Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Ritualul de ingrijire pentru ten uscat

Ritualul de ingrijire pentru ten uscat

Atunci cand spunem frumusete, ne referim, in primul rand, la sanatatea tenului. Orice tip de ten are nevoie de un ritual bine stabilit si de o ingrijire corecta. Daca ai la indemana produse profesionale, speciale pentru tenul tau, nu ai nevoie de foarte multe trucuri.

Cum recunosti un ten uscat

Poti sa identifici daca ai ten uscat foarte rapid, pentru ca acesta prezinta urmatoarele caracteristici:

  • este lipsit de elasticitate, destul de aspru la atingere si se exfoliază frecvent
  • pielea ta are predispozitie pentru riduri premature, iritatii si descuamare
  • atrage dupa sine senzatii de usturime si mancarime, asa-numita ”piele care te strange"

Este foarte important sa faci diferenta intre tenul uscat si tenul deshidratat. Tenul uscat este datorat deficientei glandelor sebacee, care pastreaza, de regula, pielea echilibrata, iar tenul deshidratat este rezultatul deficientei de apa. Daca nu esti sigura ce tip de ten ai, iti poti face o serie de analize, pentru a descoperi daca exista sau nu pierderi de apa in corp.

Curatarea, demachierea si tonifierea

Igiena pielii uscate trebuie sa fie litera de lege si sa se desfasoare in mod regulat si corect. Tenul uscat are o sensibilitate aparte, asadar trebuie sa-l tratezi cu grija si sa nu-l supui unui ritual nepotrivit. Trebuie sa-ti cureti fata cu miscari blande, circulare, folosind, de exemplu, un lapte demachiant cremos si bogat in vitamine, care iti va lasa pielea curata si catifelata.

Dupa demachiere, este indicat sa-ti tonifici pielea uscata, folosind produse fara alcool, care ti-ar putea ataca pielea. Apa termala ar trebui sa fie cea mai buna prietena a ta, pentru ca este foarte bogata in minerale, care hranesc in profunzime pielea uscata. Glicerina este, de asemenea, unul dintre ingredientele care ar trebui sa fie pe lista ta.

Hidratarea tenului uscat si foarte uscat

Daca ai urmat cu incredere primii pasi, e momentul sa aplici crema hidratanta. Aceasta trebuie sa fie puternic hranitoare, pentru ca tenul tau are nevoie de mult mai multa hidratare, fata de celelalte tipuri de piele. Iti recomandam creme nutritive pe baza de apa termala, acid hialuronic si un mix de uleiuri, care sa contina SPF. Aplica serul sau crema hidratanta de zi sau de noapte, prin masaj bland, din centrul fetei spre urechi, de pe frunte spre linia parului si pe gat. Recomandarea noastra este crema Hydra Summum , de la Guinot, care ajuta la restructurarea epidermei si confera suplete si confort.

Machiajul

Tenul uscat are nevoie de un fond de ten lichid, cremos. Daca nu ai probleme cu tenul, iti recomandam o crema BB. De asemenea, fardul de pleoape pe care il folosesti ar trebui sa fie cat mai cremos. Iti recomandam un fard de tip crema, usor sidefat.

Machiajul perfect pentru tenul tau uscat trebuie sa contina iluminator. Asadar, daca in gentuta ta de machiaj nu aveai pana acum acest produs, e timpul sa-ti comanzi un iluminator lichid, care iti va hrani pielea si ii va completa stralucirea de care are nevoie.

Daca folosesti fard de obraz, poate ca stii deja ca blush-ul pudra nu este potrivit pentru tenul tau uscat, asadar trebuie sa ai grija ca acesta sa fie unul cremos si usor sidefat.

Nu uita ca si buzele tale au nevoie sa fie hidratate. Asa ca, la finalul machiajului, foloseste un ruj cremos, sidefat sau un gloss fluid.

Incearca paleta de culori de la Ardell, te vei bucura de o textura ultra hidratanta, de buze fine si pigmenti intensi pentru un finisaj lucios.

Ingrijire speciala: mastile potrivite pentru tenul uscat

Din ritualul de ingrijire pentru tenul uscat nu trebuie sa lipseasca mastile, cu care sa iti rasfeti tenul cel putin o data pe saptamana. Te sfatuim sa folosesti produse care contin avocado si miere, doua ingrediente cu proprietati intensiv hidratante pentru piele.

Poti sa pregatesti chiar tu o masca la tine acasa. Ai nevoie doar de o jumatate de avocado proaspat, organic, foarte copt si doua linguri de miere. Amesteca foarte bine ingredientele, aplica masca pe tenul curat si lasa-o sa actioneze timp de 15 minute. Dupa ce indepartezi masca, aplica crema hidratanta pe care o folosesti.

Tenul uscat are nevoie de o ingrijire speciala, asadar trebuie sa fii constiincioasa si sa urmezi cu regularitate propriul tau ritual de ingrijire. De asemenea, evita apa foarte calda, calcaroasa, nu folosi sapun sau produse care ataca pielea si alege o alimentatie echilibrata, sustinuta de cel putin 30 de minute de sport in fiecare zi.

In primul rand, trebuie mentionat ca pielea noastra isi reinnoieste celulele o data la 30 de zile, iar fara o curatare profunda, vechiul strat de celule se suprapune in mod natural peste cel nou. Ca urmare, este posibil ca pielea sa devina mai incarcata si sa nu poate sa respire, motiv pentru care ne putem trezi cu pori dilatati si infundati, riduri, pete, acnee si exces de sebum.

Un tratament facial profesional efectuat lunar te ajuta sa previi toate aceste probleme si sa le tratezi pe cele deja existente.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.