Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Machiajul buzelor: tehnici si tendinte

Machiajul buzelor: tehnici si tendinte

Buzele reprezinta un element important in rutina de make-up, pentru ca un machiaj adecvat ne poate schimba in totalitate conturarea fetei. Tehnica, culoarea rujului, textura acestuia, dau nota finala machiajului.

Pregatirea buzelor pentru machiaj

La fel cum procedam pentru intreaga fata, si buzele au nevoie de o curatare intensa, de un gomaj si de produse nutritive, care sa le mentina hidratate.

Foloseste un gel spumant de curatare si pe buze, pentru a inlatura orice urma sau reziduri nedorite. Cu ajutorul unui buretel, aplica un scrub special pentru buze, care sa le lase catifelate si netede. Inainte de make-up, aplica un strat de balsam de buze sau o crema hidratanta.

Conturul buzelor

Conturul buzelor cu ajutorul unui creion de buze cremos ne ajuta sa aplicam mai usor rujul ales. Indiferent de forma de buze, fie ca le ai pline, ca buza de sus sau cea de jos este mai mare, ca le ai subtiri sau cu un sant mai pronuntat, creionul de buze face minuni!

Astfel, cel mai simplu mod de a-ti contura buzele este urmatorul: pune creionul in cel mai inalt punct al arcului lui Cupidon (partea din mijloc a buzei superioare, acolo unde se formeaza cele doua colturi), pe rand in dreptul fiecarui varf si traseaza cate o linie in diagonala. O sa obtii in mijlocul buzei superioare un X.

Traseaza linia de contur pentru buza superioara, urmand liniile de sus ale X-ului si continua apoi si cu liniile de contur ale buzei inferioare.

Tip: Atunci cand aplici creionul, nu depasi linia naturala a buzelor tale. Poate ai vazut in filme sau sti ica make-up artistii folosesc astfel de tehnici pentru a crea buze mai mari, mai pline, insa evita sa obtii un efect inestetic.

Bonus tip: Cand aplici rujul, foloseste o pensula subtire, ovala, pentru a blendui mai usor cele doua produse si a obtine o nuanta uniforma.

Cum alegi tipul de ruj potrivit

In primul rand, rujul trebuie sa fie de calitate si rezistent.

Tine cont de subtonul pielii tale atunci cand iti alegi rujul. Daca ai un subton cald, ti se vor potrivi nuantele calde de culoare si pentru ruj (bazele de piersica, portocaliu, rosu corai, maro, cupru, bronz, auriu). Daca ai un subton rece al pielii, alege si pentru ruj o nuanta rece (bazele de roz, ciclame, mov, gri, albastru, argintiu).

Este foarte important sa-ti asortezi rujul in functie de nuanta tenului, astfel incat culoarea perfecta a rujului sa fie cea potrivita pentru conturarea chipului tau. Sigur ca trebuie sa iei in considerare si culorile folosite la make-up-ul ochilor, nuanta irisului, dar si tinuta. Look-ul final trebuie sa fie unul intact.

Daca ai un ten deschis, mergi cu incredere pe nuante de rosu sau tonuri de roz. Dar cel mai simplu este sa alegi un ruj nude, cu nuante de piersica. Daca ai un ten inchis la culoare, creol/masliniu, movul si rozul sunt alegeri foarte bune. Daca mergi pe un machiaj natural, alege un ruj nude in nuante de caramel. Daca tenul este are o culoare medie, poti folosi tonuri de maro, de exemplu. Si in cazul acesta, un ruj nude este o alegere potrivita.

Nuanta la moda in 2022

In 2022, se poarta buzele frumoase. Si rosii. Probabil nu ai fost surprinsa, pentru ca rosul va fi mereu la moda. Fie ca e vorba despre o culoare rouge-bleu, de magenta, de culoarea rubinului, de visiniu, pruna sau marsala, orice nuanta de rosu vine bine oricui.

In ceea ce priveste textura, rujul mat ramane in top, dar asta nu inseamna ca nu mai poti folosi rujul tau sidefat preferat sau pe cel metalic, cu nuante de noir. Sunt la moda si luciul de buze cu pigmenti stralucitori sau sclipici si rujurile nude.

La XpertBeauty, gasesti produse profesionale de calitate pentru un machiaj perfect al buzelor si cele mai bune rujuri pentru 2022.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.