Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cum sa obtii un machiaj rezistent

Cum sa obtii un machiaj rezistent

Una dintre cele mai mari dorinte ale tuturor femeilor este ca machiajul pe care il aplica de dimineata sa tina pana cand ajung acasa, sau ca cel pe care il aplica inainte de evenimente importante sa nu le dea batai de cap si sa mearga la baie din ora in ora sa verifice daca totul este in regula.

Vestea buna este ca acum gasesti in magazine specializate cum este al nostru, atat online cat si offline, produse profesionale de machiaj care te vor scapa de grijile de mai sus si de multe altele pe langa.

Asadar, asa cum ai intuit deja, pentru a fi sigura ca vei avea un machiaj rezistent, trebuie sa folosesti produse profesionale, dar si sa parcurgi anumiti pasi pentru a te asigura ca procesul este corect efectuat.

Baza unui machiaj rezistent

Baza unui machiaj rezistent inseamna si ce faci inainte sa aplici farduri profesionale rezistente, astfel incat ele sa aiba o temelie buna.

1. Curatarea tenului si hidratarea acestuia sunt pasii peste care nu trebuie sa sari niciodata. Alege un demachiant care se potriveste tenului tau si curata fata inainte de aplica o crema hidratanta. Astfel iti pregatesti tenul pentru aplicarea machiajului. Pielea hidratata, atat cat este nevoie, asigura o baza buna a machiajului si ofera tenului un aspect mai frumos si mai neted.

2. Exfolierea este un procedeu pe care sa il faci de cateva ori pe saptamana, nu in fiecare zi. Astfel, pielea ta va scapa de celulele moarte si va avea o textura mult mai neteda, perfecta pentru pasii care urmeaza.

3. Aplica un primer pentru a crea o baza neteda. Primerul te ajuta la umplerea porilor si netezirea pielii. Astfel, machiajul are o baza pregatita pe care sa fie asezat si sa dureze atata timp cat ai nevoie.

4. Foloseste un corector daca ai pete inestetice sau alte imperfectiuni pe care doresti sa le acoperi. Cu ajutorul acestuia vei uniformiza tonul pielii si orice ai aplica peste va arata mult mai bine.

5. Protectia solara este necesara indiferent de anotimp. Razele UV nu iau pauza nici iarna, asa ca nici tu nu ar trebui sa ignori SPFul, iar vara nici nu se pune problema sa iti lipseasca. Acum exista produse de machiaj care vin cu SPF incorporat, insa puterea acestuia depinde de intensitatea soarelui si de ce urmeaza sa mai aplici pe fata.

6. Ofera timp acestor produse sa se absoarba in piele inainte de a trece la partea in care te machiezi efectiv. Astfel, vei oferi rezistenta, atat bazei, car si machiajului care urmeaza sa fie aplicat pe ten.

Tehnici de aplicare a produselor de make-up

Exista mai multe tehnici de aplicare a machiajului, insa totul se rezuma la cativa pasi de baza pe care sa ii respecti.

Dupa ce ai trecut de formarea/ aplicarea bazei de machiaj, iata care sunt pasii cronologici pe care urmeaza sa ii faci.

1. Alege un fond de ten rezistent si care sa se potriveasca, atat culorii tale naturale, cat si restului machiajului pe care urmeaza sa il aplici. Asemeni primerului, asigura-te ca il intinzi in asa fel incat suprafata acoperita sa fie uniforma. Si nu uita sa cobori cu el si pe gat, pentru a nu fi o discrepanta intre fata si acesta.

2. Pudra pe care o alegi, atat pentru contur, cat si pentru iluminare trebuie aplicata in functie de nevoia pe care o acopera: toata fata; sau doar partea de pometi sau arcada sprancenelor de exemplu. Pudra de setare este necesara pe zonele care au tendinta sa luceasca peste zi.

3. Fardurile de ochi trebuie sa fie aplicate fiecare in functie de nevoi si cu ajutorul pensulelor potrivite pentru fiecare in parte. Poti incepe cu un primer pentru ochi care sa fie baza machiajului si apoi sa aplici farduri profesionale rezistente si sa stai fara griji.

4. Mascara nu trebuie sa lipseasca din aceasta combinatie. Si daca alegi una rezistenta la transfer vei face si mai bine pentru tine. Poti merge chiar si la petreceri la piscina si sa stai fara griji.

5. Rujul este pasul final al procesului de aplicare a fardurilor rezistente. Poti sa alegi variantele rezistente la transfer si in acest caz si sigur vei sta mai linistita de-a lungul zilei sau a evenimentului.

Fixarea machiajului pentru intreaga zi

Pe langa produsele profesionale pe care le folosesti, este important si ca fixarea acestora sa o faci ca la carte.

Dupa ce ai urmat toti pasii de mai sus referitori la curatarea tenului si aplicarea machiajului, un spray pentru fixarea machiajului poate sa faca minuni.

Asadar, iata cateva idei de fixare a machiajului impecabil pe care l-ai efectuat:

1. Aplica pe deasupra acestuia, prin pulverizare, spray fixator. Alege unul rezistent la apa si transfer si te vei bucura mai mult de machiaj.

2. Bea apa de-a lungul zilei pentru a te asigura ca esti mereu hidratata. Chiar si un detaliu ca acesta poate sa ajute la rezistenta machiajului pe fata.

3. Evita sa iti atingi fata si astfel scapi de grija disparitiei machiajului de pe aceasta.

Aceste cateva sfaturi iti vor fi de folos atunci cand vine vorba despre un machiaj care sa reziste toata ziua si toata noaptea.

Nu uita ca la noi gasesti produse profesionale care sa te tina departe de griji!

Credit foto:

https://unsplash.com/photos/