Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Tot ce trebuie sa stii despre pictura pe unghii

Tot ce trebuie sa stii despre pictura pe unghii

Simtul estetic a fost dezvoltat de-a lungul timpului, inca din Orientul indepartat, cand clasele sociale superioare din China isi colorau unghiile, folosind guma arabica, gelatina, ou si ceara de albine. Aurul, argintul, negrul si rosul erau folosite pentru a denota statut social. Iata, deci, ca pictura pe unghii era o adevarata indeletnicire si pe vremuri. Astazi, avem la indemana produse profesionale si trucuri care sa ne ajute sa cream o adevarata arta a unghiilor.

Cum pregatesti unghiile pentru nail art

Sanatatea, frumusetea si feminitatea unghiilor sunt, poate, cele mai bune ingrediente, atunci cand vrei sa iti pictezi unghiile. Fie ca te gandesti la un model simplu sau la ceva mai atipic, unghiile tale au nevoie sa fie de vis!

In primul rand, asigura-te ca ti-ai dezinfectat foarte bine atat mainile. Fa-ti acum o manichiura ca la carte si fii gata sa-ti lasi imaginatia sa zburde.

Desenele pot fi facute atat pe unghia naturala, cat si pe unghiile false.

Daca trebuie sa dai jos oja cu gel, ai doua optiuni:

  • poti sa aplici acetona pura pe dischete demachiante sau vata, cu care iti invelesti unghiile, dupa care le imbraci in folie de aluminiu. Vei astepta sa se dizolve oja, cat timp se deruleaza un episod din serialul tau preferat.
  • poti sa-ti pilesti unghia, intr-o singura directie, pana cand elimini culoarea pe care o ai acum.

Instrumente si accesorii necesare pentru pictura pe unghii

Daca hobby-ul tau este pictura, suntem siguri ca te descurci de minune fara sabloane sau aparate speciale. Trebuie doar sa te inspiri din cele mai dragute modele si sa lasi creativitatea sa actioneze. Daca insa desenul nu e punctul tau forte, apeleaza la ajutoare, adica la instrumente aditionale de care sa te folosesti.

Pentru o manichiura/pedichiura cu nail art, ai nevoie de urmatoarele accesorii:

  • Ustensile de curatare: forfecuta, spatula si pusher pentru cuticule, pile profesionale;
  • Acetona pura;
  • Solutie si geluri: o solutie pentru cuticule, un primer, o solutie pentru degresarea unghiilor si un gel de constructie pentru unghii;
  • Lampa LED/UV;
  • Trusa de pensule. Alege-ti preferatele din pensulele de pe Xpert Beauty;
  • Oja simpla, cu gel sau pudra acrilica;
  • Alte accesorii: Pensete pentru unghii, stickere/sabloane pentru constructia unghiilor: discuri cu benzi, dischetele cu strasuri si perle, cutii cu glitter , dischete cu diferite modele de stelute, flori 3D, inimioare, fluturasi sau modele abstracte etc, pene, instrumente dots pentru floricele, buline, puncte (acestea din urma pot fi inlocuite cu un ac, chibrit sau cu o scobitoare);
  • bandă adezivă;
  • fișiere de unghii;
  • bureți;
  • tul;
  • betisoare de urechi;
  • scobitori;

Tehnici si modele de unghii pictate

Daca ai unghii naturale, nu ai nevoie de o oja speciala, joaca-te cu imaginatia si cu instrumentele pe care le ai la indemana. Retine doar ca modelul de pe unghii nu va rezista foarte mult, insa.

Daca ai unghii cu gel, urmeaza mai intai aceiasi pasi ca la demontarea si montarea unghiilor:

  • Comanda oja preferata.
  • Aplica degresantul pentru unghii, apoi primerul si tine unghiile sub lampa timp de 30 de secunde.
  • Aplica primul strat subtire de oja pe fiecare unghie in parte si pune, pe rand, fiecare mana sub lampa 30 de secunde.
  • Repeta procesul pentru ambele maini. Acum e timpul sa creezi arta direct pe unghiile tale. Foloseste-te de accesoriile pe care le ai la dispozitie si pune-ti in aplicare talentul pe fiecare unghie in parte, in functie de alegerea ta. Daca este un model care necesita timp, pune fiecare unghie sub lampa cate 30 de secunde.
  • La final, degreseaza unghiile si adauga cateva picaturi de ulei de cuticule, pentru a mentine frumusetea si sanatatea unghiilor.

Manichiura cu apa

Pictura cu apa arata foarte impresionant pe unghii. Acest design se face simplu: cateva picaturi de aceeasi culoare de lac sunt picurate intr-un recipient cu apa. Este recomandat sa adaugati inca cateva culori - pot fi 2-3 sau mai multe culori. Apoi degetul este scufundat in apa si un model neobisnuit cu mai multe culori este imprimat pe unghie. Surplusul (marginea unghiei-cuticula) se sterge cu un betisor de urechi si o scobitoare.

Model dantela/tul

Pentru a crea un model pe unghie, puteti utiliza tesatura, mai exact o bucata de tul. Aceasta tehnica este neobisnuita, dar designul unghiilor este delicat si elegant. Tulul poate fi luat intr-o plasa fina, medie sau cu un model. Trebuie sa aplicati tesatura pe un strat de lac aproape uscat astfel incat imaginea sa fie imprimata pe placa de unghiie Apoi, bucata de tul este indepartata cu atentie, apoi definim liniile/curbele dantelate de pe unghie iar la final unghia este acoperita cu lac transparent/top coat.

Model geometric

Alegeti un lac care va deveni nuanta de baza.Vopsiti unghia cu lacul (sau lacurile) alese, lasati lacul sa se usuce.Taiati si lipiti fasii de banda pe unghii astfel incat sa obtineti modelul geometric dorit.Vopsiti zona unghiei fara banda, cu o culoare diferita de lac sau culori diferite. La final scoateti benzile de banda si sigilati desenul cu un top coat.

In ceea ce priveste modelele de unghii moderne, preferatele noastre sunt imprimeurile grafice. Pentru acestea ai nevoie de un ac sau de o scobitoaare si o pensula care sa te ajute sa creezi detalii fine pe unghiile tale.

Modelele asimetrice sunt foarte apreciate si foarte simplu de desenat. Aplica o culoare pe jumatatea unghiei si sa coloreaza toata unghia inelarului. Pe cea din mijloc si/sau pe cea de la degetul mare poti folosi o culoare si o imprimare grafica si restul unghiilor le poti colora simplu sau in culori in degradé.

Foloseste-te de accesoriile preferate si contureaza un tablou frumos, delicat si cool al mainilor tale, cu cele mai interesante unghii: aplica stelute sau perle, foloseste sclipici, deseneaza-l pe Mos Craciun sau motto-u tau preferat. Ai parte de toate ustensilele necesare, iar inspiratia ti-o poti lua din cele mai interesante modele de sezon care ti-au atras atentia.

Da frau liber imaginatiei si creaza momente instagramabile cu pictura de pe unghiile tale! Indemanarea vine odata cu perseverenta!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.