Ai Extra 15% Discount la achizitii de minim 299 lei cu codul EASTER

Ritualul de ingrijire pentru ten gras

Ritualul de ingrijire pentru ten gras

Este foarte important sa stii ce tip de ten ai. Acest lucru iti permite sa ai o rutina corecta de ingrijire, folosind o gama adecvata de cosmetice. Astfel, ii oferi tenului tau tot ce are nevoie pentru a radia de sanatate, indiferent de tipul de piele pe care o ai: uscata, normala, mixta sau grasa.

Cum recunosti un ten gras

Tenul gras este acel ten al caror glande sebacee sunt hiperactive. Mai exact, ai tenul gras daca:

  • pielea ta produce mai mult sebum, comparativ cu celelalte tipuri de piele. Acest lucru face ca tenul tau sa aiba un aspect lucios sau gras. Secretia de sebum, insa, iti protejeaza tenul impotriva aparitiei ridurilor, asadar te poti bucura de o piele ferma mult timp de-acum inainte.
  • porii sunt foarte dilatati si infundati.
  • ai predispozitie la acnee, puncte negre sau alte pete de pigmentare inestetice.

Fie ca e vorba de factori genetici, de zona in care locuiesti, de clima sau de alimentatie, tenul gras are nevoie de cea mai buna ingrijire, pentru a controla excesul de sebum si a hidrata pielea in profunzime. Acest lucru se obtine printr-o rutina ca la carte, sustinuta de produse profesionale.

Curatarea, demachierea si tonifierea

Primul pas pe care trebuie sa-l urmezi pentru a-ti ingriji corect tenul este sa-l cureti in fiecare dimineata si seara, dar si imediat dupa ce faci sport. Este indicat sa folosesti un gel sau o spuma de curatare, pentru a indeparta machiajul si impuritatile.

Aplica apoi o lotiune tonica, astringenta, fara alcool, care va indeparta excesul de sebum. Foloseste un produs de tonifiere bogat in vitamine si ingrediente naturale, care sa te ajute la inchiderea porilor, la reglarea nivelului pH-ului pielii, la reimprospatarea si calmarea tenului. Alege un toner pe baza de aloe vera, miere si ulei de salvie si o sa fii multumita de rezultate.

Hidratarea tenului gras

Chiar daca ai tenul gras, trebuie sa-ti hidratezi foarte bine pielea, sa o protejezi impotriva razelor daunatoare ale soarelui si a tuturor factorilor nocivi din mediu. Pentru aceasta, e bine sa ai la indemana un ser bogat in vitamine si o crema nutritiva, cu SPF, pe care sa le folosesti atat dimineata, cat si seara, dupa ce ti-ai curatat tenul. Opteaza pentru creme-gel seboregulatoare, iar daca te confrunti cu acnee sau pete de pigmentare, mergi cu incredere pe produse care contin uleiuri esentiale naturale, pentru a stimula productia de colagen si a micsora aspectul porilor.

Machiajul

Dupa ce ti-ai hidratat foarte bine tenul, este timpul sa aplici baza de machiaj. Alege un primer adecvat tenului gras, apoi aplica un fond de ten special, care sa nu-ti incarce pielea, pe baza de ceai verde si vitamine E. Tenul tau gras are nevoie si de un strat subtire de pudra, care sa absoarba sebumul.

Ingrijire speciala: mastile potrivite pentru tenul gras

Orice tip de ten are nevoie de regenerare, iar tu meriti sa te rasfeti cu o masca speciala pentru tipul tau de ten sau cu un tratament revolutionar. Inainte sa aplici orice masca sau tratament, este foarte important sa te demachiezi corect, ca sa indepartezi orice urma de machiaj. De asemenea, iti recomandam sa-ti exfoliezi tenul in prealabil, ca sa scapi de stratul de celule moarte si sa iti deschizi porii.

Ingrediente precum untul de shea sau coacazele negre sunt cele mai potrivite pentru tenul tau gras. Acestea confera pielii tale prospetime, luminozitate si un aspect sanatos. Incearca tratamentul pentru sapte zile de la Babor.

Poti prepara chiar tu o masca acasa. Argila este foarte buna pentru tenul gras, datorita proprietatilor de curatare, purificare si tonifiere. Fulgii de ovaz exfoliaza tenul gras, reduc sebumul si te ajuta sa obtii o piele neteda si sa scapi de luciul neplacut.

Iti recomandam, de asemenea, dispozitivele faciale de la Foreo. Cumpara acum unul dintre dispozitivele tale preferate si ai parte de confort si curatare profesionala direct la tine acasa, ori de cate ori ai nevoie.

Tenul gras poate fi o provocare, dar daca alegi produse profesionale, pielea ta va respira si va fi hidratata, iar tu te vei bucura de un ten curat si luminos.

Nu uita sa bei cel putin 1,5 litri de apa pe zi si sa adopti un stil de viata sanatos in fiecare zi.

Recomandari :

Nu utiliza o lotiune tonica pe baza de alcool, deoarece acesta, contrar asteptarilor, stimuleaza productia de sebum. Nu alege lapte demachiant si creme prea grase, pentru ca iti vor face tenul si mai lucios.

Nu ezita sa te machiezi. Adesea, machiajul care acopera si corecteaza este o ultima solutie pentru un ten cu exces de sebum. Alege produse adecvate tenului gras, cum ar fi fondurile de ten fluide si pudra compacta, care absoarbe sebumul.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.