Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Machiajul ideal pentru vara

Machiajul ideal pentru vara

Vara se apropie cu pasi repezi si la fel si toate tipurile de evenimente la care urmeaza sa participam. Stiind cat de important este sa aratam bine indiferent de ocazie si faptul ca machiajul ne ajuta in acest sens, este important sa tinem cont, atat de produsele pe care le folosim, cat si de ocazia la care mergem.

Machiajul de vara are anumite particularitati care il fac mai special decat cele din alte anotimpuri. Asta pentru ca si vremea de afara este una diferita si impune un machiaj care sa reziste in aceste conditii.

Machiajul de vara: particularitati

Acest tip de machiaj rezistent la caldura si umezeala, are anumite particularitati de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca ziua sau seara este una cu adevarat speciala si, mai ales, fara surprize neplacute.

  1. Pe timp de vara alege texturi usoare care sa nu iti incarce fata si nici sa nu o faca sa para grasa - fie ca e sau nu. in general.
  2. SPF-ul nu trebuie sa lipseasca din niciun produs pe care il folosesti, fie ca vorbim despre fond de ten sau ruj. Desigur, sub acestea poti si este recomandabil sa aplici o crema specifica ce contine SPF sa fii sigura ca protectia este una eficienta.
  3. Produsele folosite trebuie sa le poti purta si la mare si plaja si la piscina daca e cazul, asa ca acestea trebuie sa fie rezistente la apa. Acest lucru nu este datorat doar apei in sine, ci trebuie sa fie, de exemplu, un fond de ten rezistent la transfer sau un rimel rezistent la apa pentru a preveni topirea si curgerea produselor de pe fata sau gat.
  4. Machiajul minimalist este de preferat pe timp de vara, atat din punct de vedere al aspectului, cat si a functionalitatii. Mai putine produse, mai putine riscuri de ”accidente”. Cel mai important pas in machiaj este totusi hidratarea, asa ca produsele poti sa le alegi si in functie de efectele pe care le au pentru ten. Si sa bei apa atata cata iti cere corpul pentru ca hidratarea ajuta intregul organism sa functioneze cum trebuie si sa arate in consecinta.
  5. Culorile luminoase sunt preferate pe timp de vara, deoarece se potrivesc de minune cu orice decor ai avea in jur si totul in jurul tau va parea mai plin de viata.
  6. Pudra matifianta trebuie sa faca parte din machiajul pentru vara deoarece aceasta va reduce din stralucirea fetei si, de asemenea, va si fixa machiajul mai bine in zilele calduroase.

Machiajul la plaja

Cand mergi la plaja, nu neaparat te machiezi, insa exista momente in care, ori iti doresti acest lucru, ori circumstantele o cer. Iar, daca te afli in aceasta a doua situatie, este bine sa alegi un machiaj cat mai lejer, care sa lase pielea sa respire si care sa o hidrateze in acelasi timp.

Iata cateva tips and tricks pentru un machiaj care sa reziste la plaja sau la piscina:

  • foloseste o crema hidratanta si neaparat cu SPF in loc de fond de ten;
  • alege un ruj hidratant sau un balsam de buze colorat - ambele se gasesc cu formule cu SPF, atat de necesar cand e vara si soare;
  • mascara trebuie sa fie neaparat rezistenta la apa;
  • aplica un gel pentru sprancene pentru a le tine aranjate;
  • nu folosi farduri de pleoape, deoarece acestea se pot topi si astfel iti poti irita ochii;
  • fii atenta sa ai mereu la tine servetele care absorb sebumul, pentru a putea indeparta orice urma de transpiratie, sebum sau chiar excesul de produse pe care ai ales sa le folosesti.

Marea, plaja si piscina pot sa fie medii foarte frumoase pentru o petrecere pe cinste la care merita sa participi.

Make-up pentru evenimente

Vara este sezonul evenimentelor, fie ca vorbim despre nunti, festivaluri sau tot felul de petreceri ale companiilor sau prietenilor. Este de la sine inteles ca doresti sa arati bine la oricare ai participa, asa ca machiajul este un element la care trebuie sa te gandesti.

Asa cum spuneam deja, machiajul de vara este unul care merita toata atentia. Cel de eveniment este si el special, asa ca un eveniment vara face machiajul sa fie dublu special.

Pentru a avea parte de un machiaj de eveniment impecabil pe timp de vara, tine cont de urmatoarele:

  • naparat sa folosesti o crema hidratanta si cu factor SPF cat mai ridicat;
  • fondul de ten sa fie unul lejer, sau poti folosi chiar doar un BB cream;
  • daca ai anumite imperfectiuni pe ten, foloseste un corector pe care sa il blenduiesti cu atentie;
  • foloseste o pudra translucida care sa iti absoarba excesul de sebum, pe de o parte, si sa iti fixeze machiajul, in acelasi timp;
  • mascara, eyelinerul, fardurile si rujul pe care le folosesti sa fie rezistente la transfer;
  • fixativul pentru machiaj este o idee excelenta in zilele si serile calduroase de vara;
  • alege machiajul minimalist, care iti va da o stare de bine si te va scapa de grija produselor care se topesc si pot sa strice machiajul atunci cand ti-e lumea mai draga.

Intampina o noua vara de evenimente cu ajutorul produselor profesionale de machiaj si bucura-te de momente de neuitat alaturi de cei dragi! Si nu uita: la noi gasesti tot ceea de ce ai nevoie pentru petreceri reusite!

Credit foto: https://unsplash.com/photos