Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cum poti fizic sa previi caderea parului

Cum poti fizic sa previi caderea parului

Caderea parului este normala atata timp cat se incadreaza in anumiti parametri care tin de firele care se desprind singure la sfarsitul ciclului lor de viata. Daca, insa, caderea este una care iti transmite semnale de alarma, atunci ar fi recomandabil chiar sa consulti si un specialist in domeniu. Pana ajungi la acesta, sau daca problema nu este una extrem de grava, ar fi bine sa incepi sa pui in practica sfaturile de mai jos.

Spalarea corecta a parului conteaza

De multe ori consideram ca, daca ne spalam parul cat mai des si samponul face multa spuma, inseamna ca facem o treaba buna. Daca si tu faci parte din aceasta categorie, trebuie sa iti spunem ca s-ar putea sa te inseli.

Exista anumiti pasi de care trebuie sa tii cont atunci cand te speli pe par in asa fel incat sa o faci corect:

  • piaptana parul inainte de a-l spala. Astfel vei impiedica incalcirea acestuia in timpul procesului de spalare;
  • apa cu care clatesti parul nu trebuie sa fie fierbinte, ci mai degraba calduta. Apa foarte calda deshidrateaza parul, de aceea este contraindicata;
  • inainte de a aplica samponul, umezeste complet scalpul si parul cu apa calduta pentru a ajuta porii si cuticulele sa se deschida.
  • pune samponul in palme si apoi aplica-l delicat pe scalp, masand usor. Nu uita ca samponul trebuie sa ajunga si pe lungimea firului de par, daca acesta este cu adevarat murdar sau gras. Daca nu, aplica-l numai la radacina, pe firul de par, insa, este indicat sa aplici balsam, masca si alte tratamente care sa-l ajute sa fie mai puternic si mai sanatos;
  • clateste complet samponul, balsamul si masca aplicata, pentru a preveni ingrasarea prematura a parului.

Pe langa ingrijirea parului in timpul spalarii, mai exista si varianta tratamentelor pe care sa le aplici pentru a potenta efectele spalarii corecte a parului.

Tratamente pentru par pe care le poti face acasa

Aici nu ne referim doar la aplicarea de masti si serumuri in urma spalarii, ci si administrarea a diverse suplimente care nu au cum sa-ti faca rau. Cu toate acestea, pentru extra siguranta, poti sa discuti cu un medic dermatolog care sa iti spuna mai exact ce suplimente sa iei, in functie de stilul tau de viata si de particularitatile parului.

Tratamente pe care le poti face acasa:

  • Alege vitamine care iti ajuta corpul in general, si nu doar firul de par, sa fie sanatos.Printre acestea amintim Vitamina D si fierul. Nu incepe, insa, sa le administrezi pana nu iti faci un set de analize care sa iti spuna nivelul acestora in corp;
  • tratamentul cu minoxilid iti va ajuta parul sa sa regenereze. Pe acesta poti sa il cumperi si fara reteta;
  • tratamentele pe care le gasesti in magazinele specializate sunt si ele binevenite. Acestea au forma de masti si seruri si se adreseaza fiecarei imperfectiuni: par slab/ par cu tendinte de ingrasare/ fragil etc. Consulta oferta noastra de tratamente pentru par si alege-le pe cele potrivite tipului tau de par.

Caderea excesiva a parului poate fi stopata sau incetinita daca pui in practica sfaturile de mai sus. Ai grija de parul tau si acesta iti va multumi aratand mereu bine si fiind sanatos!

Credit foto:

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/jacheta-geaca-blonda-portret-11900130/