Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Machiajul ochilor caprui

Machiajul ochilor caprui

Traditia tehnicilor de machiaj dateaza inca din timpurile antichitatii, atunci cand egiptenii foloseau materii prime naturale, precum minereu de plumb si cupru pentru a-si defini si colora fata. Conceptele produselor profesionale de astazi sunt la un alt nivel, iar acest lucru ne permite sa avem sansa de a face cele mai bune alegeri, cand vine vorba de sanatatea tenului nostru si cand vrem sa scoatem in evidenta frumusetea ochilor, de exemplu, printr-un machiaj bine executat.

Reguli de machiaj

Machiajul vine in completarea rutinei tale de zi cu zi, in cadrul careia ai grija ca tenul tau sa fie sanatos si hranit in profunzime.

Pentru un machiaj corect al ochilor:

  • Alege produse de inalta calitate. Pe langa faptul ca sunt sustenabile, te ajuta sa obtii rezultatul pe care il doresti.
  • Asigura-te ca pielea ta este curata si hidratata.
  • Tine cont de forma si nuanta ochilor, dar si de pigmentul tenului.
  • Aplica un strat subtire de corector din coltul intern al ochiului pana la jumatatea pleoapei inferioare, inainte sa aplici fondul de ten.
  • Foloseste pensule mici sau medii, dure si moi, rigide si stufoase.

Ce culori de fard se potrivesc ochilor caprui

Pentru un machiaj simplu, dar care transmite un mesaj vizual puternic, este indicat sa folosesti o culoare complementara cu nuanta ochilor. Trebuie sa fii atenta si la tinuta si accesoriile pe care le alegi, pentru a pastra as aspect vizual corect, din cap pana in picioare.

Daca ai ochii caprui, poti folosi aproape orice nuante, de la nude la negru, de la culori pastel, la culori metalizate. Esti o norocoasa!

Machiajul de zi pentru ochii caprui

Daca ai ochii caprui deschis, alege pentru machiajul de zi culori pastelate - roz sau piersica, de exemplu. Ochii caprui inchis ies in evidenta daca folosesti roz, lila, nude.

In general, pentru un machiaj de zi, este recomandat sa folosim culori mai putin intense, dar acest lucru nu inseamna ca nu poti sa incerci si culori vii, precum verde sau albastru. Aplica nuanta mai deschisa spre interiorul pleoapei superiore, iar in pliul acesteia spre exterior o culoare mai inchisa, pe care o vei uniformiza intr-un degradé, cu ajutorul unei pensule de blending. Vei obtine astfel un look diafan, care iti va da energie intreaga zi.

Alegerea culorilor pentru machiajul de zi depinde mult de ceea ce vei face in ziua respectiva. Pentru locul de munca, un machiaj discret, dar rezistent, in culori naturale, este suficient. Daca te vezi cu prietenele, poti alege culori mai luminoase pentru a iesi in evidenta, iar pentru un eveniment pe timp de zi, poti lua putin din glamourul serii.

Pe timpul zilei, poti alege un machiaj in nuante de cupru deschis, lila (scoate cel mai bine in evidenta culoarea irisului), roz prafuit, nude, iar pentru un efect spectaculos, poti opta pentru tonuri de cafeniu, ocru sau ciocolatiu. Daca ai ochii caprui inchis, poti alege culori calde, chiar sidefate, deoarece culorile pastelate se potrivesc chiar si ziua. Este bine sa eviti nuantele de verde pal sau albastru deschis, intrucat imbatranesc ochii. Pentru ochii caprui deschis, este recomandat sa alegi culori de la piersica pana la verde inchis, chiar nuante discrete de mov.

Machiajul de seara

Pentru ochii caprui deschis, alege culori precum maro, bej, verde inchis, kaki, portocaliu sau chiar negru. Ochii caprui inchis merg mana-n mana cu aramiu sau bronz.

Poti folosi si nuante electrice sau metalizate, de exemplu argintiu si auriu.

Cele mai intalnite tehnici pentru machiajul de zi, cat si pentru un machiaj natural de seara pentru ochi caprui, sunt cat eye sau smokey eye. Merg perfect, indiferent daca te duci la birou, iesi la o cafea sau esti invitat la o nunta.

Machiajul de seara implica ceva mai mult efort si trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte: trebuie sa iasa in evidenta si sa reziste impecabil pe parcursul mai multor ore. Mai jos sunt cateva secrete de care sa tii cont in realizarea machiajului de seara pentru ochii caprui:

  • Textura produselor folosite – de acest aspect depinde rezistenta machiajului. Daca iti doresti un machiaj de seara rezistent si fara imperfectiuni, este recomandat sa alternezi produsele pudra cu cele cremoase. Baza trebuie sa fie una cremoasa, iar fixarea se face cu produse sub forma de pudra;
  • Baza – este unul dintre cele mai importante elemente ale unui machiaj de seara rezistent. Baza se creeaza prin aplicarea unor produse cremoase care se fixeaza, mai apoi, prin produse pudrate.
  • Instrumentele folosite – conteaza foarte mult, mai ales pentru ca trasaturile fetei nu pot fi evidentiate usor fara pensule sau bureti de machiaj. Pentru machiajul ochilor, este recomandata folosirea unei pensule pufoase pentru aplicarea culorii de tranzitie. Mai mult, pentru realizarea umbrelor este nevoie de o pensula mica, dura, de precizie, iar pentru colturile interne si externe este nevoie de o pensula mica, moale si putin pufoasa. In mod ideal, pensulele folosite pentru machiaj ar trebui sa fie realizate din par natural, deoarece cele din par sintetic pot produce iritatii ale pielii.

Tehnica smokey eyes

  • Aplica fardul mai deschis pe intreaga suprafata a pleoapei cu o pensula curata.
  • Foloseste o alta pensula pentru a aplica o nuanta de tranzitie in pliul pleoapei.
  • Cu a treia pensula pe care o ai la indemana, aplica fardul mai inchis in coltul exterior al ochiului, in forma de unghi.
  • Ia prima pensula pe care ai folosit-o si blenduieste cu miscari usoare machiajul astfel obtinut.
  • Aplica rimel si indeparteaza eventualele urme nedorite de machiaj cu o discheta imbibata cu demachiant.

Bonus: Pentru iluminare, aplica o nuanta metalica pe mijlocul pleoapei si spre interior, avand grija sa imbini usor nuantele.

Cat eye

  • Traseaza o linie la baza genelor inferioare, cu un dermatograf. Capatul coditei de pisica trebuie sa fie cat mai subtire, iar finalul sa fie in osul arcadei.
  • La baza genelor superioare marcheaza o linie descendentă spre interior, pornind din linia trasata pe pleoapa inferioara.

Completeaza-ti machiajul cu un rimel pentru definire si cu un ruj adecvat.

Cum sa compui o trusa potrivita ochilor tai caprui

Trusa ta de make-up ar trebui sa contina:

  • Produse profesionale de curatare si hidratare
  • Trusa de farduri pentru ochi caprui, cum este cea de la Ardell Beauty
  • Creion de ochi
  • Un tus bun. Noi iti recomandam tusul de la Ardell Beauty
  • Pensule

Daca nu esti experta intr-ale machiajului, nu-ti face griji, nimic nu este dificil daca ai rabdare si daca iti testezi permanent indemanarea. Pana la urma, machiajul este una dintre activitatile preferate ale oricarei #BeautyLover, asa ca enjoy!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.