Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cosmetice vegane: avantaje si dezavantaje

Cosmetice vegane: avantaje si dezavantaje

In ultima perioada tot mai multa lume incepe sa renunte la a mai manca orice tip de carne sau alte produse de origine animala datorita compasiunii pentru animale si a impactului pe care cresterea acestora il are asupra mediului.

Ca o adaptare la acest nou stil de viata a aparut pe piata o multime de alimente care suplinesc carnea, atat in ceea ce priveste aportul de proteine, cat si in ceea ce priveste gustul.

Nu este deloc de mirare ca astfel au aparut si produsele cosmetice vegane care, din fericire, sunt folosite, atat de persoanele care au adoptat acest stil de viata mai restrictiv, cat si de cele care nu.

La fel cum se intampla cu orice alt produs din lumea mare, si cosmeticele vegane au anumite anavtaje si anumite dezavantaje. Pe unele poate le cunosti, pe altele speram sa le afli azi si sa poti sa iei o decizie cat mai bine documentata atunci cand alegi de pe raft sau online un tip de produs sau altul.

Ce sunt cosmeticele vegane

VEGAN , -A, vegani, -e, s. m. si f., adj. 1. S. m. si f. Persoana care nu consuma si nu foloseste produse de origine animala

Produsele cosmetice vegane sunt cele care:

1. nu contin ingrediente de origine animala;

2. nu sunt testate pe animale.

In aceasta categorie a cosmeticelor vegane intra orice produs pe care doresti sa il folosesti, atat pentru ingrijire, cat si pentru infrumusetare: gel de dus, sampon, balsam de par, parfum vegan, fond de ten vegan si alte produse pe care le folosesti pentru machiaj.

Gama este una larga si, daca iti doresti cu adevarat sa folosesti astfel de produse, te asiguram ca le vei gasi intotdeauna pe cele potrivite tie si valorilor dupa care te ghidezi.

Beneficiile cosmeticelor vegane

Exista o serie de beneficii si dezavantaje ale cosmeticelor vegane, iar noi ti le prezentam pe ambele, pentru a lua decizii cat mai informate.

Avantaje ale cosmeticelor vegane

1. Ingredientele naturale sunt cheia in componenta acestor produse, care sunt, in acelasi timp, de o inalta calitate. Astfel, dispar si posibilii alergeni, care, de cele mai multe ori, sunt printre ingredientele chimice gasite in produsele cosmetice si de ingrijire.

2. Respectul pentru animale se afla de cele mai multe ori la baza intentiei consumatorilor atunci cand aleg sa nu consume produse care au aceasta origine nici in mancare si nici in obiectele sau produsele cosmetice pe care le achizitioneaza.

3. Produsele cosmetice vegane sunt, de cele mai multe ori, potrivite pentru diverse tipuri de piele tocmai datorita ingredientelor pe care le contin. Asadar, daca ai o piele sensibila, sfatul nostru este sa alegi aceste produse.

Dezavantajele produselor vegane

Acum ca am povestit despre unele avantaje ale produselor cosmetice vegane, haide sa iti prezentam si cateva dezavantaje.

1. Se gasesc mai greu, in functie de locatia in care te afli. De exemplu, la un magazin din zona rurala mai greu vei gasi produse vegane decat intr-un oras. Aici partea buna este ca poti sa le comanzi online de la magazine profesionale si atunci distanta fizica nu mai este o problema.

2. Poate nu cunosti toate ingredientele care se folosesc in aceste produse si va trebui sa faci un research in acest sens. Astfel, vei fi dublu castigata si poti sa-l transformi intr-un avantaj: vei afla lucruri noi si vei folosi produse de calitate. Citeste mereu eticheta produselor inainte de a le folosi pentru a te asigura ca nu ai alergie la unul dintre ingrediente.

3. Pretul ridicat al acestor produse poate sa fie uneori un inconvenient. Acesta se datoreaza ingredientelor superioare si modului in care acestea sunt aduse laolalta pentru a crea produsul final. Procesul este unul mult mai atent alcatuit pentru a reduce emisiile si astfel si efectul sau asupra naturii.

Diferenta intre cosmeticele vegane si cele bio

De multe ori putem sa confundam vegane cu bio, insa nu intotdeauna acestea inseamna acelasi lucru. Exista, intr-adevar si cateva lucruri care se suprapun, insa acestea nu pun un egal intre cele doua.

1. Ingredientele sunt probabil punctul cheie diferentiator intre cele doua: cele vegane nu contin deloc produse de origine animala, iar cele bio nu contin substante chimice, insa nu spune nimeni ca nu pot contine unele de origine animala.

2. Certificarile sunt diferite pentru cele doua, fiind tipuri diferite de produse.

3. Sustenabilitatea este un element definitoriu pentru cele bio, atat daca vorbim despre ingrediente, cat si despre ambalaje. La partea de ambalaje nu este intotdeauna la fel si la cele vegane.

Este important de retinut ca nu intotdeauna produsele vegane sunt bio si viceversa. Dar ce trebuie sa faci tu intotdeauna este sa alegi produsele profesionale care ti se potrivesc in detrimentul celor care au un renume, dar nu sunt potrivite pentru pielea ta.

Credit foto:

https://unsplash.com/