Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Ingrijirea tenului la adolescent

Ingrijirea tenului la adolescent

Ai 12 ani, 14 ani sau putin mai mult si iata, esti un om mare deja, unul care e interesat de sanatatea corpului si de ingrjirea pielii. Si pentru asta te felicitam! Sigur ca stim ca nu ne mai putem intoarce la pielea de bebelus, dar avem la indemana tot soiul de instrumente care ne pot ajuta sa mentinem vitalitatea si fermitatea pielii si, mai mult decat atat, sa ne scape de micile inconveniente cu care ne luptam ca adolescenti si numai.

Problemele specifice tenului adolescentilor

Cosuri mici, care dispar repede, o acnee mai severa, sub forma unor inflamatii, cojite inestetice  – oricare ar fi forma in care se manifesta acneea, stim ca este un capitol care iti poate ataca stima de sine la pubertate.

Esti tentat sa spui ca ”viata de adolescent e grea”, pentru ca nu e atat de usor sa duci o batalie apriga cu acneea sau punctele negre, care pur si simplu nu vor sa dispara. Fie ca sunt doar pe fata sau si pe corp, ca apar iarna, vara la mare sau cand ti-e lumea mai draga, stim ca nu e deloc placut sa treci prin asta!

Spolier alert: Nu te stresa atat de tare si zabovi prea mult la gandul ca e problema de nerezolvat, ai sa vezi ca este doar o etapa absolut normala, pe care o vei depasi. Si nu esti singur! Majoritatea adolescentilor sufera ca au cosuri, ten gras si – n-o sa-ti vina sa crezi – chiar si bebelusii sau cei cu varsta de peste 30 de ani (mai precis 85% din acestia din urma).

Tip: Incearca sa nu provoci leziuni pe fata, nu fi erou sa crezi ca stii cel mai bine cum sa iti ”storci” un cos, pentru ca acesta se poate inflama si poti distruge tesutul pielii. Stai departe de cicatrici. Cosurile nu sunt forever, ai rabdare!

Cele mai bune cosmetice pentru adolescent

Vei citi despre recomandari precum renuntatul la ciocolata, la mancaruri grase si bauturi carbogazoase, vei primi tot felul de retete naturale, sugestii de creme minune. Si vor merge sau nu la tine.

Exista o gama vasta de produse, menite sa fie salvatoarele acestor probleme. Inainte de toate, e nevoie sa consulti un endocrinolog si un dermatolog. Ei sunt cei mai in masura sa-ti recomande un tratament, potrivit tenul si stilului de viata.

La Xpert Beauty gasesti produse profesionale, care te pot ajuta sa obtii o piele curata, sanatoasa, fina si…fara cosuri sau puncte negre! Vezi oferta noastra de la Bye Bye Blemish sau cauta alte produse pe site, al caror scop este lupta impotriva acneei. Apoi discuta cu medicul tau si alege produsele ale caror ingrediente vin mana-n mana cu tenul tau. Citeste si despre noile dispozitive FOREO, ce folosesc precizia de laser a luminii LED albastre si pulsatile T-Sonic pentru a elimina cosurile. Puterea acesteia de a trata si vindeca tenul acneic este dovedita clinic.

Prevenirea si tratarea problemelor tenului

Exista cateva lucruri pe care le poti face, pentru a investiga indeaproape cauzele si a gestiona mai bine tratarea acneei. Si nu doar in perioada adolescentei!

  • Analizele de hormoni. Un specialist iti poate recomanda anumite teste, pentru a verifica daca exista un dezechilibru hormonal care-ti da batai de cap.
  • Vezi ce medicamente iei, unele dintre ele contin corticosteroizi, testosteron sau litiu.
  • Anumite alimente favorizeaza aparitia acneei – laptele gras, painea, fast food-ul, mancarea grasa. Cere parerea unui nutritionist!
  • Fii atent la cat de des pui mana pe fata! E important ca pielea sa respire, in propriul stil, fara a-i fi adusi in dar musafiri nepoftiti, precum microbi.
  • Intreaba parintii daca in familie au existat si alte rude care au avut astfel de probleme.

Urmeaza cativa pasi simpli, pentru a preveni aparitia cosurilor!

  • Bea cel putin 2 litri de apa pe zi si contureaza-ti un stil de viata sanatos, bazat pe cel putin 30 de minute de sport si o dieta bogata in vitamine si minerale.
  • Stai cat de mult poti in aer liber si bucura-te de natura.
  • Rutina ta zilnica trebuie sa contina neaparat un gel de curatare si o crema care sa aduca multa hidratare.
  • Dezinfecteaza-ti telefonul regulat, acesta este plin de bacterii si atunci cand vorbesti la telefon, le poti transfera pe fata. Aceeasi regula de curatare se aplica si celor care poarta ochelari, acestia aduna multe reziduuri care nu ne sunt de folos.
  • Pastreaza o temperatura adecvata in casa, atat vara, cat si iarna. Pielea si temperatura sunt in stransa legatura si te pot ajuta sau incurca.
  • Nu uita de protectia solara! Este esential sa ai tenul protejat tot timpul!
  • Nu te stresa pentru nimic! Profita cat de mult poti de fiecare zi, bucura-te pentru lucrurile bune care ti se intampla si fii recunoscator pentru ce ai.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.