Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Totul despre bronzare la soare si la salon

Totul despre bronzare la soare si la salon

Sa ai o piele bronzata este una dintre cele mai sexy calitati. Sau cel putin asa declara majoritatea femeilor. Insa e important ca bronzul sa fie unul care are la baza o piele sanatoasa, hidratata si bine ingrijita.

Bronz natural vs bronzare la salon

Corpul tau are nevoie permanenta de apa, pentru a-l hidrata, mai ales cand avem de-a face cu temperaturi ridicate, iar tu meriti o piele sanatoasa si un ten radiant. Iar produsele cu factor de protectie solara joaca un rol important, indiferent ca stai la plaja, direct sub razele soarelui sau sub razele de la salon.

Daca pielea ta este foarte alba si ai un ten care nu prea se bronzeaza, evita sa o lezezi prin arsura si foloseste o crema cu SPF 30-50+.

Daca ai un ten mai inchis, care se bronzeaza repede, nu te culca pe o ureche, pentru ca si pielea ta trebuie protejata cu factor de protectie, chiar daca folosesti un produs cu SPF 20.

Daca ai un ten predispus la alergii si acnee, trebuie sa ai grija ca produsele cu SPF folosite sa nu contina alcool sau parfum si mergi pe o crema cu protectie SPF de cel putin 50.

Bronzul natural se obtine prin expunere treptata, moderata, la soare si dureaza mai mult timp. Pentru o culoare uniforma, alterneaza expunerea la soare: cate zece minute pe fiecare parte cu zece minute de stat la umbra. Nu sta la soare intre orele 11 si 16. Ai grija de pielea ta, daca nu vrei sa sufere si nu te grabi sa te bronzezi cat mai repede – foloseste o crema acceleratoare pentru un bronz mai eficient.

Expunerea la soare stimuleaza asimilarea de Vitamina D, secretia de endorfine, hormonii fericirii. Ai grija insa! Soarele accelereaza imbatranirea pielii si aparitia ridurilor sau a petelor pigmentare si poate creste incidenta bolilor de piele sau a cancerului de piele. Dupa plaja, nu uita sa aplici o lotiune speciala, pe baza de uleiuri nutritive sau ingrediente racoritoare.

Bonus tip: Incearca un bronz de munte! Ai sa vezi cat de bine arata pielea ta!

Mersul la solar iti ofera control complet asupra intensitatii si duratei sedintei, ceea ce reduce la minim riscul unui bronz neuniform si al arsurilor. Bronzul camufleaza optic, prin pigmentare, defecte ale pielii precum vergeturile, semnele, acneea.

Bronzarea moderata inainte de vacanta iti poate stimula productia de melanina inainte de expunerea propriu-zisa la soare, pregatindu-ti astfel pielea pentru soare. Este indicat sa aplici atat o crema inainte de solar, cat si o crema dupa solar.

Daca te intrebi cum e la solar, afla ca poti sta si culcata pe spate, si in picioare, cu mainile pe langa corp sau deasupra capului. Nu ai voie sa folosesti telefonul in cabina de solar!

La fel ca si bronzul natural, si bronzarea la salon creste insemnat riscul aparitiei bolilor de piele. Durata sedintelor trebuie crescuta treptat, de la doua minute la maxim zece minute.

Ce inseamna bronzare organica

Este o procedura efectuata in saloanele profesionale, prin care este stimulata producerea melanoidinei, un pigment similar cu melanina, care se produce prin actiunea razelor UV), prin pulverizarea unei solutii pe bază de DHA (dihidroxiacetona). Efectele secundare ale bronzarii organice sunt mult mai reduse, stimulandu-se doar nuantarea pielii.

Bronzul organic ofera mai multe beneficii: este foarte rapid, nu ataca pielea, se face prin pulverizare cu un pistol special, pe intreg corpul. Solutia se usuca foarte repede, iar dupa prima ora dupa tratament deja poti sa vezi primele rezultate. Practic, 15 minute de tratament ofera un bronz elegant, de o nuanta naturala.

Produse de protectie a pielii

Foloseste o crema cu factor de protectie de cel putin 30 SPF, cu aproximativ 15 minute inainte de a iesi la soare. Pentru o eficacitate permanenta, reaplica la fiecare cateva ore.

Produsul cu SPF se foloseste in cantitate generoasa, cel putin 1,25 ml, ¼ lingurita de miere sau cat o aluna de padure.

Acesta se aplica la fel ca si celelalte produse cosmetice, din centrul fetei spre linia urechilor, a fruntii si a gatului. Pentru aplicarea produsului pe corp, foloseste miscari de netezire. Daca vrei sa folosesti produse de machiaj, o poti face, dupa aplicarea cremei cu SPF si vei fi protejata in continuare, daca si acesta contine factor de protectie.

Daca atunci cand spui produs cu SPF, te gandesti doar la crema, afla ca sunt foarte multe produse de make-up care au factor de protectie, iar noi iti recomandam sa le folosesti cu incredere, pentru o protectie sporita.

  • Crema de fata si primer – acestea sunt esentiale si trebuie sa existe in gentuta ta de make-up.
  • Fond de ten si pudra – specialistii recomanda achizitia unui fond de ten si a unei pudre, care, pe langa caracteristicile specifice tenului, contin si factor de protectie impotriva razelor puternice de soare.
  • Farduri de ochi – Pielea de pe pleoape este foarte sensibila, de aceea un surplus de protectie este necesar.
  • Fard de obraz – Obrajiitrebuie sa iasa in evidenta nu prin razele arzatoare ale soarelui, ci prin culoare preferata a blush-ului, care contureaza machiajul.
  • Balsam de buze / ruj / luciu –Cu siguranta nu iti doresti buze arse de soare, crapate sau deshidratate, asa ca iti recomandam sa folosesti un produs cu SPF pentru machiajul buzelor.

Ingrijirea dupa expunere

Nu uita ca intregul corp are nevoie de protectie, asadar urmareste cele mai bune produse de fata si de corp! Evita orele caniculare si protejeaza-te cu o palarie de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise si cu produse profesionale. Si nu uita sa te ingrijesti si dupa expunerea la soare, cu o lotiune sau un spray calmant, care, de asemenea, protejeaza si previn iritatiile, petele solare sau bolile de piele, chiar daca vii de la plaja sau doar iesi in aer liber, cand e soare.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.