Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Machiaj foto: trucuri pentru machiajul de fotografie

Machiaj foto: trucuri pentru machiajul de fotografie

Machiajul este intotdeauna o opera de arta si trebuie sa fie realizat cu cele mai bune produse profesionale pentru a rezista cat mai mult timp pe ten si sa nu ai surprize atunci cand ti-e lumea mai draga.

Machiajul de fotografie si de video, daca e sa o luam asa, este o ramura distincta a acestei lumi mari numita machiaj. Pentru acesta trebuie sa combini altfel de produse, sa creezi diverse forme si contururi si sa tii cont de mediul in care are loc sedinta foto: afara sau inauntru si ce fel de lumina actioneaza asupra modelului.

Caracteristicile machiajului de fotografie

Asa cum spuneam, machiajul pentru fotografie este putin diferit de cel de zi cu zi si are cateva caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa realizezi unul si sa iasa ca la carte.

Dintre acestea amintim:

finisaj impecabil: pentru a arata perfect in fotografii si video-uri, machiajul trebuie sa aiba un finisaj impecabil, dat mai ales de fondul de ten si de corector, pentru a acoperi imperfectiunile.

rezistenta este un alt element cheie al machiajului de fotografie, deoarece sedintele foto au de obicei durate variabile si niciodata nu te poti baza ca tin o ora sau trei. De aceea, este deosebit de important sa folosesti sprayuri de fixare pentru a-ti lua o grija de pe cap.

adaptarea la conditiile in care are loc sedinta foto este, de asemenea, importanta. Astfel, trebuie sa tii cont de mediul in care aceasta are loc si de intensitatea luminii.

accentuarea ochilor, de exemplu, este un element cheie in acest tip de machiaj deoarece acestia sunt punctul central al fotografiei de cele mai multe ori.

Machiajul pentru sedinta foto in natura

Cand vorbim despre sedinte foto in aer liber vorbim si despre lumina naturala si, astfel, caracteristicile machiajului trebuie sa tina cont de aceasta.

Opteaza pentru un fond de ten cu acoperire medie, deoarece aspectul trebuie sa fie unul cat se poate de natural. Apoi aplica un iluminator in nuante deschise pe pometi si varful nasului si astfel vei atrage lumina naturala in fotografii si rezultatul va fi unul pe masura.

In cazul acestui machiaj, buzele si sprancenele trebuie sa aiba o culoare cat mai naturala, insa genele e bine sa fie accentuate.

Indiferent de anotimpul in care are loc sedinta foto, nu uita de SPF. Razele UV nu iau pauza in niciun anotimp si tu trebuie sa tii cont de acest fapt.

Fie ca iti faci poze de vacanta sau o sedinta foto pentru un anumit produs, nu uita de importanta caracteristicilor pe care machiajul in aer liber le are.

Machiajul de studio

Machiajul pentru studio tine cont mai ales de conditiile de iluminare care sunt in respectiva incapere si are si acesta cateva particularitati de care te sfatuim sa tii cont.

Fondul de ten trebuie sa aiba o acoperire de la medie in sus, deoarece iluminarea profesionala dintr-un studio poate sa scoata foarte usor in evidenta imperfectiunile tenului si apoi fotograful va avea mai mult de lucru sa le scoata in post-procesare.

Iluminarea cu ajutorul iluminatorului de ten si conturarea fetei trebuie sa fie realizate perfect pana la cel mai mic detaliu, deoarece partile cele mai frumoase ale fetei merita sa fie scoase in evidenta asa cum trebuie.

Un sfat pe care ti-l dam si de care sa tii cont este acela de a face o proba de machiaj in aceleasi conditii in care are loc sedinta foto - chiar si daca este vorba despre o poza pentru buletin sau pasaport - pentru a te asigura ca pozele vor iesi asa cum iti doresti.

Si in cazul machiajului pentru shooting foto in interior trebuie sa folosesti un spray care il fixeaza pentru a te asigura ca nu vei intampina probleme.

Machiajul pentru evenimente

Machiajul pentru evenimente poate sa fie o combinatie intre cele doua de mai sus, in functie de unde anume are loc evenimentul la care trebuie sa participi. Cu siguranta se vor face poze, indiferent de locatia in care are loc acesta.

Acest tip de machiaj preia caracteristici precum o iluminare perfecta pentru conditiile in care are loc evenimentul; iar atunci cand vine vorba despre culorile pe care le alegi pentru ochi, sprancene sau buze, acestea trebuie sa fie in concordanta cu tipul evenimentului si cu restul outfitului.

Indiferent de tipul de sedinta foto la care participi, important este ca produsele pe care le folosesti sa fie profesionale. Astfel vei avea siguranta ca machiajul va rezista ore bune pe ten si pozele vor iesi impecabile.

Credite foto: https://unsplash.com/photos/HtjgNJuavvE