Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Ingrijirea parului blond

Ingrijirea parului blond

Visul unei nopti de vara este, desigur si una dintre operele renumite ale lui Shakespeare, dar e in stransa legatura cu dorinta acelor #BeautyLovers care, la un moment dat, si-au dorit sa aiba parul blond si poate au si pus in practica visul.

Particularitatile parului blond

Parul blond vine la pachet cu un adevarat ritual, pe care trebuie sa-l manuiesti cu grija, pentru a parul tau sa arate senzational in fiecare zi. Fie ca ai parul blond natural, ca esti vopsita sau ca iti doresti sa te faci blonda, e bine sa stii urmatoarele:

  • Parul blond are numeroase nuante, de la alb, pana la nuanta aurului.
  • Firul de par blond are un continut mai mic de melanina, ceea ce il face casant si predispus la rupere. Dar nu te speria, blondele au cu 40.000 mai multe fire de par decat roscatele sau brunetele. Evita totusi coafatul excesiv si tunde-ti des varfurile.
  • Parul blond are nevoie de sesiuni dese de vopsit, in special pe radacinile inchise. Nu-ti face griji, venim in ajutor! La XpertBeauty gasesti cele mai bune tipuri de vopsea pentru parul blond, care mentin culoarea parului timp indelungat. In plus, poti folosi un sampon nuantator cel putin o data pe saptamana.
  • Evita spalarea frecventa, foloseste un sampon uscat de calitate special pentru par blond.
  • Trebuie sa acorzi atentie temperaturii si umiditatii, pentru ca parul blond este foarte sensibil la factori precum soare, apa, poluare. Un uscator bun de par, o crema protectoare si o palarie chic pot fi cei mai buni prieteni ai tai, daca alegi produse de top.
  • Blondul aduce cu sine un par deshidratat si uscat, daca nu e ingrijit ca la carte cu produse profesionale. Lasa-ti parul sa fe protejat de nutrientii din uleiurile de par, de exemplu. Uleiul de argan, jojoba, cocos sau cel din nuci de Macadamia iti mentin parul hidratat.

Parul blond natural vs. decolorat

Daca ai o podoaba capilara naturala cu care te mandresti, esti una dintre norocoasele care nu trebuie sa depuna atat de mult efort pentru a obtine un blond frumos.

Daca insa vrei sa te decolorezi, exista cateva recomandari pe care le poti urma.

  • Stai la soare! Acesta ajuta la deschiderea nuantei firului de par. Ai grija insa sa aplici protectie solara pe intreg corpul, dar si pe par.
  • Cand viata iti ofera lamai, foloseste-le ca sa-ti decolorezi parul! Ia suc de lamaie in palme si freace-ti mainile pentru a-l incalzi putin, iar apoi trece-ti mainile prin par. Poti adauga si in balsamul de par cateva picaturi de suc de lamaie, vitamina C sau otet de mere.
  • Poti amesteca bicarbonat de sodiu cu apa oxigenata. Ai grija insa sa nu tii mixul mai mult de 30 de minute. Si tine cont ca planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ. Noi recomandam sa mergi la un salon profesional si sa ceri sfatul si ajutorul unui expert.

In general, alege o nuanta cu 2-3 tonuri mai deschide decat culoarea ta naturala, care sa se potriveasca si cu tenul tau.

  • tenul deschis la culoare merge mana-n mana cu nuante de blond auriu
  • pielea cu subton roz se potriveste cu nuante reci de blond 
  • tenul mai inchis la culoare merge cu tonuri calde de blond

Orice incercare nereusita de acasa te poate costa. Asadar, alege bine, pentru ca nu vrei sa ai parte de un blond nenatural sau de galben pui.

Neutralizarea nuantelor de galben pui

8 din 10 blonde s-au luptat cu un esec in ceea ce priveste culoarea pe care si-o inchipuiau a fi perfecta, fie ca si-au dorit suvite, un blond platinat, perlat, de culoarea alunei sau un balayage. Desigur, si apa calcaroasa si nefiltrata, produsele de slaba calitate sau spalarea incorecta a parului dupa vopsit, reprezinta provocari. Dar cea mai mare dintre acestea este culoarea galbena a parului.

Pentru a recapata nuanta pe care ti-o doresti, exista cateva solutii.

  • Concealer-ul adauga luminozitate si saturatie nuantei, dar o si elimina.
  • Foloseste un mix de vopsea de nuanta violet sau albastru, care absoare astfel galbenul si ajuta parul sa-si recapete tonul potrivit.
  • Samponul nuantator, in doze potrivite, neutralizeaza tonurile care iti afecteaza nuanta frumoasa a parului.
  • Masca cu efect anti-ingalbenire sau balsamul de tonifiere reimprospateaza blondul si te scapa si de nuanta de galben pui, de care vrei sa scapi.
  • Botox pentru par. Da, ai citit bine. Acesta te ajuta sa scapi de parul uscat si aspru si sa indepartezi nuanta nedorita din par. Intreaba un make-up artist si-ti va oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Alegerea samponului si balsamului pentru parul blond

Alege din oferta XpertBeauty cele mai bune produse de top, special create pentru parul blond. Asta inseamna ca hidrateaza firul de par in profunzime, ajuta la mentinerea nuantei de blond, datorita agentilor de stabilizare si hraneste parul, astfel incat acesta nu ramane uscat sau degradat.

Produsele noastre potejeaza parul impotriva oxidarii culorii si redau stralucire si volum. Alege un sampon pentru par blond cu formula imbogatita cu acid hyaluronic si un balsam nutritiv, care ofera hidratare.

Cum coafam parul blond

Stim ca gasesti multe imagini pe Pinterest care-ti dau idei, insa e important sa-ti alegi o coafura care sa te favorizeze si sa-ti scoata in evidenta forma fetei si trasaturile acesteia.

Cara Delevigne este un model de urmat daca esti tunsa bob edgy sau vrei coafuri chic, simple. Daca vrei sa mergi pe niste bucle lejer, vezi cum isi aranjeaza parul Blake Lively.

Christina Aguillera este, de asemenea, un munte de inspiratie, atunci cand vine vorba de aranjarea parului blond. Cocul sau coada de cal i se potrivesc manusa, vezi si tu cum ti-ar sta!

Daca te gandesti la impletituri, sa stii ca acestea se vad minunat pe parul blond. Ai grija insa sa nu sacai prea tare parul si sa nu-l strangi prea puternic.

Cunoscuta pentru coafura excentrica numita si „Ava Max” (o parte din par este lunga, cealalta scurta), cantareata este de-a dreptul cool, prin coafura sa. Si tot din aceasta categorie, fac parte si aparitiile lui Pink, cu coafuri cool si creative.

Inspira-te si incearca cateva coafuri! Nu uita sa folosesti produse profesionale de styling, care sa nu iti atace parul blond, ci sa te ajute sa-l pui in valoare, asa cum merita!

Blond argintiu sau gri

Parul argintiu sau gri este unul dintre cele mai in voga trenduri in materie de hairstyling la ora actuala si pe buna dreptate: arata bine aproape pentru oricine, se potrivește perfect cu firele albe naturale si iti confera un look special. Insa este una dintre cele mai dificile culori de atins si o responsabilitate pe termen lung, in acelasi timp.

Ai nevoie de mai multe decolorari pentru a capata o nuanta deschisa, de aplicari repetate ale unor produse puternic hidratante si de vopsea profesionala, care sa iti asigure culoarea mult dorita. Tot acest proces poate lua cateva luni.

Parul argintiu nu se potriveste tuturor. Pentru persoanele cu tenul in subton galben sau mai rece risca sa capete un aspect dur si nepotrivit. Nuantele de gri se potrivesc persoanelor cu pigment cald al pielii. 

Daca vrei sa te vopsesti intr-o nuanta de gri acasa si daca ai parul inchis la culoare, poti opta pentru balayage sau șuvite argintii, pentru a “acoperi” culoarea neplacuta rezultata din decolorare. 

In cazul in care esti deja blonda natural sau ai parul deschis la culoare, poti sa iti faci parul gri acasa printr-un singur proces de decolorare (ca sa ajungi la un blond mai alb) si unul de vopsire.  

Cu totii stim ca parul blond (mai ales cel care este decolorat) necesita foarte multa atentie, deoarece se usuca, varfurile se deterioreaza si se subtiaza. Pentru a evita aceste situatii ar trebuie sa folosim:

1.SAMPON & BALSAM

Cele doua produse de baza cu care incepe ingrijirea parului. O blonda trebuie sa foloseasca produse blande si sa spele parul mai rar, indiferent de tipul parului. Cauta produse cu formule speciale destinate mentinerii si protejarii culorii. Evita produsele dure si opteaza pentru cele fara suflati. 

Cateva sugestii de produse care mi-au plăcut sunt: Joico Blonde Life Brightening, Kerastase Reflection Chromatic Bain, Maria Nila Sheer Silver.

2.HIDRATARE

Parul vopsit blond este, de cele mai multe ori, degradat si uscat, cu alte cuvinte, este tot timpul  deshidratat. Iar tu trebuie sa-l hranesti zilnic cu produse de tip leave-in (fara clatire ) care il vor repara si vor inchide cuticulele, de exemplu, tratament de par Moroccanoil Light.

3.MENTINEREA CULORII

Foloseste in primul rand game de produse speciale pentru par vopsit.

De exemplu, pentru neutralizarea tonurilor galbene - Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.