Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Totul despre acidul salicilic

Totul despre acidul salicilic

Acidul salicilic nu trebuie să fie confundat cu acidul acetilsalicilic, cele fiind două substanțe diferite. Primul se găsește în produse cosmetice, iar cel de-al doilea în medicamente. Acidul salicilic se foloseste in produse cosmetice si de ingrijire, datorita acelor proprietati si beneficii pe care le ofera si despre care iti povestim in articolul de azi.

Ce este acidul salicilic si cum actioneaza

Acidul salicilic a fost prima data extras din scoarta de salcie, de unde ii vine si numele. A fost folosit de-a lungul timpului, atat in medicamente, cat si in produse dermato-cosmetice.

Acidul salicilic are astfel o multime de intrebuintari, printre care le amintim pe cele cosmetice:

- antiinflamator: este astfel potrivit in produsele impotriva acneei, daca vorbim despre cele cosmetice sau in medicamente care lupta impotriva acestei afectiuni;

- este exfoliant, ceea ce il face perfect pentru produsele de ingrijire a pielii care lucreaza in acest sens.

Indiferent care este motivul pentru care folosesti produse care contin acid salicilic, este important sa citesti inainte prospectul sa vezi daca exista contraindicatii care sa iti faca mai mult rau decat bine.

Cum se foloseste acidul salicilic in industria cosmetica

Acidul salicilic, dupa cum ti-ai dat bine seama pana acum, are o multime de intrebuintari care te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata.

Iata pentru ce e bun:

- produse de ingrijire a pielii cum ar fi crema, gel de curatare sau ser;

- tonere pentru curatarea fetei;

- unguent folosit localizat pentru tratarea acneei;

- antimatreata in produsele de ingrijire a scalpului si a parului.

Produse cu acid salicilic pentru ten

Exista o mare varietate de produse de ingrijire a tenului care contin acid salicilic. Acestea pot fi gasite la un pret bun chiar si in magazinele cu produse profesionale, cum este al nostru.

Ingrijirea tenului este un ritual de care trebuie sa tinem cont indiferent de varsta, pentru a putea vedea efectele pe termen lung. Iata cateva produse care se incadreaza in aceasta categorie si care contin acid salicilic.

1. Produse de curatare faciala cum ar fi gel de curatare sau spuma, care curata impuritatile si deschid porii, pregatindu-i astfel pentru urmatorul pas al rutinei.

2. Tonere care vin in continuarea procesului de curatare, restabilesc PHul pielii si o pregatesc si ele pentru urmatorii pasi.

3. Seruri pentru ten, care pot fi folosite dupa ce ai terminat rutina de curatare. Acestea sunt perfecte impotriva acneei si a altor probleme legate de textura tenului.

4. Masca exfolianta ajuta la inlaturarea excesului de sebuum si imbunatateste astfel aspectul pielii.

5. Sampon pentru par gras sau care lupta impotriva matretii. Daca te confrunti cu ambele probleme, acum ai gasit o singura rezolvare.

Ser cu acid salicilic

Serul cu acid salicilic este perfect pentru persoanele care se lupta cu acneea, cu porii dilatati sau alte probleme legate de textura tenului.

Acesta penetreaza porii si elimina astfel celulele moarte ale pielii, lasand-o mai curata si mai luminoasa.

Cum sa folosesti serul cu acid salicilic:

- curata prima data fata cu un gel sau o spuma potrivita tenului tau;

- foloseste un toner cu ingrediente calmante care sa pregateasca tenul pentru folosirea serului;

- aplica serul intr-o cantitate mica, evitand jurul ochilor si conform acelui mod de utilizare despre care ai citit in instructiunile acestuia;

- asteapta cateva minute inainte de aplicare a urmatorul produs, pentru ca serul sa intre cum trebuie in piele;

- foloseste o crema hidratanta chiar daca tenul tau este gras, pentru a mentine echilibrul acestuia;

- aplica un produs cu factor de protectie SPF fie ca este vara sau iarna.

Daca nu ai mai folosit niciodata un ser cu acid salicilic, incepe cu o cantitate mica si o aplicare mai rara a acestuia. Dupa ce tenul tau se obisnuieste cu el, poti ajusta distanta dintre aplicari.

Crema cu acid salicilic

Crema cu adic salicilic este si ea potrivita diverselor afectiuni ale tenului precum acnee, puncte negre sau cosuri. Efectul pe care il are asupra tenului este deschiderea porilor si curatarea in profunzime a acestuia.

La fel ca si in cazul serului, trebuie urmata o anumita rutina de curatare a tenului inainte de a aplica aceasta crema si chiar si dupa. Pasii sunt aceiasi ca cei de mai sus si este important sa nu ratezi niciunul dintre ei.

Si in cazul cremei trebuie sa testezi pe o bucata mica de piele sa vezi daca nu cumva ai vreo reactie alergica la aceasta inainte sa o aplici pe intreaga fata. Iar daca nu, incepe cu o cantitate mica de 2-3 ori pe saptamana si apoi, in functie de cum reactioneaza tenul, adaptezi frecventa aplicarii.

Contraindicatii

Cu toate ca acidul salicilic are o multime de proprietati benefice, acesta nu este potrivit oricui. Exista anumite contraindicatii de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi produse care il contin. O parte dintre acestea sunt:

- daca ai o anumita sensibilitate la acest extract si ai avut in trecut parte de alergii sau reactii adverse atunci cand l-ai folosit;

- daca esti insarcinata sau alaptezi este bine sa vorbesti cu medicul tau inainte de a folosi astfel de produse;

- daca ai piele iritata, foliculita sau piele deteriorata este din nou contraindicata folosirea acidului salicilic deoarece acesta poate sa provoace rani extra si, bine-nteles, disconfort;

- problemele renale pot cauza dificultati in eliminarea acidului salicilic si astfel pot sa creeze o serie de alte probleme secundare de care nu ai nevoie;

- reactii adverse precum iritatii, roseli sau descuamare pot sa apara daca ai anumite alergii la acest extras;

- poate sa aiba interactiuni cu alte produse de ingrijire sau medicamente pe care le iei, asa ca, inainte de a incepe orice ritual care sa contina acid salicilic, verifica lista de ingrediente ale celorlalte produse pe care le folosesti pentru a te asigura ca interactiunea dintre acestea nu iti face rau.

Vorbeste cu un medic dermatolog sau un expert cosmetician inainte de a incepe un tratament cu produse cu acid salicilic pentru a te asigura ca acestea se potrivesc nevoilor tenului tau.

Apoi alege-le pe cele din magazine profesionale pentru a te asigura de o calitate superioara si a-ti multumi pe o perioada lunga de timp.

Credit foto: unsplash.com