Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Cum alegi rujul in functie de culoarea parului, pielii si a ochilor

Cum alegi rujul in functie de culoarea parului, pielii si a ochilor

Buzele subtiri sau voluminoase trebuie sa fie in primul rand hidratate. Asta inseamna ca e bine sa ai o rutina zilnica, in cadrul careia, atunci cand iti cureti si ingrijesti fata, sa nu treci peste buze. Rujul nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de machiaj, insa e important sa te asiguri ca ai rujul potrivit la indemana.

In alegerea tonului de ruj cel mai potrivit, ar trebui sa va concentrati si pe culoarea parului. Alaturi de acest aspect, trebuie tinut cont de tonul pielii, culoarea ochilor dar si varsta.

Tipuri de ruj si aplicarea lor

Exista mai multe tipuri de ruj, iar in functie de alegerea ta, trebuie sa iei in considerare tipul de ten, culoarea pielii, dar si nuanta parului si a ochilor.

Rujul satinat are o formula hidratanta si nu este foarte pigmentat. Daca vrei sa adaugi doar putina culoare pe buze, e alegerea perfecta. Il poti aplica direct pe buzele hidratate.

Rujul mat nu contine gloss si este mai greu de indepartat. De aceea, e indicat sa folosesti un balsam de buze inainte de aplicarea lor.

Rujul stralucitor are in componenta particule care reflecta lumina si care fac buzele sa arate ”pline”. Il poti folosi direct pe buze, dupa ce te-ai asigurat ca ti le-ai exfoliat cu un scrub special de buze si le-ai hidratat asa cum se cuvine.

Glossul este cea mai la indemana alegere. E stralucitor si-l poti gasi in diferite nuante, de la culoarea naturala a buzelor pana la culori intense. Aplica-l direct sau foloseste-te de o pensula de buze.

Nuante de ruj pentru brunete, roscate, satene

Pentru femeile cu par deschis la culoare (blond sau saten), ochi albastri sau verzi, specialistii recomanda corai, roz sau pruna.

Daca ai parul blond sau saten deschis, dar ochii caprui, rozul cremos, bejurile si rosul iti vor contura si mai bine trasaturile.

Parul roscat si ochii deschisi la culoare fac echipa cu rosu inchis, pruna, marouri calde si corai.

Brunetelor cu ten deschis si ochi albastri sau verzi le sta foarte bine cu un ruj intr-o nuanta clasica de rosu sau violet.

Pentru cele care au parul brun sau saten inchis si ochii negri sau caprui, rosu stralucitoar, nuanta ciocolatei sau a prunei si Burgundy, sunt alegeri bune.

Rujul potrivit pentru tenul cu subton cald sau rece

Daca ai tenul deschis la culoare, de exemplu un ten alb, rozurile aprinse sau prafuite, cu tonurile de fructe de padure si nude-urile calde, precum culoarea piersicii sau a mierii, iti sunt cele mai bune prietene. Daca vrei sa iesi si mai mult in evidenta, foloseste nuante de pruna sau burgundy.

Daca ai un ten a carui nuanta duce inspre roz, purpuriul este alegerea perfecta. Pentru tonurile reci ale tenului, cauta un ruj rosu cu subton albastrui.

Pentru tenul mediu, nici prea inchis nici prea deschis, poti folosi nuante de ruj mai inchise. Acest tip de ten se intalneste la peste 80% dintre femei. Lor li se potrivesc rujurile in nuanțe de caramel, cafea, pruna, bej maroniu și chiar roz puternic.

Daca ai un ten inchis, care se bronzeaza vara, dar in lunile de iarna este usor palid, rozurile, movul si culoarea fructelor de padure iti vor veni manusa.

Daca ai un ten masliniu sau creol, faci casa buna cu aproape toate nuantele de ruj, dar cele vibrante, puternice, iti vor pune cel mai frumos tenul in valoare.

Cand alegeti rujul intr-un magazin, nu uitati ca lumina de aici nu este naturala. Sub lampi fluorescente este foarte dificil sa se aprecieze adancimea si saturatia acestuia.

Fetele tinere ar trebui sa foloseasca nuante deschise de ruj. Luciul de buze cu diferite nuante li se potriveste perfect.

Cum alegi rujul in functie culoarea ochilor

Daca ai ochii albastri, mergi cu incredere pe un ruj roz, intens, iar daca ai ochii verzi, iti recomandam un ruj mat burgundy. Rujul rosu se potriveste foarte bine femeilor cu ochii caprui.

Este foarte important intr-un machiaj sa tinem cont la aplicarea oricarei culori de ruj si de machiajul ochilor. De exemplu, la un machiaj smokey eyes vom folosi o culoare deschisa a rujului, aproape naturala.

Bonus tips:

  • Daca ai buzele subtiri, mergi pe nuante deschide de ruj – roz, piersica, nude. Te poti folosi si de un creion de buze, care sa aiba o nuanta mai inchisa a rujului sau poti aplica un gloss pe centrul buzei inferioare.
  • Daca ai buzele voluminoase, esti norocoasa, poti folosi aproape orice nuanta de ruj, care sa se imbine armonios cu tenul, parul si ochii. Rosu, maro sau purpuriu sunt culori care iti vin de minune!
  • Foloseste cele mai bune produse profesionale, pe care le gasesti la cele mai bune preturi, in magazinele de specialitate.
  • Nuanțele de ruj maro si bej sunt foarte potrivite pentru femeile cu ochi caprui. Daca apartineti categoriei ochilor albastri, ar trebui sa va indreptati atentia catre produsele in nuante de roz, indiferent de saturatia produsului, puteti experimenta si rosu aprins, vin si cires.
  • In ceea ce priveste femeile cu ochi verzi, acestea ar trebui sa acorde atentie culorilor florale (portocala), de roscat-rosu, precum si, ca in versiunea anterioara, rujurilor rosu aprins. Fetele cu ochi cenusii ar trebui sa foloseasca nuante precum pruna sau bej.

Efecte:

  • Roz – incalzeste culoarea tenului, dar in acelasi timp scoate in evidenta trasaturile fetei. Evita aceasta culoare daca ai buzele subtiri.
  • Rosu – este o culoare calda, dar totodata puternica. Nu este recomandat sa aplici rujul rosu daca ai buze subtiri, dar poate fi folosit cu incredere, indiferent de nuanta a parului, de la blond deschis pana la brunet.
  • Portocaliu – face un contrast frumos cu tenurile calde, dar evita-l daca tenul tau este deschis deoarece il scoate in evidenta. Este o culoare recomandata roscatelor, insa sa luam in considerare si intensitatea culorii parului.
  • Maro – desi iti confera un look impunator, incearca sa folosesti cat mai putin aceasta culoare deoarece nuantele inchise de maro maturizeaza si pun in evidenta imperfectiunile, dand un aspect inchis tenului. Cu toate acestea este o culoare care se potriveste oricarei culori de par.

Rujul este un accesoriu, care-ti poate da nota magica la finalul machiajului. Poarta-l asa cum iti doresti, tinand cont de sfaturile expertilor si zambeste, esti frumoasa!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.