Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Aloe Vera: beneficii pentru ten, par si corp

Aloe Vera: beneficii pentru ten, par si corp

Aloe Vera este probabil cea mai cunoscuta planta din lumea-ntrega, deoarece poti sa vezi imaginea acesteia peste tot: pe creme, sampoane, ceaiuri sau sucuri. Unii au chiar creat o intreaga industrie pe baza acestei plante si au diversificat produsele in care se gaseste intr-o gama foarte larga.

Despre planta Aloe Vera

In lume exista peste 240 de specii de Aloe Vera, fiecare cu particularitatile sale si folosite in diverse produse profesionale dintr-o multitudine de domenii.

Aceasta planta creste in zone calde si uscate, iar una dintre proprietatile sale de baza este inmagazinarea apei pentru a rezista mai bine perioadelor lungi de seceta. Cu siguranta, si acesta este un motiv pentru care produsele create din aceasta planta rezoneaza atat de bine cu corpul nostru: deoarece ambele au o cantitate mare de apa.

Beneficiile acestei plante si a frunzelor ei nu sunt o descoperire recenta, ci dateaza de mii de ani, iar primele semne ale acestor beneficii au fost in Egiptul Antic, cand oamenii au descoperit cat de bine poate sa faca aceasta planta tenului si isi doreau chiar si sa o duca cu ei in lumea de apoi, folosind-o in ritualurile lor de inmormantare.

Haide sa descoperim impreuna pentru ce este buna aloe vera si care sunt multiplele sale intrebuintari in ritualurile de zi cu zi.

Aloe Vera, beneficii pentru ten

De-a lungul timpului, s-au descoperit tot mai multe beneficii oferite de aceasta planta si ea a inceput sa fie folosita in tot mai multe produse.

Probabil cele mai intalnite utilizari sunt cele pentru ten, deoarece aceasta planta medicinala are o proprietate care o ajuta sa ”gaseasca” fiecare problema in parte si sa o ”atace” pentru a ajuta tenul sa arate bine mereu.

Planta de Aloe are o multime de vitamine care sunt benefice tenului, dintre care amintim: vitaminele B1, B2, B6 si B12, C, dar si A si E.

Datorita procentului mare de apa pe care il contine, produsele care au aceasta planta in compozitie vor lasa tenul hidratat si cu un aspect fin.

Aloe Vera in ingrijirea corpului

Nu doar tenul poate sa beneficieze de o ingrijire ca la carte, ci si restul corpului.

Arsurile - si nu vorbim doar de cele solare, ci si micile accidente care se pot intampla atunci cand gatesti - pot fi vindecate mult mai repede cu ajutorul unui gel care contine aloe vera. Aplica-l pe locul unde s-a produs arsura cat mai repede cu putinta si te asiguram ca rezultatele vor fi pe masura.

Chiar daca produsele se numesc diferit si poate au o consistenta diferita fata de cele pentru ten, proprietatile de baza sunt aceleasi si efectul asupra pielii la fel.

Aloe Vera pentru par

Am invatat deja faptul ca si parul are nevoie de o ingrijire speciala, la fel ca restul corpului.

Tocmai de aceea iti recomandam produsele cu aloe vera, care, chiar daca nu stii neaparat ce problema foarte specifica are parul tau, il vor ajuta sa fie mai sanatos cu fiecare spalare sau aplicare.

Apoi, se stie ca hidratarea este deosebit de importanta atat pentru scalp, cat si pentru firul de par si poti sa fii sigura ca vei avea parte de aceasta folosind produsele pentru par care contin aloe vera.

Printre efectele pe care aloe vera le are asupra corpului, intern si extern, amintim:

- rol antiaging;

- previne sau ajuta la vindecarea mai rapida a arsurilor;

- imbunatateste digestia;

- reechilibreaza nivelul glicemiei;

- hidrateaza intreg corpul;

- lasa pielea fina si catifelata.

Exista insa si cateva contraindicatii atunci cand vine vorba despre tratamentul cu aloe vera si anume: totul sta in echilubru si in lipsa exceselor. Chiar daca suntem convinsi ca aloe vera este atat de benefica pentru corp, atat la interior, cat si la experior, nu trebuie sa o consumam dupa cum credem noi ca e bine, ci mai degraba la recomandarea medicilor si a specialistilor.

De asemenea, daca alegi sa cresti plante de aloe vera in casa, trebuie sa stii ca unele specii pot sa devina otravitoare atunci cand infloresc si este ideal sa le tii intr-un mediu aerisit pana cand aceasta perioada trece.

Aloe vera pare sa fie planta de care avem nevoie in viata noastra in atatea forme in cate nu ne-am fi inchipuit vreodata.

Cu toate acestea, trebuie sa fii atenta si sa alegi produsele profesionale din surse de incredere si sa te interesezi inainte daca simptomele problemelor tale pot fi diminuate cu ajutorul produselor organice care contin aloe vera.

Credite foto:

https://www.istockphoto.com/