Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Top 10 alimente pentru par si piele

Top 10 alimente pentru par si piele

Se spune ca frumusetea vine din interior. Si asta pentru ca orice aliment cu beneficii dovedite, care face parte din dieta noastra zilnica, ne ajuta sa ne mentinem sanatatea intregului corp. Afla care sunt cele mai bune alimente care au grija de tenul si parul tau.

Vitaminele esentiale parului si pielii

De-a lungul timpului, studiile au aratat ca organismul nostru nu poate face stocuri infinite de vitamine si tocmai de aceea, e nevoie sa-i sarim in ajutor. Ne dorim sa avem o piele si un par sanatos, iar acest lucru inseamna, in primul rand, o hidratare adecvata – fie ca e vorba de apa, ceai sau suc natural de fructe – si produse profesionale care adus un plus de sanatate.

Printre cele mai importante vitamine de care parul si pielea noastra au nevoie pentru a-si pastra forma, culoarea si textura potrivita sunt vitamina A, B, C, D, E, K, coenzima Q10.

Vitamina A reda fermitate si elasticitate pielii, tine sub control acneea, contribuie la reducerea petelor pigmentare, uniformizeaza nuanta tenului si este cea mai buna prietena a pielii uscate (ca si vitamina B5).

Complexul vitaminelor B imbunatateste circulatia sangvina si aduce un plus de sanatate pielii si parului. Mai mult decat atat, ajuta la combaterea acneei (vitamina B2), favorizeaza retentia apei in straturile epidermei pentru o piele hidratata (vitamina B3) si chiar reduce roseate sau cuperoza. Vitamina B6 este potrivita pentru tenul gras si lupta impotriva punctelor negre si a acneei.

Vitamina B7 este cea care ajuta la sanatatea pielii, unghiilor, firelor de par. Deficitul de vitamina B7 poate duce la dermatita sau alopecie. Daca suferi de aceste afectiuni, discuta cu medicul tau pentru a verifica valoarea cantitatii de vitamina B7 din corp. Acidul folic (B9) joaca un rol important si in regenerarea si protectia pielii: stimuleaza detoxifierea la nivelul pielii, reduce riscul de acnee. Daca esti vegetariana, te apropii de varsta a doua sau ai o dieta dezechilibrata, e important sa ai o cantitate suficienta de vitamina B12 in organism, pentru un corp sanatos, un ten si un par perfect.

Vitamina C face adevarate minuni: regenereaza si ajuta la sintetizarea colagenului, amelioreaza inflamatiile si iritatiile, reduce petele provocate de soare sau de acne si lasa pielea ferma.

Vitamina D intareste firul de par si ajuta la prevenirea caderii parului. Acest lucru este dovedit si intr-un studiu din 2012, din jurnalul Stem Cells Translational Medicine, prin care s-a aratat ca vitamina D poate ajuta la crearea de noi foliculi. Vitamina D este importanta si pentru piele, mai ales daca e vorba despre un ten uscat, acneic sau predispus la dermatita.

Vitamina E are proprietati antioxidante si joaca un rol important in protectia impotriva razelor solare.  

Vitamina K are un rol important in reducerea cearcanelor si vindecarea hematoamelor.

Coenzima Q10 este un antioxidant puternic, numit de multi "scanteia vietii", care ajuta pielea imbatranita sa redevina ferma si elastica.


Alimente bune pentru par

Cele mai bune alimente pentru un par sanatos sunt cele care contin vitamina D, de exemplu: peste (in special somon), ciuperci, cereale, suc de portocale, lapte. De asemenea, soarele este o buna sursa de vitamina D – cu factorul de protectie corespunzator, o doza de soare e perfecta pentru par.

Ia-ti complexul de vitamine B din cereale integrale, legume cu frunze verzi, conopida si morcovi, boabe de soia, nuci, avocado, oua.

Alimente benefice pielii corpului si tenului

Consuma alimente bogate in nutrienti care ajuta intreaga piele sa fie hidratata si ferma. De exemplu, sursele naturale de vitamina B pe care specialistii le recomanda sunt: branza, fructe de mare, seminte de floarea-soarelui, spanac, mazare, peste, cartofi, morcovi. Zmeura, capsunile, bananale, fructele uscate sau avocado sunt o alegere excelenta, de asemenea.

Alternative naturale ale vitaminei C sunt: ardei rosu, broccoli, varza, rosii, papaya, kiwi, citrice, pepene, mango, ananas, afine.

Cele mai bogate alimente in vitamina D sunt: carnea de vita, somonul, galbenusul de ou.

Vitamina E o poti lua din nuci, alune sau migdale, masline verzi sau caise uscate, iar vitamina K din fasole sau legume verzi (sparanghel, castravete).

Cele mai importante surse de coenzima Q10 sunt: ulei de soia, in sau rapita, fistic, nuci sau alune.

Alternative sanatoase din magazinele de cosmetic
Pentru un par puternic si un ten curat si tonic, e important sa folosesti produse care nu iti ataca pielea si care stimuleaza sanatate. Asta inseamna sa alegi produse de ingrijire de la branduri renumite, ce contin ingrediente naturale/vegane, cu proprietati de hidratare. Tip: Hraneste-ti pielea cu vitamina A din uleiul de maces si cu aloe vera, care contine vitaminele C, E, A, B4, B9, B12 si stimuleaza productia de colagen.

Recomandarea noastra pentru un par vibrant este setul de produse 100% vegane Maria Nila, iar pentru o piele sanatoasa - Babor. Descopera online intreaga selectie de produse profesionale, pe Xpert Beauty.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.