Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cum obtii bucle naturale acasa

Cum obtii bucle naturale acasa

Conform spuselor lui Andre Walker, care a fost stilistul moderatoarei Oprah Winfrey timp de 25 de ani, exista urmatoarele tipuri ale texturii parului: suvite drepte, ondulate / par buclat, suvite crete si kinky (textura afro, uscat si spongios). Indiferent cu care dintre aceste te identifici, un lucru e sigur: cel mai important este sa ai un par sanatos, indiferent de culoare, aspect sau coafura. Daca ne uitam la studiile specialistilor, aflam ca buclele sunt in top 3 idei de coafura, fie ca mergi la birou, la o cina sau la un eveniment. Asa ca iti prezentam tot ce trebuie sa stii despre bucle naturale...obtinute chiar la tine acasa!

Tipuri de bucle

Cu siguranta ai avut o seara a fetelor, cand v-ati coafat sau pur si simplu te-ai jucat cu parul tau, asa cum ai vazut intr-un tutorial avizat pentru ingrijirea parului si te-ai intrebat: mai lejere, mai subtiri sau fir de telefon?

Iata cele mai cautate tipuri de bucle:

  • Buclele saltarete se obtin prin ondularea unor suvite mai groase de par astfel: rasucesti suvita o singura data in jurul ondulatorului sau a placii de par si dupa cate secunde eliberezi.
  • Buclele naturale: se ia o suvita de par, pe care o rasucesti de doua ori in jurul ondulatorului. La fel ca in cazul primei categorii, astepti cateva secunde, eliberezi suvita, apoi continui sa ondulezi in sensul opus primei miscari si repeti acesti doi pasi, alternativ.
  • Buclele stranse necesita multa rabdare. Si asta pentru ca trebuie sa imparti parul in foarte multe suvite subtiri. Le obtii astfel rasucind suvitele in jurul ondulatorului, pe care-l tii usor perpendicular pe suvita de par.
  • Buclele rasucite: diferenta dintre acestea si cele de mai jos este ca suvitele subtiri pe care trebuie sa le selectezi se vor rasuci pe degete, inainte sa incepi sa le ondulezi.
  • Buclele lejere: este cea mai folosita metoda, pentru ca iti da un aer fresh si natural. Rasuceste o singura data o suvita de dimensiuni obisnuite, in timp ce folosesti miscari fine de du-te-vino cu ondulatorul de-a lungul suvitei, insistand la varfuri.


Cum obtii bucle in functie de tipul de par

Inainte de a incepe orice procedeu, asigura-te ca parul tau este curat, uscat, descurcat si ca nu ai folosit produse de styling care ar putea sa afecteze calitatea buclelor.

  • Pentru parul lung sau mediu, poti merge pe oricare dintre tipurile de mai sus.
  • Chiar daca ai parul scurt, poti sa ai bucle! Cu ajutorul unui spray texturizant (pe baza de sare de mare), o placa de par buna sau cateva bigudiuri mai mici. Sau si mai simplu - foloseste un gel de fixare si rasuceste buclele pe degete, apoi finiseaza cu un produs pentru stralucire.
  • Daca ai parul subtire, nu-ti face griji. Stim ca trebuie sa acorzi o atentie deosebita, insa asta nu inseamna ca e imposibil sa obtii bucle acasa si inca unele frumoase! Umezeste-ti putin parul si foloseste o spuma de texturare pe parul umed. Cand parul este uscat, alege unul dintre cele cinci tipuri de bucle de mai sus si da-ti voie sa fii mandra inca o data de tine pentru cat de indemanatica esti. Bonus tip: Foloseste un produs de styling care sa te ajute sa-ti fixeze buclele, fara a le incarca.
  • Daca ai parul ondulat de la mama-natura si vrei sa obtii un par cu bucle definite, lejere, este foarte simplu si nici nu trebuie sa folosesti ondulatorul. Dupa ce te-ai spalat cu sampon si ai folosit si balsam, usuca parul cu o perie profesionala. Lasa natura sa-ti demonstreze inca o data ca puteti face echipa buna! Bonus tip: Un ulei hranitor la final face minuni.
  • Daca ai parul drept, cel mai sigur este sa mergi pe varianta de care-ti povestea si mama sau bunica: aplica pe parul umed o crema sau spuma de styling, impleteste-ti parul sau strange-ti-l in cateva cocuri si usuca-l cu un foehn profesional. Bonus tip: Alterneaza aerul rece cu cel cald.
  • Daca ai parul des, cu fir aspru, urmeaza in fiecare zi o rutina a parului care sa ti-l hidrateze. Foloseste balsam dupa fiecare samponare si onduleaza-ti parul cat inca e semi-umed. Bonus tip: Alege un ser hidratant pentru par, care sa-ti devina cel mai bun prieten.

Ondulare la rece vs. ondulator/ placa/ foehn

Tehnologia evolueaza continuu si ne permite sa avem parte de cele mai profesionale aparate si produse. Iar noi te incurajam sa te informezi cu atentie despre orice instrument sau produs care ti-ar putea face viata mai usoara si care nu dauneaza organismului.

Daca preferi peria rotativa, alege un model de top, usor de manvrat, care sa permita rotirea in ambele sensuri si care sa aiba, ca si foehn-ul, fluxuri de aer rece, mediu si cald, pe care sa le alternezi. Alege unul dintre tipurile de bucle de mai sus si bucura-te de bucle largi, cu volum, naturale. Bonus tip: Cand bucla este formata, desprinde-o usor de perie si prinde-o cu o agrafa, pentru ca aceasta sa isi pastreze forma.

Placa de par este un instrument des folosit si pentru onduleuri lejere. Iti recomandam sa ai o placa cu invelis ceramic, sa aiba marginile rotunjite si sa fie cat mai subtire. Seteaza temperatura potrivita, alege o suvita de grosimea dorita, in functie de ce tip de bucle vrei sa obtii, pune placa cat mai aproape de radacina parului, roteste-o la 360 de grade si gliseaza lent placa de par catre varful suvitei.

Daca visezi la acele beach waves care ti-au adus bucurie intreaga vara, nu ramane decat sa te pui pe treaba! Imparte parul umed in 4-5 sectiuni si prinde-l cu elastice de par. Rasuceste fiecare suvita in directia in care ai vrea sa-ti aranjezi buclele. Continua sa rasucesti pana devine un coc strans pe care-l prinzi apoi cu agrafe de par. Usuca parul cu un foehn profesional, desprinde cocurile si fixeaza-ti buclele cu produse de top.

Sa nu trecem cu vederea nici peste metodele de infrumusetare pe care le-am pastrat de-a lungul anilor. Inca sunt folosite cu un scop si asta datorita faptului ca…functioneaza! Asa ca nu uita nici de bigudiuri: obtii bucle naturale si-n plus economisesti si curent, deci faci inca un pas spre un stil de viata sustenabil. Sunt cativa pasi foarte simpli: cumpara cele mai ok bigudiuri pentru parul tau, asigura-te ca ai un par curat si descurcat. Separa parul in 4-5 sectiuni egale, aplica o spuma sau crema de par care sa te ajute sa obtii bucletele perfecte, ruleaza suvitele de par pe bigudiuri si fixeaza-le. Lasa-le asa pana cand parul s-a uscat complet (in functie de tipul tau de par), desprinde suvitele cu atentie (nu trage de par), foloseste un pieptene cu dinti rar (sau treci degetele prin par) si fixeaza buclele astfel obtinute cu un ulei sau spray texturizant.

Fixarea parului buclat

Pe XpertBeauty.ro gasesti o varietate de produse profesionale, testate si recomandate de cele mai mari branduri, de la uleiuri, pudra, crema, pana la fixativ sau alte tipuri de spray-uri. Alege ce ti se potriveste si buclele tale vor arata exact ca-n a doua poza de Before and After de pe Instagram. Pe locuri, fiti gata, esti gata de coafat!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.