Ai Extra 15% Discount la achizitii de minim 299 lei cu codul EASTER

Cum sa realizezi un machiaj creativ

Cum sa realizezi un machiaj creativ

Halloween-ul a trecut, insa asta nu inseamna ca nu vei mai avea ocazii pe parcursul acestui an si al celui care vine sa pui in practica idei de machiaj creativ care sa te scoata din rutina fond de ten - mascara - ruj.

Petrecerile tematice sunt fun pentru ca te fac sa iesi din starea obisnuita de zi cu zi si iti pun imaginatia la incercare atat cand vine vorba despre outfit, cat si despre machiaj si starea de spirit in general. Este deosebit de important sa iesi din rutina din cand in cand pentru a iti descoperi noi pasiuni.

Ce inseamna machiaj creativ

Machiajul creativ este acela in care combini o multime de culori si texturi in asa fel incat sa ai parte de un rezultat wow de fiecare data. Exista experti in aceste tipuri de machiaje, insa este intotdeauna bine sa stii si tu sa realizezi unul acasa, deoarece acesti experti nu se gasesc la tot pasul.

Mai mult decat atat, realizarea acestui tip de machiaj este benefica si pentru imaginatie, deoarece aceasta iti este pusa la lucru mai mult decat ai putea crede.

Combinatiile de culori si texturi nu trebuie sa fie alese la intamplare si, mai mult decat atat, trebuie sa fie in concordanta cu parul, coafura si outfitul pe care alegi sa il porti.

In general atunci cand vine vorba despre machiajul creativ poti sa te inspiri din lookuri de la carnavaluri, festivaluri sau alte petreceri tematice care au loc de-a-ntregul lumii.

Chiar daca poate parea dificil la inceput, odata ce iti intri in mana, realizarea unui asemenea machiaj va fi floare la ureche. Nu trebuie sa pui presiune pe tine si sa iti iasa bine din prima, ci, mai degraba, mai bine repeti pana cand rezultatul este cel la care te astepti.

Realizarea unui machiaj creativ poate sa fie pana si terapie, deoarece te va ajuta sa te deconectezi de la gandurile pe care le ai zi de zi sau de la problemele care iti bat uneori la usa si te va face sa te concentrezi pe timpul frumos pe care urmeaza sa il petreci alaturi de cei dragi la diverse evenimente.

Idei de machiaj creativ

Rareori un machiaj creativ iese de doua ori la fel, chiar daca este realizat de aceleasi doua maini si cu aceleasi materiale. Ideea acestuia este sa gasesti mereu alte combinatii si alte procente atunci cand vine vorba despre culori si texturi pentru a reusi mereu sa imbunatatesti ceva la acesta si sa vii cu variatii noi.

Cu toate ca nu avem sa iti dam o reteta cap coada in ceea ce priveste machiajul creativ, exista anumite elemente care nu trebuie sa lipseasca din acesta. Fie alegi sa le folosesti pe toate deodata, sau ai posibilitatea sa le alegi in functie de c imbracamintea si coafura pe care le vrei.

Elemente de neratat intr-un machiaj creativ:

- fard si tus in culori neon;

- cristale si strasuri;

- sclipici;

- pigmenti;

- gene false.

Cu toate ca acestea par atipice si, poate, nu sunt unele pe care le-ai purta zi de zi, sa stii ca acum ai la indemana produse profesionale din aceste categorii, pe care sa le cumperi pentru a avea siguranta ca nu te vor lasa la greu.

Pasi in realizarea machiajului creativ

Cand vine vorba despre machiajul creativ strategia este punctul de la care sa pleci.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti la o serie de personaje si cine anume iti doresti sa fii in seara respectiva.

Odata ce ai stabilit acest aspect, urmeaza sa alegi outfitul care poate fi inspirat din diverse imagini si sa contina materiale si forme atipice.

Culoarea parului si coafura sunt la fel de importante in procesul de transformare in altceva pentru ca totul rezultat la final sa fie unul unitar.

Ai ajuns acum la un pas definitoriu, acela de a realiza un machiaj creativ. Acest proces poate sa fie diferit pentru fiecare persoana in parte, in functie de rezultatele pe care doreste sa le obtina.

Unele machiaje necesita acoperirea sau chiar colorarea fetei in nuante mai neobisnuite. Apoi, fata trebuie sa fie curatata, dar stii acest lucru pentru ca respecti ritualul la fiecare tip de machiaj pe care il realizezi. Baza trebuie sa fie una uniforma si este absolut necesar sa folosesti primer, pentru ca nuantele utilizate ulterior sa fie cat se poate de vibrante.

Mai apoi trebuie sa alegi culorile, texturile si accesoriile care se potrivesc si sa incepi sa creezi arta pe fata. Iti recomandam sa incepi cu linii fine de contur trasate cu un creion cat mai apropiat de nuanta pielii, pentru a fi cu usurinta acoperit de culoare, pana la final.

Nu uita sa fixezi totul la final cu un spray, pentru ca opera ta sa reziste intreaga seara!

Indrazneste sa fii diferita si pe placul tau in acelasi timp cu ajutorul machiajului creativ. Alege sa folosesti produse profesionale, de calitate, care cu siguranta te vor ajuta sa ajungi mai usor la rezultatele dorite. La noi le gasesti pe toate in sectiunea de make-up.

Credit foto:

https://unsplash.com/photos/QhNIntVDEMU