Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cum sa iti mentii bronzul mai mult timp

Cum sa iti mentii bronzul mai mult timp

Bronzul este cel mai sexy accesoriu pe care-l purtam. Tocmai de aceea, ne dorim cu tot dinadinsul sa mentinem cat mult aceasta stare de spirit, pe care ne-o insuflam atunci cand ne mandrim cu o piele sanatoasa si bronzata. Din fericire, exista cateva trucuri pe care le poti urma, pentru ca atunci cand se incheie vara, dorul sa nu fie atat de mare.

Obtine un bronz sanatos

Sa te protejezi impotriva razelor solare nocive este un lucru pe care l-ai tot auzit si deja ti-e bine infiripat in minte. Urmezi cu atentie recomandarile specialistilor, eviti expunerea la soare la ore nepotrivite, cand razele sunt daunatoare, ai la indemana produse cu factor de protectie solara. Tip: Foloseste aceste produse, chiar daca stai sub umbrela, aceasta nu este paravan indestructibil pentru soarele arzator.

Totodata, e important sa folosesti ochelarii de soare potriviti, o palarie si haine din materiale sustenabile, care sa fie mana-n mana cu soarele si sa-ti ofere bronzul mult visat.

Bronzul de munte este cel mai bun: sanatos si durabil. Explicatia este urmatoarea: atmosfera de la munte dezvolta o serie de procese chimice pe care marea nu le poate oferi, iar aerul de munte este puternic ionizat negativ si bogat in oxigen, iar circulatia sangelui este mai bine stimulata. Ai grija sa folosesti produse de protectie si la munte, pentru ca soarele este puternic si, tocmai de aceea, intervalele orare recomandate pentru raze mai blande sunt intre 9–11 dimineata si dupa-amiaza, intre orele 17–19.

Bonus tip: Alege produse profesionale, care sa aiba grija de pielea, inainte si dupa expunerea la soare.

Mentinerea bronzului cu ajutorul dietei

Orice ten sanatos e dovada unui organism foarte bine hidratat. De aceea, principalul ingredient de care nu trebuie sa ne lipsim si pe care-l putem consuma in cantitati foarte mari, este apa. Bea cel putin 2 litri de apa pe zi, iar pe timp de vara o cantitate si mai mare.  

Vitamina E are proprietati puternice antioxidante si e un bun adjuvant al bronzului. O gasim in alimente precum: nuci, migdale, fistic, alune, caise uscate, ulei de masline, ulei de rapita, seminte de pin, de floarea soarelui sau in avocado. O salata suna chiar bine acum, ai spune!

Betacarotenul este recomandarea specialistilor, atat pentru faptul ca accelereaza bronzarea, dar si pentru ca previne formarea de pete pigmentare. Pune pe lista de cumparaturi, deci: morcov, caise, spanac, varza, pepene galben, afine. Fratele sau, licopenul, este, de asemenea, indicat. Acesta se gaseste, de exemplu, in pepene sau rosii.

Orice aliment care contine acizi grasi esentiali, de tip Omega 3, contribuie la mentinerea bronzului: peste si fructe de mare, seminţe de in sau de canepa, nuci, alune, migdale, fistic sau ulei de rapita.

Desigur, sa nu uitam de vitamina frumusetii – vitamina A, care are un puternic efect antioxidant, previne imbatranirea pielii ei si aparitia petelor pigmentare. O gasesti in branzeturi, oua si in ficateii de pui, de exemplu.

Tip: Nu consuma in exces vitamina C, pentru ca aceasta intarzie bronzarea.

Hidrateaza-te corespunzator

Daca se intampla sa uiti sa bei apa, nu-ti face griji. Cu totii am trecut prin asta,. Din fericire, exista aplicatii care-ti monitorizeaza hidratarea si prin intermediul unei notificari, te anunta cand trebuie sa bei apa. Castravetele, pepenele rosu, salata iceberg, radacina de telina, ridichea, rosiile, capsunile sau ardeiul gras sunt alimente ce contin o cantitate mare de apa, deci te ajuta sa ramai hidratata.

Bronzul inseamna si radiatii UV, bacterii din apa sarata sau clor din piscine. Asa ca un pas esential este sa folosesti o lotiune dupa soare, calmanta, hidratanta, pe pielea curata, imediat dupa expunere la radiatii. Fa din hidratare un obicei: foloseste un gel de dus sau un sapun bland, care sa pastreze culoarea aurie a pielii si, dupa fiecare dus, aplica o crema hidratanta, care ajuta la mentinerea bronzului.

Tip: Fa dusuri caldute, nu ataca pielea cu apa fierbinte, aceasta nu e favorabila nici bronzului si nici pielii sau organismului, in general.


Evita epilarea cu ceara

Ceara traditionala sau cea incalzita, folosita impreuna cu benzile de unica folosinta, nu sunt prietenele tale, daca vrei sa tii de bronz mai mult timp, avand in vedere ca odata cu parul smuls, risti sa pierzi si un stratul de bronz. Cele mai indicate metode in acest caz sunt: epilatorul electric sau crema depilatoare.


Foloseste autobronzant

Daca nu ai norocul sa ai o piele al carei bronz este longeviv, exista solutii. Autobronzantul este un amic de nadejde, daca stii sa-l folosesti cum trebuie.

Asadar, indiferent ca produsul ales este sub forma de crema, ulei, spray, mousse, toner, ai grija sa indepartezi parul nedorit cu o zi inainte, sa ai parte de o exfoliere blanda si sa hidratezi zonele in care pielea este uscata. Incepe sa aplici autobronzantul de la zona picioarelor, masand cu miscari circulare spre partea superioara a corpului.

Tip: Daca nu stii exact cata cantitate de autobronzant sa aplici, adauga cateva doze in lotiunea de corp, o doza de autobronzant la fiecare doua doze de lotiune.

Pentru fata exista cateva produse care se aplica, de regula, cu ajutorul unei dischete de bumbac, incepand de la nas, zona pometilor si a fruntii sau, si mai simplu: poti sa mixezi o doza mica de autobronzant cu crema ta de fata.

Bonus tip: Daca se intampla sa obtii pete inestetice, acestea pot fi indepartate usor printr-un peeling. Exista, de asemenea, si produse recomandate pentru indepartarea autobronzantului, disponibile sub forma unui gel de dus sau in varianta de servetele umede.

Acum nu-ti mai ramane decat sa te bucuri de bronzul tau intregul an!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.