Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Totul despre colagen: tipuri si beneficii

Totul despre colagen: tipuri si beneficii

Auzim deseori despre colagen, insa este posibil sa nu ne dam mereu seama cat de important este acesta pentru felul in care ne simtim si aratam.

Acest subiect este unul important atat pentru femei, cat si pentru barbati si tocmai de aceea am ales sa scriem acest articol: pentru a atrage atentia asupra a ceea ce inseamna colagenul si de ce sa apelam la suplimente odata ce inaintam in varsta, pentru a ne ajuta corpul sa fie mai sanatos si, de ce nu, si mai frumos.

Ce este colagenul

Colagenul este cea mai raspandita proteina din corp; este poate cea mai importanta parte din componenta pielii, a oaselor, muschilor, cartilajelor si tendoanelor. Mai mult decat atat, acest tesut conecteaza si alte tesuturi din corp. Acum poti sa intelegi mai usor importanta acestuia pentru intreg organismul si starea ta de bine.

Tipuri de colagen

In realitate exista peste 28 de tipuri de colagen, in functie de relatia pe care o formeaza cu fiecare parte a organismului, insa noi ti le descriem pe primele trei cele mai raspandite:

- tip 1: acesta reprezinta 90% din colagenul din corp si rolul acestuia este de a forma structura pielii, a tendoanelor si ligamentelor si a oaselor;

- tip 2: colagenul tip 2 se gaseste in cartilajul elastic, care pune sprijin pe articulatii;

- tip 3: este acela care se intalneste in organe, artere si muschi.

Acestea sunt cele mai des intalnite tipuri de colagen din organism si de care trebuie sa avem cea mai mare grija atunci cand vine vorba despre aportul acestuia in corp prin suplimente sau produse cosmetice care actioneaza direct pe nevoie.

Efectele pierderii colagenului

De cat de important este colagenul pentru organism, poti sa iti dai seama dupa ce fel de reactii apar odata cu pierderea acestuia. In tinerete, corpul nostru produce colagen fara probleme, insa, odata cu inaintarea in varsta, intervin schimbari si la acest nivel, iar la femei pierderea este cu atat mai mare odata cu aparitia menopauzei.

Printre efectele pierderii colagenului cele mai des intalnite sunt:

- durerile articulare;

- scaderea masei musculare;

- pielea isi pierde elasticitatea si forma;

- apar ridurile.

Cu toate acestea, exista cateva metode prin care poti sa iti ajuti corpul sa produca mai mult colagen la orice varsta:

- include in dieta ta alimente care contin Omega-3;

- protejeaza-te de soare pe tot parcursul anului;

- foloseste produse cu aloe vera, retinol si antioxidanti;

- apeleaza la tratamente cosmetice specializate.

Beneficiile colagenului

Probabil te-ai intrebat deseori la ce este bun colagenul, insa dupa ce ai citit prima parte a articolului nostru se prea poate sa-ti fi dat seama deja. Cu toate acestea, vom sumariza beneficiile colagenului in ceea ce priveste efectele acestuia asupra corpului nostru:

- pentru piele: acesta ii ofera hidratarea de care are nevoie si elasticitate, in acelasi timp;

- creste masa musculara;

- reduce durerile articulatiilor;

- imbunatateste structura firului de par;

- unghiile sunt mai puternice si mai sanatoase.

Astfel, trebuie sa fii atenta sa aduci corpului tau aportul necesar al acestei proteine si sa te asiguri ca sinteza colagenului se face intr-un mod corect pentru a putea vedea rezultate de lunga durata.

Chiar daca se numeste proteina si gandul iti zboara direct la carne, sa stii ca poti sa gasesti suplimente de colagen vegan care nu iti vor afecta stilul de viata, indiferent care este acesta.

Tipuri de cosmetice cu colagen

Asa cum ti-ai imaginat deja, exista o multime de produse cosmetice pentru ten care contin colagen si care sa te ajute sa arati mereu impecabil si sa intarzii cat de mult se poate aparitia ridurilor.

Acum le gasesti si la noi pe site in varianta online sau offline, in magazinele din toata tara.

Ca de obicei, poti sa ai incredere in crema cu colagen pentru fata si in produsele pentru par cu colagen, deoarece acestea fac parte din game profesionale, de top, verificate de specialistii nostri. Ele iti vor pastra tenul tanar mai mult timp si vor oferi forta si vitalitate firului de par.

Fie ca vorbim despre creme, paduri pentru ochi, sampoane sau balsamuri, poti sa fii sigura ca folosindu-le vei arata mai tanara si mai stralucitoare pentru o perioada mai lunga de timp!

Sursa foto: unsplash.com