Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cosmetice naturale, bio sau organice

Cosmetice naturale, bio sau organice

Pe piata apar tot mai des cosmetice naturale, bio sau organice si la un moment dat devine dificil sa le distingi intre ele, deoarece toate par la fel.

Aceasta insa este doar o aparenta, deoarece fiecare dintre aceste trei tipuri are particularitatile sale pornind de la modul in care sunt fabricate si pana la ingrediente.

A intelege aceasta diferenta intre ele inseamna a lua decizii mai informate atunci cand trebuie sa alegi de pe rafturile noastre sau din magazinul online.

Este timpul sa descoperim impreuna aceasta noua lume a cosmeticelor si sa te ajutam sa iei deciziile potrivite pentru pielea ta!

Ce sunt cosmeticele naturale

Cosmeticele naturale sunt acelea ale caror ingrediente provin din medii naturale, precum plantele, mineralele si alte substante gasite in natura. Scopul acestora este sa nu se foloseasca ingrediente sintetice aproape deloc, in functie de produsul despre care vorbim. La fel este si in cazul conservantilor artificiali si al aditivilor. Aceste caracteristici le fac perfecte pentru a fi folosite in sarcina si dupa, asa ca merita din suflet sa le dai o sansa.

Iata, mai pe larg, cateva dintre caracteristicile pe care cosmeticele naturale le au:

- ingredientele pe care le contin se gasesc usor in natura si dintre ele fac parte si urmatoarele: uleiurile esentiale, unturi naturale, minerale, argila, extracte de plante si altele asemanatoare;

- Sulfatii, parabenii si alte ingrediente sintetice sunt eliminate din producerea acestor tipuri de cosmetice si cel mai des sunt inlocuite cu ingrediente din natura precum cele descrise mai sus.

- lipsesc din componenta lor colorantii sau aromele artificiale, fiind si acestea inlocuite de cele naturale;

- foarte important de mentionat este ca aceste cosmetice naturale nu sunt testate pe animale, asadar sunt cruelty free, un aspect care este tot mai des luat în considerare de oamenii de pretutindeni.

- ambalajele in care vin aceste produse sunt si ele eco friendly, de cele mai multe ori din materiale reciclate sau care primesc o a doua sansa.

De mentionat, insa, este faptul ca aceste criterii nu sunt batute in cuie si peste tot in lume la fel. De multe ori, fiecare stat sau regiune poate sa puna regulile sale. De aceea este important sa citesti eticheta produselor inainte de achizitie. Astfel te vei asigura ca au acele ingrediente care iti fac bine si corespund si valorilor dupa care te ghidezi in viata.

Diferenta intre natural, bio si organic

Intuitiv ne vine sa spunem ca cele trei categorii nu sunt diferite una de cealalta; insa adevarul este ca fiecare are particularitatile sale. Despre ele urmeaza sa discutam acum.

Natural

Ingredientele naturale inseamna uleiuri esentiale, argile, unturi naturale si oricare altele care nu provin dintr-un mediu controlat precum cele sintetice. Originea acestor ingrediente sunt plantele, mineralele sau orice alte substante naturale.

Aditivii artificiali si alte substante chimice nu au ce sa caute in aceste produse, sau, daca nu se poate sa fie create fara ele, se afla intr-o proportie foarte mica si fara sanse sa dauneze tare organismului.

Bio

Cel mai mare atu al produselor bio este acela ca sunt prietenoase cu mediul, si atunci cand vine vorba despre modul in care ingredientele sunt crescute, cat si atunci cand vine vorba despre crearea produselor.

Intre ele si cele organice exista multe asemanari, cum ar fi faptul ca ambele au certificate care le atesta provenienta si felul in care au fost crescute, adica fara pesticide sau alte substante chimice sintetice.

Organic

La fel ca produsele bio, cele organice provin din medii in care nu sunt folosite substante chimice sau sintetice pentru a le preveni de pradatori. Si acestea au certificari de la diverse organizatii care atesta provenienta ingredientelor si mediul in care au fost crescute.

Cat despre felul in care aceste ingrediente sunt produse, trebuie sa mentionam ca implica practici agricole sustenabile si respect pentru mediu si biodiversitate.

Beneficiile cosmeticelor naturale, bio si organice

Cosmeticele naturale, bio sau organice aduc o multime de beneficii si proprietati pe care le vezi, atat pe loc, cat mai ales pe termen lung. Pentru tine si pentru mediu, in general.

Iata doar cateva dintre beneficiile pe care acestea ti le aduc. Te lasam pe tine sa le descoperi pe restul:

- ingrediente naturale care sunt mai placute pentru ten si piele in general;

- sunt evitate substantele nocive care, de cele mai multe ori, provoaca reactii adverse;

- nu sunt testate pe animale, asa ca le poti folosi fara remuscari si daca esti vegana;

- hidrateaza mai bine pielea datorita ingredientelor pe care le contin;

- protejeaza mediul datorita modului in care sunt crescute si fabricate;

- sustin agricultura locala si curata.

Fie ca alegi sa cumperi cosmetice bio, cosmetice organice sau naturale, important este sa le alegi pe cele care contin ingredientele care iti fac bine. Pe cele mai bune le gasesti in magazinele de specialitate cum e si al nostru, atat offline, cat si online.

Da-le o sansa si vei vedea cat de bine iti fac!

Credit foto:

https://unsplash.com/photos