Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Ingrijirea tenului mixt

Ingrijirea tenului mixt

Pielea ta merita sa aiba parte de cea mai buna ingrijire, la orice varsta. Este important sa intelegi semnalele pe care aceasta ti le transmite, pentru a-i oferi tot ce are nevoie, folosind produsele corecte, specifice tenului tau. Primul pas este acela in care identifici ce tip de ten ai, iar de aici, este foarte simplu.

Caracteristicile tenului mixt

Tenul mixt este poate cel mai comun tip de ten dintre toate tipurile de piele si este rezultatul unui mix intre tenul uscat si tenul gras.

  • in timpul zilei, pielea acumuleaza exces de sebum in zona T (frunte, nas, barbie), iar in rest pielea este normala, mata sau chiar uscata. Nu sunt necesare doua tratamente diferite, trebuie doar sa alegi produsele speciale pentru tenul mixt, care se regleze productia de sebum din zonele grase si sa asigure o hidratare optima pentru zonele uscate.
  • porii sunt largi si vizibili
  • exista predispozitie la acnee

Ce ingrediente e bine sa eviti

Pentru ca tenul gras are nevoie de o atentie speciala, mai ales ca poate duce la aparitia acneei, evita alimentele bogate in grasimi, bauturile racoritoare acidulate si produsele de patiserie, mancarea de tip fast food sau cea preparata prin prajire.

De asemenea, este indicat ca produsele cosmetice pe care le folosesti sa nu contina parafina, silicon sau alcool.

Curatarea si demachierea tenului mixt

Mentine-ti fata curata cu un gel sau ulei de curatare, special pentru tenul tau, care sa contina acid salicilic, cum este, de exemplu, spuma de la Mary Cohr. Tenul mixt are nevoie de un lapte demachiant antiseptic si calmant, eventual cu miere, musetel, tei sau flori de portocal.

Daca ai la indemana o infuzie cu petale de trandafiri sau flori de soc, foloseste-o de cate ori ai ocazia, aceste ingrediente sunt unele dintre preferatele tenului mixt.

Demachierea se face, ca la orice tip de ten, atat dimineata, cat si seara. Cel mai recomandat produs pentru tenul mixt este apa micelara. Lotiunea tonica ar trebui sa fie fara alcool si sa fie aplicata doar pe zona T.

Hidratarea si hranirea pielii

Arborele de ceai, aloe vera, salvia, argila alba sau verde sunt cateva dintre elementele pe care ar trebui sa le regasesti pe lista de ingrediente a cremei tale hidratante. Alege un serum bogat in vitamine sau o crema nutritiva, cu textura lejera, care sa echilibreze secretia de sebum, sa reduca porii dilatati si sa catifeleze in profunzime zonele uscate ale tenului tau, cum este lotiunea de fata de la Academie.

Aplica apoi un primer cu efect matifiant pe zonele care au tendinta de a deveni uleioase.

Prevenirea acneei

In cele mai multe cazuri, acneea este rezultatul unor pori infundati, ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee.

Pentru a mentine igiena fetei si a preveni aparitia cosurilor, este important sa schimbi de doua ori pe saptamana asternuturile, in special fata de perna, care este locul de intalnire a microbilor si transpiratiei.

Mierea, in combinatie cu scortisoara, poate fi un adjuvant in prevenirea acneei. De asemenea, este indicat sa-ti speli fata cu ceai de galbenele, dar sa-ti pastrezi si cate doua canute din acest ceai, pe care sa le bei in fiecare zi. Astfel, ajuti pielea sa respire si sa-si recapete sanatatea.

O rutina corecta, produse profesionale, o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos sunt armele principale in prevenirea si tratarea acneei. Daca ai un ten cu probleme, evita sapunul si foloseste produse si tratamente recomandate de medicul dermatolog.

Masti potrivite pentru tenul mixt

Pe langa miere, iaurtul si laptele de capra sunt ingrediente foarte bune pentru tenul mixt. De exemplu, poti sa combini un iaurt natural mic, cu un albus de ou si sa lasi masca pe fata timp de 15-20 de minute. Iaurtul contine proteine si vitamine, iar in ou se regasesc substante nutritive, precum potasiu, colagen si magneziu, toate benefice pielii tale.

Desigur, nu uita ca trebuie sa te ocupi atat de exterior, cat si de interior. Unele probleme ale tenului se pot rezolva printr-un ritual de ingrijire cu produse profesionale, dar si prin aportul necesar de vitamine si minerale, de care corpul nostru are nevoie. In cazul in care te confrunti cu acnee sau cu alte semne inestetice, iti recomandam sa vizitezi un medic dermatolog.