Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Ghid complet pentru constructia unghiilor

Ghid complet pentru constructia unghiilor

Stim ca esti iubitoare de frumusete si, de aceea, ai grija ca unghiile tale sa arate perfect in fiecare zi. Mainile, ca si zambetul, reprezinta cartea ta de vizita, iar tu cu siguranta esti atenta sa ai o manichiura ingrijita, de care sa te bucuri. Ti-am pregatit un ghid complet, prin intermediul caruia vei afla, pas cu pas, cum sa iti construiesti chiar tu unghii frumoase, la tine acasa.

Materiale necesare pentru constructia unghiilor

Acum ca te-ai decis sa muti salonul direct in living-ul tau, asigura-te ca ai tot ce iti trebuie pentru a da start sesiunii de rasfat.

Pentru constructia de unghii, ai nevoie de un kit complet, format din:

  1. Ustensile de curatare: forfecuta, spatula si pusher pentru cuticule, pile profesionale/buffer
  2. Lampa UV 36W
  3. Pila 100/180
  4. Sabloane de costructie
  5. Pensula pentru gel
  6. Nail prep
  7. Primer
  8. Gel pentru baza ( base gel)
  9. Gel de constructie. Exista geluri 3 in 1, care se pot folosi pentru a da baza, pentru constructie, dar si pentru apex. Daca optati pentru 3 in 1, nu mai aveți nevoie de base gel.
  10. Gel colorat sau oja semipermanenta
  11. Finish gel
  12. Cover gel. Daca doriti sa va faceti clasicul french, aveti nevoie si de acest gel de camuflaj, care acopera defectele unghiei.
  13. Cleanser sau inlocuitori
  14. Ulei pentru cuticule

Noi iti recomandam setul pentru manichiura semipermanenta de la Andreia, by Alina Ceusan, care contine:

  • baza pentru manichiura, ce nu necesita primer. Se aplica direct pe unghia curata si ofera baza unei manichiuri rezistente.
  • Top Coat pentru sigilarea manichiurii, ce confera un finish lucios si o manichiura rezistenta pana la 7 zile.
  • solutie pentru indepartarea lacului de unghii semipermanent
  • lampa LED & UV

Daca le-ai bifat pe toate, acum nu-ti mai ramane decat sa dai play muzicii tale preferate, serialului sau emisiunii pe care o urmaresti.

Pregatirea unghiei

Daca ai unghiile naturale, poti sa treci la urmatorul pas direct dupa curatarea cuticulelor si pilirea formei dorite a unghiei.

  • se impinge cuticula cu instrumentul de cuticule, se impinge usor sa se desprinda cuticula de pe placa unghiala, dintr-un sinus in altul, fara a pune presiune.
  • Cu ajutorul pilei profesionale 100/150 , cu partea de 150 se va lua luciul unghiei naturale de pe toata suprafata fara sa agresam prea tare. Tot cu pila de granulatie 150 vom scurta marginea libera a unghiei la nivelul 0, la unghiile care cresc in jos si cele strandard. Pilirea completa a marginii libere ne va ajuta sa montam sablonul corect .
  • Dupa ce am impins cuticula, am luat luciul unghie si am scurtat unghia, incepem partea de curatare a cuticulei,
  • curatarea cuticulei cu ajutorul capetelor de freza si a forfecutei. Cu cat cuticula este curatata mai frumos si mai corect, cu atat vei reusi sa aplici culoarea cat mai aproape de cuticula. Manichiura va iesi curata, frumoasa, iar pozele de final vor arata mult mai bine.

Daca trebuie sa dai jos oja semipemanenta, ai doua optiuni:

  • poti sa aplici acetona pura pe dischete demachiante sau vata, cu care iti invelesti unghiile, dupa care le imbraci in folie de aluminiu. Vei astepta sa se dizolve oja, cat timp se deruleaza un episod din serialul tau preferat.
  • poti sa-ti pilesti unghia, intr-o singura directie, pana cand elimini culoarea pe care o ai acum.

Foloseste apoi spatula pentru a indeparta cu grija restul de oja, apoi matuieste foarte putin unghia cu bufferul, in aceeasi directie. Aplica solutia pentru cuticule, impinge usor cuticulele cu pusher-ul si curata-le cu grija.

Constructia efectiva a unghiilor

  1. Pregatim unghia naturala in mod corespunzator impingem cuticula, pilim suprafata unghiei cu o pila de duritatea 100/100.
  2. Degresam unghiile
  3. Se aplica primerul care nu se usuca la lampa
  4. Urmeaza un strat de baza cu uscare la lampa
  5. Aplicam gelul de constructie cu uscare la lampa
  6. Dupa uscare se pileste cu un buffer suprafata unghiei pentru le da forma dorita
  7. Se aplica culoarea dorita in doua straturi ( fiecare strat se usuca la lampa UVL max. 1 minut)
  8. La final se aplica topcoat care este sau nu cu strat de dispersie
  9. Optional la final se hidrateaza cutila cu ulei

Daca vrei sa-ti maresti paleta de culori, intra pe XpertBeauty si comanda oja preferata.

Daca vrei sa-ti extinzi lungimea unghiilor, ai nevoie de un o pudra acrilica, un lichid de fasonaj si un sablon.

Intretinerea unghiilor false

Hidrateaza-ti permanent mainile cu o crema hranitoare si foloseste manusi de protectie atunci cand speli vase sau faci curatenie. Consuma alimente bogate in biotina, precum oua fierte, cereale integrale sau avocado, pentru ca te vor ajuta sa ai unghiile rezistente si sanatoase.

Modele de unghii tehnice

De la flori, fluturi, cirese sau grafice 3D, poti alege orice model de unghii care te incanta. Noi iti recomandam unul foarte sic si plin de stil, usor de facut acasa, care se regaseste pe lista trendurilor din 2021: unghii minimaliste intr-o singura culoare, de preferat galben ocru sau orice culoare mata, avand textul tau preferat scris pe unghie. Sfatul nostru este sa alegi cuvinte simple, precum #cool, #charm, #hope sau #BeautyLover.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs in parte, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul sau modul de aplicare. Intructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contactata pe 0311 094 700.