Ai Extra 15% Discount la achizitii de minim 299 lei cu codul EASTER

Machiajul cat eye pas cu pas

Machiajul cat eye pas cu pas

Clasic inca din vremuri stravechi, egiptene, cu rol de a proteja ochii impotriva razelor solare si chiar antibacterian (prin creionul cu carbune), machiajul cat-eye a ramas la fel de iubit de purtatoare pana in prezent. Este combinatia perfecta pentru un look natural, dar de impact, ce poate fi adaptat pentru orice moment al zilei, mai ales in 2021, cand accentul cade pe ochi.

Desi pare simplu, uneori intampinam dificultati atunci cand vorbim de forma ochilor si de conturarea coditei. Asa ca venim in intampinarea ta cu cativa pasi usor de urmat pentru un cat-eye make-up perfect.

Aplica o baza de fard de pleoape

Dupa ce ai pregatit tenul cu primer si fond de ten, aplica si in zona ochilor un primer special care sa hidradeteze si sa fixeze creionul si fardul de pleoape ce vor urma.

Sfat: daca nu ai un primer care hidrateaza, foloseste mai intai o crema, urmata de primer. Hidratarea tenului in prealabil asigura acestuia o textura naturala si sanatoasa.

Continua prin a aplica un corector Guinot sau Ardell, crema sau lichid care sa uniformizeze si sa lumineze culoarea pielii din jurul ochilor.

Alegerea si aplicarea tusului de ochi

Cand alegi eyeliner-ul, ia in considerare atat tipul machiajului (de zi sau de seara), cat si forma ochilor si dexteritatea ta.

Eyeliner-ul gel este recomandat pentru un machiaj de seara. Daca doresti un machiaj smokey eyes, unde este nevoie si de un fard de pleape, mergi pe varianta unui eyeliner stilou. Acesta are un efect mai subtil si se imbina perfect cu alte farduri sau creioane. Tocmai pentru ca poti trasa linii fine si subtile, eyeliner-ul stilou este potrivit pentru machiajul de zi, pastrand astfel un aspect cat mai natural. Iar daca esti la primele incercari, mergi pe una dintre aceste doua variante, deoarece sunt mai usor de aplicat.

Eyeliner-ul lichid este cel mai intalnit, deoarece este potrivit pentru orice forma a ochilor, are o textura mai densa pentru linii generoase si precise, iar cu un pic de exercitiu vei reusi sa creezi coditele ideale.

Sfat: Forma ochilor este cel mai important criteriu pentru un machiaj cat-eye de efect, asa ca nu uita ti-o analizezi inainte si sa iti adaptezi tehnica in functie de aceasta.

Poti adauga si un strop de culoare

Daca ai ochii rotunzi si doresti sa ii faci sa para mai alungiti, traseaza linia de tus pe toata lungimea pleoapei superiore pentru a le pune in evidenta forma si continua in exterior cu o codita mica. Pentru un plus de intensitate in privire, aplica creion dermatograf sau fard pe pleoapa inferioara, incepand de la mijlocul acesteia spre coltul exterior, fara a-l depasi. Poti, de asemenea, sa iti conturezi linia apei cu un dermatograf, astfel iti pui in evidenta si culoarea ochilor.

Pentru ochii migdalati (alungiti), linia de tus de pe pleoapa inferioara este cea mai importanta, pentru ca aceasta ii va face mai mari si expresivi, in timp ce linia de pe pleoapa superioara poate fi mai subtire, dar poti accentua mai mult codita. Daca ii vrei mai luminosi, aplica putin fard deschis chiar sub sprancene si fa tranzitia pe pleoapa mobila cu un fard in nuante deschise.

Ochii apropiati necesita o accenturare a colturilor exterioare, ca un V culcat, atat pe pleoapa superioara cat si cea inferioara. Iar pentru cei departati, continua linia intre coltul interior si nas cu un creion dermatograf negru/tus, iar spre exterior nu o alungi mai mult decat coltul ochiului. Pentru a-ti da seama ce tip de ochi ai, compara distanta dintre ochi cu lungimea unui dintre ei; daca este mai mica ai ochii apropiati, in caz contrar ai ochii departati.

Indiferent de forma ochilor tai, poti sa adaugi un strop de culoare pentru un machiaj mai sofisticat, insa nu uita ca acesta se aplica inainte de a trasa tusul.

Finalizeaza cu mascara sau gene false Ardell.

Un machiaj perfect inseamna si un rimel waterproof bun si chiar gene false de calitate. Alege cel mai potrivit rimel pentru genele tale naturale sau alege gene false de la branduri de renume, pentru a reda intensitate privirii si pentru a intregi look-ul de felina mult dorit.

Tips & tricks

  • Daca liniile de tus nu iti ies drepte si fine atunci poti sa folosesti un sablon, fie improvizat dintr-o foaie de hartie/banda adeziva pe care sa o plasezi la coltul exterior, fie o agrafa sau tragi foarte usor cu un deget de pleoape spre exterior pentru a intinde pielea si astfel codita iese perfecta.
  • Cand folosesti eyeliner lichid, tine ochii inchisi pana acesta se usuca (nu dureaza mai mult de 10-20 secunde).
  • Alege eyeliner waterproof pentru extra rezistenta si o culoare mai intense.

Daca ai ten mixt/gras, aplica la final pudra, tapand usor cu pensula atat pe pleoape, cat si sub ochi, in zona sensibila a cercanelor. Pudra absoarbe excesul de sebum si fixeaza machiajul.

  • Traseaza conturul cu un creion dermatograf (foarte bine ascutit), pentru un plus de siguranta si apoi aplica tusul.
  • Pentru un machiaj cat-eye de vara, fresh si usor, aplica un tus colorat in loc de negru.
  • Foloseste oglinda cu efect de marire si lumina naturala/alba.

Machiajul ochilor ne ofera in fiecare zi noi modalitati de a ne prezenta si de a lasa o impresie puternica si de durata. Chiar daca la inceput nu o sa iasa asa cum iti doresti, ai rabdare si exerseaza. Si cel mai important: iubeste-te asa cum esti si machiaza-te asa cum simti ca ti se potriveste.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.