Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Cum sa tii un ten curat

Cum sa tii un ten curat

Tu stii foarte bine cat de mult inseamna un ten imaculat. Si cand spunem ”imaculat”, ne referim la un ten frumos, sanatos, hidratat si vibrant. Pentru o piele sanatoasa, e nevoie sa fim atente si la stilul nostru de viata de viata. Un stil sustenabil inseamna cel putin 30 de minute de miscare pe zi, o dieta echilibrata, bogata in vitamine si cel putin 1,5 l de apa, cu care sa ne hidratam corpul zilnic. Adauga, de asemenea, pe lista si produse de calitate, care sa sustina sanatatea pielii tale, protejand-o si hidratand-o.

Demachiere: pentru o fata curata si frumoasa invata metoda corecta de demachiere si inlaturare a fardurilor. In primul rand, e important ca machiajul sa fie inlaturat cu un ulei sau un produs pe baza de ulei (de exemplu, la un amestec din ulei de masline si apa de aloe vera, vei vedea cat de usor se sterg fardurile de pe fata). Trebuie sa cauti componentul perfect pentru tine, intrucat exista posibilitatea ca porii tai sa fie "infundati" daca uleiul este prea gras.

Nu uita de servetele demachiante sau o crema demachianta, atata vreme cat ajungi la concluzia ca acestea sunt bune pentru tine. Important este ca acest prim pas sa fie realizat si sa inlaturi fardurile si machiajul de pe fata.

Curatare: consta in curatarea completa a tenului. Pentru asta, poti folosi sapun, gel sau spuma speciala. Intotdeauna, dupa primul pas, va mai ramane cel putin o urma de produs pe tenul tau, asa ca este important sa cureti complet.

Tratament: consta in aplicarea unei lotiuni tonice si a unei creme hidratante. Ambele trebuie alese in functie de ten, astfel incat sa nu fie pe baza acida sau alcool daca ai ten sensbil si nici pe baza uleioasa daca fata ta produce exces de sebum.

Ce inseamna ten curat

Ai un ten curat daca ai grija sa dormi suficient, in primul rand, astfel incat intregul corp sa-si incarce bateriile si sa nu ai parte de cearcane, de exemplu.

Un ten curat mai inseamna o piele elastica, fara riduri, cosuri, pori dilatati sau pete, fara prea mult sebum si fara un aspect uscat, cu puncte negre sau albe. Este acel ten ingrijit, de dimineata pana seara, curatat si hidratat de cel putin doua ori pe zi, protejat in fata razelor solare si rasfatat. Da, ai citit bine, rasfatat – pentru ca asa cum unui copil i se bucura sufletul cand primeste o jucarie si, de ce sa nu recunoastem, si noi suntem fericiti cand mancam un desert preferat intr-o ”guilty day”, asa si tenul nostru merita tot ce-l face sa radieze. Trebuie doar sa folosesti cele mai bune produse de calitate, potrivite tipului tau de ten.

Hidratarea tenului cu vitamine si nutrienti

Fie ca este vorba de crema de zi, crema de ochi, crema pentru ochi sau crema pentru corp, trebuie sa ne asiguram ca aceste creme contin ingredientele necesare si potrivite de care pielea are mare nevoie. Scopul utilizarii unei creme hidratante este de a alimenta si hrani practic toate celulele pielii cu substantele nutritive de care are nevoie si pe care le-a consumat pe parcursul noptii in timpul procesului de regenerare a celulelor. Pentru a evita imbatranirea tenului din timp este ideal sa tinem cont de un aspect foarte important, si anume hidratarea cu apa, dar si calitatea si cantitatea produselor cosmetice si dermatocosmetice pe care le folosim pe propriu ten.

Seruri si creme regeneratoare

Pentru un ten sanatos cu aspect luminos si radiant, serurile vin in ajutor cu concentratii foarte mari de nutrienti esentiali. Aceste seruri pentru ten vor asigura celulelor necesarul de care au nevoie pentru a stimula toate functiile de regenerare a celulelor.

Ser pentru ten

Pentru ten recomandat ca un ser sa fie aplicat pe pielea imediat dupa demachiere si curatare, atat dimineata, cat si seara pe pielea umeda. Dupa ce serul patrunde in piele, urmatorul pas este aplicarea cremei de zi sau de noapte.

Ritualul potrivit pentru un ten curat

In arsenalul tau de ingrijire si frumusete, sa ai la indemana produse profesionale, care sa-ti mentina tenul luminat si frumos.

Un ritual benefic pielii tale inseamna, pe scurt: curatare, hidratare, ingrijire.

Pentru dimineata:

  • Curatare in profunzime cu un gel de curatare potrivit tenului tau.
  • Aplicarea unei creme hidratante, cu SPF si, in functie de nevoile tenului tau, cu acid hyaluronic, peptide, AHA sau BHA.
  • Folosirea unui BB cream sau a unui fond de ten care sa lase pielea sa respire.
  • Aplicare produselor de make-up care sa confere fetei un aspect natural si care sa contureze si mai bine trasaturile, fara insa a avea un ten incarcat.

Pentru seara:

  • Curatarea machiajului si impuritatilor, pe care pielea le aduna pe timp de zi. Se recomanda un gel spumant exfoliant, care sa inlature surplusul de pe fata, sebumul si pielea moarta.
  • O masca de fata, care sa-ti relaxeze tenul, dar sa-l si hraneasca in acelasi timp.
  • Aplicarea unei creme de noapte, care sa lucreze asupra straturilor de piele. E indicata si o crema de ochi, pentru prevenirea sau tratarea cearcanelor
  • Un ser de hidratare, stralucire, vitalitate, pe care-l poti combina cu crema de fata.

Remedii naturiste

Daca vrei sa-ti prepari acasa, singura, propriile masti de fata sau sa scapi de anumite probleme ale tenului, iata cateva recomandari de la specialisti, in functie de tipurile de ten.

Tratament naturist cu miere, ten mixt, gras sau acneic - pentru a indeparta impuritatile din porii pielii, amesteca doua linguri mici de miere si o lingurita cu zeama de lamaie. Aplica masca pe fata, las-o sa actioneze aproximativ 10-15 minute, dupa care o poti indeparta cu apa calduta.

Tratament naturist cu galbenus de ou, ten uscat – pentru o hidratare suplimentara a pielii: un galbenus de ou, o lingura mica cu ulei de masline si o lingurita cu zeama de lamaie. Se aplica masca pe piele, se lasa aproximativ 15 minute pentru a actiona si apoi se clateste cu apa calduta.

Tratament naturist cu ulei de masline, ten sensibil – se amesteca o jumatate de banana pisata cu o lingurita cu ulei de masline. Pasta formata se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. La final, clateste cu apa calduta.

Tratament naturist cu miere si avocado, toate tipurile de ten – reda frumusetea si luminozitatea pielii. Piseaza o jumatate de avocado bien copt cu un sfert de ceasca de miere. Tine masca pe fata 10 minute si clateste bine. 

Tips and tricks:

  • Alege oricand argila pentru a scapa de execesul de sebum.
  • Daca ramai fara demachiant, combina un pahar cu iaurt cu o jumatate de pahar de suc de rosii si putin suc de aloe vera.
  • Daca ai pistrui si vrei sa-i estompezi, combina sucul de la o lamaie cu pasta de la o rosie si bucura-te de rezultat.
  • Scapa de punctele negre cu o masca simpla: un albus de ou amestecat cu o lingurita de ulei de masline si cu una de miere.
  • Pentru un ten matur, recomandam o masca preparata din: cate o lingura din infuzie de musetel si infuzie de pelin, 5 picaturi de tincture de propolis, sucul de la o jumatate de portocala, 2 linguri de miere. Tine pe fata 30 de minute si clateste bine apoi.
  • Daca ai un ten obosit, pune in blender o jumatate de cana de ovaz, un sfert de cana de lapte, un sfert dintr-un castravete si putin coriandru sau patrunjel proaspat. Dupa 20 de minte, clateste bine fata.

Tratamente cosmetice la salon

Specialistii recomanda curatarea si hidratarea tenului cel putin o data pe luna. Daca nu ai timp sa mergi la salon, incearca remediile prezentate mai sus. Cu toate acestea, fa-ti totusi o programare la o sesiune de microdermaabraziune / peeling pentru a-ti curata in profunzime fata.

Daca vrei sa apelezi la un procedeu de stimulare de colagen, intreaba un expert sau un medic dermatolog despre tratamentele cu laser, de radiofrecvență, peeling chimic.

Daca esti interesata de injectari cu acid hyaluronic sau botox, iti recomandam sa te informezi din surse sigure asupra acestor tratamente si sa alegi impreuna cu un specialist procedura adecavata tenului tau, in functie de nevoile tenului si de predispozitia genetica.  

Sa ai un ten perfect sta in mainile tale. Alege cele mai bune produse profesionale si radiaza in fiecare zi!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.