Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Spalarea corecta a parului

Spalarea corecta a parului

Din fericire sau din pacate pentru unele dintre noi, spalarea parului nu se face doar la salon dupa vopsire sau inainte de coafare. Ai trait si tu experiente in care ai iesit de la salon si aratai impecabil, insa. dupa ce te spalai pe cap acasa, parca aveai alta coafura, desi ai folosit aceleasi accesorii ca si stilista ta pentru a te aranja.

Ei bine, daca nu stiai, secretul sta in felul in care iti speli parul. Acest obicei pe care il ai cel putin o data pe saptamana este acel artificiu care iti poate transforma parul dintr-unul anost sau cel putin normal intr-unul wow.

Asa cum acum poti sa iti cumperi acasa produse profesionale pentru ingrijire, la fel te poti spala si pe par ca la salon, urmand cativa pasi care pot sa iti para complicati sau de durata, insa suntem sigure ca iti doresti sa arati mereu bine si sa te simti bine in pielea ta!

Asa ca nu mai sta pe ganduri si pune in aplicare ceea ce citesti in acest articol si vei vedea ca atat sanatatea, cat si felul in care arata parul tau se vor imbunatati cu fiecare spalare in parte!

Cand e bine sa te speli pe cap

Stim ca exista o multime de tipuri de par si ca absolut fiecare femeie este diferita si astfel si parul fiecareia dintre ele are nevoile sale.

Tocmai de aceea, nu putem sa iti dam o reteta exacta in legatura cu de cate ori e bine sa te speli pe cap pe saptamana, insa ce putem sa iti spunem sigur este ca nu e indicata spalarea zilnica a parului. Acest adevar izvoraste din faptul ca, spaland foarte des parul, scalpul nu va mai avea acoperirea atat de necesara pentru a se mentine sanatos si protejat de toti factorii externi care ar putea sa ii faca rau.

Raspunsul la intrebarea "Cat de des se spala parul?" este: ori de cate ori simti ca parul tau se ingrasa sau se simte murdar. Iar acest lucru poti sa il identifici cu o privire in oglinda sau dandu-ti cu mana prin el.

Ce trebuie sa faci inainte de spalarea parului

Unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii faci atunci cand vine vorba de spalarea parului si pastrarea acestuia sanatos este sa il piepteni.

Parul se incurca in fiecare secunda care trece si, odata cu spalarea, acest proces se poate agrava. Tocmai de aceea, inainte de a uda parul, este recomandata pieptanarea sa cu ajutorul unei perii. Astfel vei evita incurcarea grava si ruperea sa in acelasi timp.

Inainte de a incepe spalarea propriu-zisa cu sampon, umezeste bine tot parul - de la scalp la varfuri - cu apa potrivita: niciodata prea calda sau prea rece.

Samponarea parului

Am ajuns la pasul probabil cel mai important din procesul de spalare a parului: samponarea acestuia.

In primul rand, noi iti recomandam sa discuti cu un medic dermatolog sau cu stilistul tau pentru a afla ce produse de ingrijire a parului ti se potrivesc cel mai bine. Aici intra sampon, balsam, masca sau alte tratamente pe care le poti efectua chiar din confortul casei tale.

Dupa ce ai descalcit parul, aplica o cantitate nu prea mare de sampon, cam 10ml, si atinge mainile intre ele. Niciodata sa nu pui samponul direct pe par, ci cu ajutorul mainilor sa il ajuti sa ajunga pe intreg scalpul.

Sa nu te sperii daca nu va face multa spuma la prima aplicare, acesta este un lucru normal.

Cel de-al treilea pas este clatirea integrala a parului, tot cu apa potrivita. Astfel il pregatesti pentru cea de-a doua samponare.

La sfarsit, dupa ce aplici si balsamul, masca sau tratamentul - neaparat doar pe lungimea parului si nu si pe scalp - trebuie sa elimini apa din par. Acest lucru se face prin tamponare usoara cu ajutorul prosopului, nu prin bruscarea parului prin diverse metode. Asa il vei mentine sanatos pentru o mai lunga perioada de timp.

Parul este acel accesoriu natural de care trebuie sa ai grija pentru a arata si a se simti sanatos pentru o perioada lunga de timp. Atunci cand parul arata bine, si tu te simti mult mai bine in pielea ta!

Credit foto:

https://unsplash.com/photos/zK8NxpoJZ9o