Ai Extra 15% Discount la achizitii de minim 299 lei cu codul EASTER

Machiajul sprancenelor, pas cu pas

Machiajul sprancenelor, pas cu pas

Impactul pe care sprancenele il au asupra infastisarii este unul puternic. Acestea iti pot contura armonios conturul fetei si machiajul, daca structura lor vine mana-n mana cu chipul tau. Asadar, urmeaza sfaturile specialistilor si alege cea mai buna varianta pentru tine.

Cum alegi forma de sprancene potrivita fetei

Sprancenele perfecte urmeaza o regula foarte simpla, in functie de trei puncte principale. Astfel:

  • Pozitioneaza vertical un creion, care sa cuprinda o parte laterala a nasului si punctul 1 al sprancenei, care este practic punctul de unde spranceana ar trebui sa fie conturata.
  • Cu acelasi creion, mergi de la nara spre marginea irisului. Acesta este punctul 2, care va fi punctul cel mai inalt/ascutit/arcuit al sprancenei.
  • Tine creionul de la nara inspre coltul extern al ochiului. Acesta este punctul 3, care trebuie sa fie si capatul sprancenei.

Daca ai fata ovala, ai un mare atuu, pentru ca iti poti alege orice forma a spracenelor. Trebuie doar sa ai la indemana cele mai bune produse pentru sprancene pentru a le contura.

Pentru fata rotunda, o forma arcuita a spracenelor se potriveste manusa. Evita formele rotunde sau plate, ai nevoie sa adaugi lungime fetei.

Aceeasi linie arcuita poate fi folosita si daca ai fata patratata, insa pastreaza o forma rotunjita la capatul sprancenelor si ai grija sa folosesti un machiaj care sa le scoata in evidenta.

Sprancenele arcuite se potrivesc unei fete-diamant, care este ascutita la extremitati si lata in zona tamplelor.

Pentru un chip alungit, mergi cu incredere pe o forma plata, iar daca ai fata in forma de inimioara, alege sprancenele rotunjite.

Mergi la salon si discuta cu esteticianul tau despre modelele de sprancene, astfel incat pensatul sa fie facut ca la carte. Daca vrei sa ai grija de sprancenele tale la tine acasa, ai grija sa ai o penseta foarte buna si un sablon, pentru o mai buna definire a formei sprancenelor.

Ce tip de produs alegi: fard, creion, gel de sprancene

Conturarea sprancenelor se face pe baza unor pasi simpli, cu o pensula de machiaj profesionala:

  • Traseaza conturul de jos al sprancenei si mai apoi linia superioara a acesteia.
  • Coloreaza spatiul gol dintre cele doua linii, dinspre interior spre exterior.
  • Periaza din nou sprancenele, la final.
  • Poti folosi mascara de sprancene sau un gel transparent pentru o finisare completa si o mai buna fixare a culorii.

Alege produse profesionale pentru kit-ul de sprancene, care sa ti le defineasca foarte bine, sa nu ti le incarce si sa-ti evidentieze trasaturile fetei.

Fardul pentru sprancene este foarte usor de aplicat si confera un aspect natural. Ai nevoie in plus de o pensula unghiulara si o periuta de sprancene. Daca nu ai sprancene bine definite, specialistii recomanda folosirea altor produse de make-up.

Creionul pentru sprancene, cel normal, stil carioca sau marker poate ascunde orice imperfectiune. Fata de fardul de sprancene, aplicarea creionului necesita putin mai multa indemanare, cu miscari usoare. Ai grija sa pastrezi permanent varful creionului ascutit, daca vrei sa ai un efect natural al sprancenelor.

Gelul de sprancene este bogat in pigmenti, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai foarte mare precizie atunci cand il folosesti. Este ideal pentru sprancene care au nevoie de retusuri, care au spatii goale. Alege o nuanta care sa fie cat mai apropiata de tonul natural al sprancenelor.

Alegerea nuantei potrivite pentru sprancene

Daca esti in pas cu tot ce inseamna trend, probabil ai observat ca, mai nou, se poarta sprancenele colorate in roz, albastru sau alte culori excentrice sau chiar sprancenele impletite.

Daca insa nu esti adepta acestui trend, mergi cu incredere pe sfatul specialistilor.

Culoarea fardului sau a creionului pentru sprancene trebuie sa fie intotdeauna mai deschisa cu 1-2 nuante fata de culoarea parului. Daca ai parul blond, foloseste o nuanta cu un ton mai inchis.

Alege culori cu subton gri, culorile calde sau cu pigment rosu nu sunt recomandate.

Daca ai parul blond, un produs ”taupe” va fi ideal pentru tine. Este un gri-maroniu care se va armoniza perfect cu parul tau. Daca esti bruneta, mergi pe un maro inchis.

Pentru tenul foarte deschis, alegerea unei culori deschise este evidenta. Altfel, risti sa iesi in evidenta cu un contrast cromatic nu foarte prietenos.

Metode eficiente pe termen lung

Forma perfecta a sprancenelor exista! Daca firele de par nu sunt foarte dese, daca ai facut greseli in ceea ce priveste forma acestora si nu le ai acum asa cum ti-ai dori, lasa-te cu incredere pe mana unui make-up artist si obtine sprancenele la care visezi.

Poti merge pe un tatuaj al sprancenelor, care te va ajuta sa ai un contur mai precis al acestora, sa elimini mici defecte de simetrie, cicatrici, goluri evidente. Tratamentele de micropigmentare dureaza pana la 16 luni. Pentru a mentine rezultatul intact, vei avea nevoie de cateva retusuri la un interval de timp.

Exista si microbladingul, in urma caruia se obtin linii delicate in epiderma pielii. Practic, se aplica in stratul superior al dermului un pigment natural, non-toxic si hipoarlergenic, fir cu fir. Se pot realiza si sedinte de retus, pentru repigmentarea unor fire de par.

Ambele procedee dureaza in jur de 2 ore si nu sunt dureroase, mai ales daca aplici anestezie locala.

Poti merge si pe sprancenele false, pe care le gasesti in kit-uri speciale. Acestea sunt refolosibile si usor de aplicat si demontat si pot fi taiate pentru a se potrivi conturului ochilor.

Cere sfatul unui specialist, alege produse de calitate, care sa iti protejeze firele de par si sa-ti armonizeze intregul make-up. Si zambeste, esti frumoasa, astazi si in fiecare zi!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.