Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cum sa iti vopsesti singura parul acasa

Cum sa iti vopsesti singura parul acasa

Parul tau are nevoie de cea mai buna ingrijire in fiecare zi. De asemenea, o reimprospatare a nuantei o data pe luna va reda stralucirea si vitalitatea firului tau de par. O poti face chiar la tine acasa, fara sa te duci la salonul de infrumusetare sau sa apelezi la prietena ta. Trebuie doar sa ai la dispozitie cele mai bune ustensile si produse profesionale.

De ce ai nevoie pentru vopsitul parului

Pregateste-te sa fii propria stilista! Ai nevoie de:

  • Vopsea de par si oxidant
  • Pensule si manusi de plastic
  • Pieptene/ perie
  • Un prosop pentru protejarea hainelor
  • Crema de fata
  • Tratament de par
  • Servetele de sters vopseau (effasor -L’Oreal)

Tipuri de vopsea de par

Daca nu esti sigura ce vopsea sa alegi, iti venim in ajutor. Ai la dispozitie diverse branduri si nuante aici. Sigur ai de unde alege! Trebuie doar sa stii foarte bine ce tip de vopsea vrei sa folosesti.

Vopseaua permanenta ofera o culoare de lunga durata. Cu toate acestea, nu este indicat sa o folosesti foarte des, pentru ca este destul de puternica si poate fi daunatoare parului tau in timp.

Vopseaua semipermanenta nu contine amoniac si, astfel, parul tau este mai protejat, iar culoarea va rezista intre 12 si 28 de spalari. Acest tip de vopsea este recomandat in cazul in care vrei sa pastrezi aceeasi paleta de nuante sau daca vrei sa-ti acoperi firele albe.

Vopseaua temporara rezista doar cateva spalari. Poti folosi astfel de vopsea pe post de nuantator sau spray de colorare, pentru a-ti reimprospata sau a-ti mentine culoarea de par sau pentru a testa si alte nuante, de exemplu poti incerca suvite argintii.

Vopseaua fara amoniac este, poate, cea mai blanda vopsea cu care iti poti colora parul, pentru ca lipsa amoniacului te fereste de iritatii sau deteriorarea parului.

Vopseaua de par organica nu contine parabeni si este cea mai buna alegere pentru un scalp sensibil si predispus la alergii. Trebuie sa tii cont, insa, ca aceasta nu are aceeasi putere de colorare ca celelalte tipuri de vopsea.

Testarea pentru alergii nu este optionala

Fie ca vrei sa iti schimbi look-ul, sa experimentezi culori pastel sau doar sa iti acoperi firele albe, este esential sa testezi vopseaua de par, ca sa fii sigura ca nu provoaca reactii adverse, precum dermatita de contact (o iritare rosiatica, usturatoare si cu senzatie de mancarime), eruptii pe scalp sau inflamarea fetei.

Fa un test cu cateva zile inainte sa te vopsesti si asteapta 48 de ore.

In cazul in care apare vreun simptom, nu utiliza produsul. Daca nu identifici ingredientul la care esti alergica, un dermatolog te poate sfatui. Apoi alege cea mai buna varianta de vopsea pentru tine.

Vopsitul radacinilor si vopsitul integral

  • Asigura-te ca parul nu e incarcat de produse de ingrijire sau coafare.
  • Aplica pe frunte, gat si urechi crema de fata, in strat gros, ca sa eviti patarea pielii. In cazul in care te-ai patat cu vopsea, foloseste servetele de curatare (effasor).
  • Combina colorantul cu oxidantul (conform paritatilor si specificatiilor de pe vopsea) si amesteca-le folosind pensula, pana vei obtine o compozitie omogena. Aranjeaza-ti un prospop curat pe umeri si pune-ti manusile de unica folosinta.
  • Acum poti sa treci la treaba! Aplica vopseaua la radacini si las-o sa actioneze conform timpului recomandat in instructiunile de folosire. Daca te vopsesti integral, poti aplica apoi vopseaua pe toata lungimea parului, cu ajutorul pensulei. Truc: imparte parul in mai multe carari de 1-2 cm cu ajutorul pieptenului.

Daca ai in plan sa te vopsesti in stilul ombre, ai nevoie de doua nuante de vopsea (inchisa si deschisa, decolorant, oxidant) pentru a putea obtine mai multe reflexe, deoarece vorbim aici si te o tehnica anume de vopsire. Pentru a obtine acest stil trebuie sa tii cont de tunsoarea pe care o ai si pe care o vei avea dupa vopsire, culoarea parului si daca este sau nu natural, textura si lungimea parului si produsele pe care le vei folosi. In primul rand trebuie sa ai in vedere un lucru foarte important: vopseaua nu va deschide parul deja vopsit pentru ca ea are putere de decolorare numai asupra parului natural. Daca ai fost vopsita de mai multe ori cu nuante diferite gen saten, apoi roscat si apoi un saten foarte inchis, sa fii pregatita ca decolorantul sa scoata toate aceste nuante la suprafata. Nu te panica pentru ca dupa decolorare (lungimilor) poti aplica o vopsea permanenta care sa ofere rezultatul pe care ti-l doresti. Nu sari peste acest pas.

Un lucru pe care nu il cunosc persoanele care aleg sa isi faca ombre hair acasa si se vede ca nu il cunosc este ca trebuie sa tapeze parul inainte de a aplica decolorantul/vopseaua pe lungimi pentru a face trecerea intre culoarea deschisa si cea inchisa mai soft.

Tratamente post-vopsire

Ritualul pe care-l merita parul tau continua. Dupa ce ti-ai spalat foarte bine parul cu sampon, aplica masca sau balsamul de par, pentru o culoare vibranta si stralucitoare. Usuca-ti putin parul cu un prosop curat, descurca-ti firele de par cu o perie speciala, apoi aplica un tratament de par, care sa hraneasca firul de par. Noi iti recomadam tratamentul de la Morocannoil.

Parul tau vibreaza acum de stralucire, de la radacina pana la varf! E timpul sa postezi un story pe Instagram si sa le spui si prietenilor tai cat de bine te-ai descurcat singura, acasa, cu vopsitul parului!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.