Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Totul despre foliculita

Totul despre foliculita

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru si avem datoria de a o proteja impotriva factorilor de risc, pentru a obtine sanatatea si vitalitatea acesteia. Poate ca stiai deja, insa pielea ne protejeaza ea insasi, la randu-i: elimina toxine din corp, ne regleaza temperatura corporala si e un bun sfatuitor atunci cand ne e frig sau cald sau cand ne stimuleaza simtul tactil.

Stim ca iti doresti sa ai o piele perfecta, iar acest lucru este posibil, daca tratezi simptome care iti dau de inteles ca pielea ta nu se simte bine. Un astfel de exemplu este foliculita, o afectiune dermatologica foarte des intalnita, care poate fi tratata.

Ce este foliculita

Este, de fapt, o infectie bacteriana sau fungica a foliculilor pilosi de la baza firului de par, cauzata de bacterii precum Staphylococcus aureus. Primul semn sunt umflaturile mici, rosii sau cu capat albicios, adesea confundate cu acneea.

Foliculita apare cel mai des la nivelul fetei, al picioarelor, al scalpului si in zona inghinala.

E nevoie sa iei cele mai bune masuri pentru pielea ta si tipul de foliculita, pe baza sfaturilor de la medicul specialist, pentru ca, in timp, cu cat se agraveaza, cu atat mai mult risti sa-ti lezezi pielea si sa ramana chiar cicatrici.

Cauzele aparitiei

Principala cauza a foliculitei este patrunderea in organism a Stafilococului auriu, de exemplu printr-o rana/taietura. Exista, din pacate, si alte ciuperci care pot dauna si declansa foliculita, precum Candida sau Malassezia.

Foarte multe femei se lupta cu foliculita din cauza firelor crescute pe sub piele, care duc la inflamarea zonei. De cele mai multe ori, epilatul incorect sau cu ceara, de exemplu, folosirea unor uleiuri care blocheaza canalele sebacee, duc la aparitia afectiunii. Totodata, si folosirea hainelor din materiale prin care pielea nu respira bine, care sunt prea stramte sau anumite medicamente, favorizeaza foliculita.

Simptomele si tratamentul foliculitei

Daca vezi grupulete de puncte rosii sau cosuri cu capatul alb, care se dezvolta in jurul firului de par sau chiar umflaturi pline cu lichid care formeaza cruste, iar senzatia de mancarime incepe sa se instaleze, actioneaza imediat: fa-ti o programare la un dermatolog si urmeaza instructiunile si tratamentul pe care ti le recomanda. Cere-i sfatul si referitor la anumite analize pe care le poti face, cum sunt examenele bacteriologice, micologice sau chiar exudatele nazale.

Nu aplica antibiotic fara o antibiograma realizata in prealabil si fii atenta la produsele anti inflamatoare si anti iritante pe care le folosesti. Alege remedii naturale, produse profesionale, de calitate, care sa te ajute sa ai o piele sanatoasa, in toate cele trei straturi ale ei. De asemenea, sfatuieste-te cu un specialist in ceea ce priveste solutiile moderne care te ajuta sa previi foliculita – poti incerca, de exemplu, epilarea cu IPL in zona inghinala.

Expertii nostri recomanda Lotiunea Depileve Folisan Anti-Foliculita, care poate fi aplicata in fiecare zi pe pielea epilata pana cand firele de par reapar cu ajutorul unei dischete demachiante.

Ingrijirea pielii cu foliculita

Iti recomanda sa ai in vedere urmatorele:

  • zona afectata sa fie igienizata. Foloseste un sapun sau un gel antibacterian si un prosop curat.
  • Poti folosi comprese cu apa cu sare pentru calmarea iritatiilor. Daca simti ca pielea ta nu reactioneaza bine, indeparteaza-le de indata.
  • Fii atenta la cremele si solutiile pe care le folosesti – intreaba intotdeauna un specialist. Fiecare dintre noi are o piele diferita si multe recomandari pe care le gasesti pe internet e posibil sa nu fie de bun augur.
  • Evita sa te epilezi, sa te scarpini, sa atingi zona afectata sau sa nu o lasi sa respire.
  • Adopta un stil de viata sustenabil, cu regim alimentar bogat in vitamine si minerale.
  • Aplica o igiena adecvata de fiecare data cand mergi la piscina.
  • Nu uita ca orice tip de piele trebuie sa aiba o rutina de hidratare profunda.

Ia masuri impotriva foliculitei si alege cele mai bune produse pentru pielea ta!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.