Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cosmeticele potrivite pentru gravide

Cosmeticele potrivite pentru gravide

Perioada sarcinii este una deosebit de importanta pentru orice mamica. Aceasta vine insotita de bucurii si de frici deopotriva. Ambele emotii sunt la fel de valide, asa ca a cauta sfaturi despre cum sa te ingrijesti mai bine este unul dintre cele mai normale lucruri pe care le poti face.

A fi gravida nu inseamna ca trebuie sa te lasi la voia intamplarii atunci cand vine vorba despre felul in care arati ci, din contra, sa ai si mai multa grija de tine. Corpul trece printr-o multime de schimbari in aceasta perioada si atunci si rutina de ingrijire si folosirea de cosmetice in sarcina sunt diferite fata de ceea ce ai cunoscut pana acum.

Nevoile tenului in sarcina

Cu siguranta schimbarile la nivelul tenului sunt cele pe care cele mai multe persoane le vor observa, deoarece este cea mai expusa parte a corpului in general.

Hidratarea si protectia solara cu SPF sunt nevoile de capatai pe care trebuie sa le acoperi in sarcina. Cauta sa gasesti produse organice si bio si, mai ales, care sa nu contina alcool, atunci cand vine vorba despre ingrijirea tenului.

Daca faci parte din categoria femeilor care dezvolta acnee in timpul sarcinii, atunci asigura-te ca in produsele pe care le folosesti nu sunt substante chimice sau retinoizi care sunt mai degraba agresivi cu pielea fetei. Poti sa folosesti fara grija produse care au niacinamide care ajuta la tratarea acneei.

Pentru curatarea pielii alege produse blande cu aceasta si care sa nu o usuce pentru ca mai apoi sa te "lupti" dublu cu partea de hidratare.

Cosmetice de corp pentru gravide

Chiar daca nu este la fel de la vedere ca si tenul, si restul corpului are nevoie de o ingrijire speciala in timpul sarcinii.

Ai la dispozitie creme in sarcina, cum ar fi cele antivergeturi care ajuta pielea sa isi refaca colagenul si astfel sa mentina pielea cat mai elastica. Este recomandabil sa folosesti aceste creme, atat in timpul sarcinii, cat si dupa. Efectele se vor pastra astfel pe termen lung. Vergeturile apar in mai multe parti ale corpului, cum ar fi burta, solduri, sani si tocmai de aceea crema de corp specifica este de nelipsit din casa.

Parul este si el afectat in perioada in care esti gravida si de aceea iti recomandam sampoanele regenerante si uleiurile de par hranitoare, cum este cel de argan, spre exemplu, care iti vor face parul mai puternic. Uita de produse precum fixativul si alte spray-uri de par care contin chimicale si alte substante care pot sa ii dauneze.

Ce ingrediente sunt de evitat in sarcina

Ca si in cazul multor produse cu care erai obisnuita, si in cazul cosmeticelor exista anumite restrictii atunci cand vine vorba despre sarcina ta.

De acum trebuie sa te uiti cu atentie la etichetele produselor pe care le cumperi si sa fii atenta sa nu contina urmatoarele substante:

- retinoizi: tretinoina si isotretinoina;

- formaldehida;

- SLS si SLES;

- parabeni;

- coloranti artificiali.

Ingrijirea, atunci cand esti gravida, trebuie sa fie pe primul loc, alaturi de alimentatie si miscare. Fie ca vine vorba despre pete, buze uscate sau vergeturi, este deosebit de important sa ai grija de tine si sa folosesti doar produse profesionale.

Crema de corp, uleiul pentru ten sau luciul de buze nu trebuie sa iti lipseasca din geanta si sa le folosesti ori de cate ori simti nevoia.

Daca sunt unele produse de care nu esti foarte sigura atunci cand vine vorba despre folosit, iti recomandam sa vorbesti cu doctorul care iti urmareste sarcina si cu un dermatolog pentru a te asigura ca iei cele mai bune decizii pentru tine si cel mic pe termen scurt si pe termen lung deopotriva.

Stralucirea vine din interior atunci cand devenim mamici, insa, de cele mai multe ori, sanatatea are nevoie de ajutoare din afara. Nu ezita sa folosesti produse profesionale organice si cu certificare, cumparate din magazine de specialitate, care aduc bunastare, atat a corpului, cat si mintii.

Credite foto

https://unsplash.com