Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Totul despre niacinamide

Totul despre niacinamide

Termenul de niacinamida este cunoscut celor care au inceput sau urmeaza sa inceapa un ritual de skin care. Asta deoarece specialistii in tratamente cosmetice, pe de o parte, si medicii dermatologi pe de alta parte, o recomanda.

Daca nu ai auzit inca despre niacinamide si cum pot sa te ajute din punct de vedere cosmetic, ai ajuns unde trebuie. Azi iti vorbim despre acestea, despre beneficiile pe care ti le pot aduce si in ce produse le gasesti pentru a putea sa ii oferi tenului tau ceea de ce are nevoie.

Ce este niacinamida?

Sigur, prima data cand ai auzit acest termen te-ai intrebat: ce sunt niacinamidele?

Niacinamida este o forma a vitaminei C care este esentiala pentru sanatatea organismului, fiind implicata in diverse procese care sunt benefice pentru piele.

In general, niacinamida este sigura pentru folosinta si nu are efecte adverse puternice. Cu toate acestea, vom vedea care sunt situatiile in care nu trebuie sa o folosesti.

Pe langa produsele cosmetice in care se gaseste, niacinamida poate ft intalnita si in anumite alimente precum pestele, carnea, cerealele integrale sau nucile.

Fiind un aliment versatil, niacinamida face bine atat pielii - sanatatii acesteia si aspectului deopotriva - cat si intregului organism.

Beneficiile niacinamidei

Vitamina C stim prea bine ce beneficii aduce organismului; iar niacinamidele fiind o forma a acesteia putem sa intuim. Iata totusi cateva proprietati pe care acest element le aduce in viata ta, odata ce incepi sa il folosesti:

1. Hidratarea pielii si a tenului, in functie de ce produse alegi. Pe langa ca hidrateaza conform nevoilor pielii, ajuta si la prevenirea pierderii apei din organism.

2. Controleaza sebumul, asadar folosirea produselor care contin niacinamide este perfecta pentru persoanele care au ten gras si cu tendinta spre acnee.

3. Reduce inflamatiile si astfel gestioneaza roseata, iritatiile si alte probleme care tin de inflamatia pielii.

4. Reduce petele pigmentare in cazul in care tenul tau se confrunta cu asa ceva. După folosirea produselor cu niamicide, tenul tau va avea un ton uniform.

5. Stimuleaza producerea de colagen si astfel ajuta pielea sa se mentina elastica, reducand astfel si aparitia ridurilor fine.

6. Creaza o bariera pentru piele care o ajuta sa fie protejata de factorii externi, care pot sa ii fie daunatori.

Produse cu niacinamide

Acum ca stii care sunt beneficiile pe care niacinamidele ti le pot aduce pentru piele, haide sa vedem si care sunt produsele in care gasesti acest element. Inainte, insa, sa le cumperi, te sfatuim sa vorbesti cu un medic dermatolog sau cu un specialist in cosmetica si sa te asiguri ca produsele pe care le iei sa fie profesionale.

Serurile cu niacinamida sunt probabil cele mai cunoscute produse care contin acest ingredient. Ele sunt intalnite la diverse branduri, cu un pret care variaza de la a fi accesibil si pana la cele de lux. De obicei, acestea contin, pe langa niacinamide, si alte ingrediente, asa ca, inainte de achizitie, e bine sa verifici care anume sunt acestea si sa te asiguri ca nu ai intolerante la vreunul dintre ele.

Crema cu niacinamide este hidratanta de obicei si, asemenea serului, si aceasta contine si alte ingrediente. In functie de tipul ales, fiecare poate sa ofere unul sau mai multe dintre beneficiile prezentate mai sus.

Mastile cu niacinamida sunt un extra tratament pe care poti sa il oferi tenului tau si, daca e sa alegi, ia-le pe cele de noapte. Folosirea lor, atunci cand pielea se odihneste si se regenereaza, te va ajuta sa vezi mai bine efectele pe care le ofera.

Cu ce nu se combina niacinamida in ritualul de ingrijire

Cu toate ca este un element atat de benefic si folositor pielii, niacinamida poate sa dea si reactii adverse uneori atunci cand este folosita impreuna cu produse care contin anumite ingrediente. De asemenea, daca ai banuieli de sarcina ar fi bine sa discuti cu medicul tau si sa ii ceri recomandari inainte de utilizare.

Recomandarea noastra este ca, daca doresti sa folosesti atat ingredientele din lista de mai jos, cat si niamicida, sa o faci alternativ: un produs care le contine dimineata si pe celalalt seara. Astfel risti mai putin sa ai diverse reactii adverse.

Primii pe aceasta lista sunt acizii exfolianti deoarece ambele ingrediente au efecte exfoliante. Folosirea lor impreuna pot sa dea iritatii, daca sunt folosite deodata.

Folosirea niacinamidei impreuna cu Benzoyl peroxid poate sa scada eficienta ambelor ingrediente. In cazul in care le folosesti pentru acnee, ai grija sa le pui pe ten in zile diferite sau in momente diferite ale zilei.

Produsele pe care le folosesti ar trebui sa aiba un PH intre 5 si 7 pentru ca efectul niacinamidei sa fie unul benefic. Fie ca vorbim despre acid scazut sau alcalin, produsele care le contin pot sa afecteze stabilitatea niacinamidei.

Alege pentru curatare si ingrijire produsele profesionale pe care le gasesti la noi, atat online, cat si in magazinele fizice. Iti vei multumi pe termen lung!

Credit foto:

https://unsplash.com/