Ai Extra 15% Discount la achizitii de minim 299 lei cu codul EASTER

Totul despre manichiura clasica

Totul despre manichiura clasica

Esti #Beauty#Lover si asta inseamna ca ai grija de tine in fiecare zi. Doza ta de energie si frumusete vine si de la o manichiura realizata bine, cu ajutorul produselor profesionale. O manichiura clasica nu necesita foarte multa indemanare, asa mult efort sau timp, asa ca pregateste-te sa ai parte de o sesiune de ingrijire a unghiilor tale, realizata chiar de tine, acasa!

Avantajele si dezavantajele manichiurii clasice

Manichiura clasica este cea mai usoara metoda prin care obtii unghii frumoase si ingrijite foarte rapid. Acest tip de manichiura va fi intotdeauna la moda, asa ca nu-ti face griji daca nu esti adepta unghiilor false. In plus, o poti face chiar tu, acasa, fara ajutor!

Poti sa folosesti orice culoare doresti, iar daca vrei sa-ti schimbi nuanta chiar a doua zi, poti sa dai oja jos foarte usor.

In alta ordine de idei, trebuie sa fii foarte atenta cand iti cureti unghiile, pentru a evita taierea inadecvata a cuticulelor, ce poate duce la infectii. Este important sa folosesti o oja clasica profesionala, altfel risti sa apara crapaturi mici pe suprafata colorata a unghiei. Intr-un cuvant, nu vrei sa-ti „sara” oja din prima zi. Trebuie sa ai in vedere, insa, ca orice oja clasica va rezista mai putin fata de oja semipermanenta, de exemplu.

Pentru o manichiura clasica, ai nevoie de urmatoarele instrumente:

  • un bol in care sa-ti inmoi cuticulele
  • dizolvant de unghii si dischete
  • forfecuta
  • pusher si solutie pentru cutiule
  • pila din carton, metal sau sticla
  • dezinfectant
  • oja ta preferata. Optional: sabloane sau stickere pentru modele
  • top-coat

Incearca setul de manichiura de la Andreia, cu cele mai bune produse pentru unghii, pentru o manichiura simpla si rezistenta.

Curatarea unghiilor

Inainte sa incepi manichiura, asigura-te ca ti-ai dezinfectat foarte bine atat mainile, cat si ustensilele din trusa si ca ai indepartat lacul sau oja de pe unghii cu o dischetata imbibata in dizolvant. Iti recomandam un dizolvant care sa contina ulei de ricin, de exemplu, pentru a-ti proteja unghiile.

Da forma pe care o doresti unghiilor, folosind pila pe care o ai in dotare. Trebuie sa fie o pila delicata, nu ai nevoie de una cu textura dura. Pileste intotdeauna intr-o singura directie, incepand de la un capat al unghiei catre centrul ei.

Apoi impinge cuticulele cu pusher-ul. E indicat sa ai si o solutie de indepartat cuticulele, iti va fi de folos! Pune una dintre maini intr-un bol cu apa si sapun, pentru a se inmuia cuticulele si a-ti fi mai usor sa le tai. Dupa cinci minute, scoate mana din apa, sterge-o bine cu un prosop curat, ridica usor cuticulele si taie pielitele cu grija, folosindu-te de forfecuta. Repeta pasii si pentru cealalta mana si dezinfecteaza din nou mainile.

Iti recomandam sa folosesti un tratament de unghii, inainte sa aplici oja. Acesta iti va proteja unghiile si le va ajuta sa ramana sanatoase. Oja trebuie aplicata intr-un strat fin, incepand de la mijlocul unghiei, catre partile laterale. Dupa ce te-ai ocupat de toate unghiile, poti aplica si al doilea strat de oja. La final, foloseste un top-coat pentru a ajuta oja sa reziste mai mult timp pe unghii si pentru a le da un strop de stralucire. Iti recomandam top coat-ul de la Morgan Taylor, pentru o uscare rapida si un finisaj placut.

Cum alegi forma unghiilor

Este foarte important sa stii ce forma a unghiei ti se potriveste cel mai bine, in functie de anatomia degetelor. Moda se schimba cu viteza luminii si sigur ca poti incerca diferite forme pe care le indragesti, insa ai grija sa-ti vina bine. De exemplu, daca ai degetele inguste si lungi, poti merge pe o forma patrata a unghiilor, daca ai unghiile de dimensiuni mici, te avantajeaza o forma rotunda. Degetele si mainile mici merg cu o forma oval-ascutita a unghiilor. Sau alege forma oval-patrata, se potriveste aproape oricarui tip de unghie.

Tipuri de manichiura clasica

Daca vrei sa-ti colorezi unghiile intr-o singura culoare, ai la indemana foarte multe nuante pe care le poti incerca, de la nude pana la navy, de la lac de unghii clasic, pana la cele cu sclipici colorat, de la oja mata pana la oja metalizata.

Daca vrei sa mergi pe manichiura clasica french si nu esti sigura ca o sa-ti iasa, exista sabloane special create pentru acest tip de manichiura. Tu trebuie doar sa-ti alegi nuantele.

Incearca diferite modele, cumpara-ti stickere, strasuri, desene, care te vor ajuta sa dai unghiilor tale un design spectaculos.

Mentinerea manichiurii clasice

Evita sa stai foarte mult cu mainile in apa si fereste-te de umiditate. Foloseste manusi de protectie cand gatesti, faci curat sau speli vasele.

Ai grija de unghiile tale, intra si ele in categoria cartilor de vizita ale corpului tau, alaturi de par si ten.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.