Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Top 10 fond de ten pentru ten gras

Top 10 fond de ten pentru ten gras

Foarte multe dintre noi am tras batul scurt cand vine vorba de tip de ten. Fie ca l-am mostenit genetic, fie ca stresul vietii cotidiene l-a declansat sau ca, pur si simplu, am luat deciziile nepotrivite in materie de produse cosmetice, ce au dus la ingrasarea lui, tenul gras este cel mai pretentios, tocmai pentru ca este mult mai vulnerabil la factorii interni si externi, avand nevoie de o igiena si rabdare sporite.

Nu exista un „cel mai bun tip de ten”, oricare dintre ele are avantaje si dezavantaje, iar dezavantajele vor fi intodeauna amplificate, daca nu ii oferim atentia si produsele necesare.

Particularitatile tenului gras

Glandele sebacee sunt mult mai active la acest tip de ten si creaza un surplus de sebum, care il fac sa para lucios si uleios la atingere.

Porii pot fi dilatati si mai vizibili, dand tenului acel aspect de coaja de portocala. Tenul gras este foarte predispus la acnee, tot din cauza seboreei in exces care blocheaza porii, cu tot cu impuritatile acumulate pe timp de zi. Murdaria, lipsa oxigenului, toate ingredientele intr-un mediu propice, creaza comedoame, puncte negre si albe. Toate acestea pot fi tinute in frau printr-o rutina corespunzatoare si bineinteles, cu ajutorul dietei.

Cum avem grija de tenul gras

Alege produsul de curatare potrivit pentru tine.

Nu uita sa iti exfoliezi tenul (curatarea excesiva poate usca pielea, ceea ce stimuleaza productia de sebum si face ca pielea sa devina si mai grasa). In mod surprinzator, produsele de curatare pe baza de ulei sunt recomandate pentru tenul gras. Pentru o curatare deosebit de delicata, incearca o apa micelara, care inlatura impuritatile si machiajul fara a deshidrata pielea.

Folosirea unui exfoliant de doua-trei ori pe saptamana va reduce la minimum excesul de sebum si imperfectiunile. Aplicarea unei masti faciale intens purificatoare o data pe saptamana va fi, de asemenea, benefica pentru tenul tau. Atunci cand vremea este mai calda, pielea produce mai mult sebum, prin urmare, poti pastra masca la frigider, pentru un efect calmant si racoritor.

Atunci cand alegi baze de machiaj, creme hidratante si produse de machiaj, opteaza pentru formule matifiante pentru a evita aspectul lucios. Incepe cu o baza de machiaj, care iti va mentine machiajul intact.

Din rutina zilnica de intretinere a tenului gras nu trebuie sa lipseasca:

  1. Gel de curatare. Tenul gras trebuie curatat folosind produse blande. Fie ca alegem produse sub forma de spuma, gel sau crema, acestea trebuie sa curete tenul cat mai bine, nu sa il irite.
  2. Apa micelara. Aceasta are rolul de a bloca impuritatile si de a le indeparta cu usurinta cu ajutorul unei dischete demachiante.
  3. Lotiune tonica. Este foarte important sa includem in rutina de ingrijire zilnica lotiunea tonica, deoarece acest produs echilibrează ph-ul pielii.
  4. Ser de hidratare.
  5. Crema hidratanta. Pentru o hidratare intensa alegem sa folosim o crema cu o textura usoara care nu lasa o pelicula grasa si se absoarbe cat mai bine in piele.

Cum alegi fondul de ten pentru ten gras

La fel de importanta in ingrijirea tenului gras este si alegerea corecta a fondului de ten, deoarece sebumul in exces face ca machiajul aplicat sa nu reziste intreaga zi si sa capete un aspect inestetic. Dintre toate tipurile de fonduri de ten trebuie sa le selectezi pe cele fara ulei, pentru ca acelea vor bloca si mai mult porii.

Pentru o fixare mai buna este nevoie sa cauti un fond de ten pe baza de pudra. Aceea va ajuta la absorbtia sebumului, iar mai putin sebum inseamna mai putin luciu. Tot pudra face fondul de ten mult mai rezistent, matifiaza tenul si il ajuta sa aiba acel aspect natural toata ziua.

Tenul gras care este si acneic, are nevoie de o acoperire mai mare, un alt aspect de luat in calcul atunci cand alegi fondul de ten. Altminteri, poti merge fara griji spre unul cu acoperire medie sau chiar BB/ CC cream. Acestea sunt mai fluide si sunt indicate mai ales atunci cand vrei sa pastrezi aspectul natural al tenului. Cu toate acestea, ai nevoie in continuare de matifiere si uniformizare a nuantei acestuia. Iti recomandam BB Cream Missha Perfect Cover SPF42/PA+++50ml.

Ultimul aspect este culoarea, dar companiile cosmetice vin in intampinare cu o mare varietate de nuante, pentru ca tu sa il poti alege pe cel perfect potrivit.

Top 10 fonduri de ten pentru ten gras

  1. Fond De Ten Academie Soin Regenerant Teinte Cinnamon Cu Efect Regenerant 30ml: Mai mult decat un fond de ten cu abilitati de corectie si uniformizare, Soin Régénérant beneficiaza de o formula activa care hidrateaza intensiv pielea de-a lungul intregii zile.
  2. Fond De Ten Matifiant Kryolan HD Micro Foundation Matifying Liquid 545 30ml: Fond de ten matifiant cu textura lichida, a carui formula cu pigmenti micronizati si vitamina E, matifiaza si ingrijeste tenul.
  3. Fond De Ten Kryolan Ultrafoundation Cont W. Mirror AlaBaster 15gr: Contine ingredienti activi avansati perfect compatibili cu nevoile pielii. Formula sa nu contine uleiuri minerale, special pentru ca pielea sa absoarba rapid machiajul.
  4. Fond De Ten Mat Ardell Beauty Photo Face Medium 7.0 30ml: Fond de ten mat cu acoperire medie spre mare. Este foarte rezistent intreaga zi, fara a lasa urme. Uniformizeaza tenul acoperind porii si imperfectiunile. Pentru o acoperire mare aplicati mai multe straturi.
  5. Fond Ten Kryolan TV Paint Stick OB1 25ml: Fond de ten stick, cu textura cremoasa, rezistenta. Baza speciala a fondului de ten, permite aplicarea precisa si acoperire eficienta, in acelasi timp.
  6. Fond De Ten Kryolan HD Micro Foundation Sheer Tan 555 30ml: Fond de ten cu textura aerata, cu proprietati biomimetice, a carei formula este foarte placuta la purtare. Se aplica usor, uniformizeaza nuanta tenului si confera tenului un aspect mat, plin de prospetime.
  7. Fond De Ten A-RID Kryolan HD Micro Smoothing 250 30 ML: Fond de ten fluid, cu textura matasoasa destinat tenului imbatranit. Contine filtre UV si ingredienti anti-age, oferind tenului un aspect impecabil.
  8. Fond De Ten Guinot Youth Time Cu Efect De Intinerire N2 30ml: Fond de ten ce contine acid hialuronic ce umple ridurile de expresie. Extractul de ceai verde si vitamina E neutralizeaza efectul radicalilor liberi si al razelor solare.
  9. Fond De Ten Kryolan Ultra Foundation Trio A 40g: Este un fond de ten cremos, special creat pentru a raspunde celor mai ridicate asteptari in make-up. Disponibil sub forma de paleta trio, acest produs permite combinarea cu usurinta a culorilor, raspunzand nevoilor fiecarui make-up artisti.
  10. Fond De Ten Kryolan Ultra Fluid NB3-BEJ 30ML: Fond de ten cu textura fluida si grad lejer de acoperire. Gratie formulei avansate, acest fond de ten mentine aspectul natural al machiajului. Disponibil in flacon de sticla, prevazut cu paleta dozatoare, pentru o aplicare igenica.

Indiferent de alegerea ta, foloseste produse profesionale si cere sfatul unui specialist in make-up sau chiar a unui dermatolog, daca e cazul. Tenul tau merita tot ce e mai bun in materie de ingrijire.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.