Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Totul despre petele solare

Totul despre petele solare

Ne dorim sa avem un chip perfect, de dimineata pana seara si pentru acest lucru suntem convinsi ca si tu urmezi cele mai relevante sfaturi ale profesionistilor si folosesti numai produse profesionale. Insa, din pacate, pot aparea unele probleme care nu ne dau pace si pentru care cautam cele mai bune solutii de pus in practica. Printre acestea, se numara si petele solare.

Ce sunt petele pigmentare

Sunt acele pete mici, mai inchise la culoare fata de restul pielii, de regula maronii. Cu alte cuvinte, e vorba despre o hiper-pigmentare, una inofensiva, spun specialistii. Unele dintre acestea pot disparea odata cu bronzul sau cu tratamente potrivite de la un dermatolog. Astfel de pete apar pe fata, gat, pe decolteu sau pe maini.

Cauzele aparitiei petelor solare

Probabil te intrebi de ce apar aceste pete. In urma unui nivel ridicat de melanina, spun studiile. Poate ai mai auzit de acest pigment care ajuta la colorarea parului, a irisului sau a pielii. Excesul acestuia este datorat urmatoarelor:

  • Expunerea pe termen indelungat la radiatiile solare, mai ales in afara perioadelor recomandate de medici
  • Lipsa produselor cu SPF sau utilizarea incorecta a acestora
  • Modificari hormonale, de exemplu in timpul sarcinii sau la menopauza
  • Inflamatii sau rani cutanate care au ca efect eliberarea de melanina
  • Anumite medicamente (de exemplu antibioticele) 

Remedii si tratamente pentru petele de pe piele

Petele solare au marimi diferite si o intensitate a coloratiei distincta, de la caz la caz. Cum scapi de ele este intrebarea pe care, cu siguranta, ai adresat-o de foarte multe ori.

Cele mai potrivite produse sunt serurile sau cremele cu efect de albire. Exista si uleiuri sau masti care ajuta la accelerarea decolorarii petelor, hidrateaza pielea, in acelasi timp.

De mare cautare sunt produsele pe baza de aloe vera si ulei de cocos, care ajuta la estomparea petelor. Totodata, acidul azelaic, acidul elagic si niamicidele contribuie indirect la tratarea petelor de la soare, insa acestea trebuie folosite la indrumarea unui dermatolog.

Aliati buni sunt si ritmul de viata sustenabil si o nutritie corecta, bazata in principiu pe vitaminele C, E si A.

Expertii recomanda si un exfoliant chimic, care regeneneaza pielea si indeparteaza celulele moarte. De asemenea, terapia cu laser, prin care petele pigmentare sunt inlaturate cu o lumina de inalta incarcatura energetica, poate fi o solutie.

Discuta cu dermatologul tau si cere mai multe informatii despre aceste proceduri. Tot acesta o sa te sfatuiasca in legatura cu alte metode de indepartarea eficienta si sanatoasa a petelor pigmentare, cum ar fi, de exemplu, preparatele pentru depigmentare, realizate in unele farmacii.

Metode de preventie

Cea mai buna metoda de a preveni aceste pete este folosirea corecta a produselor profesionale pentru fata si corp. Factorul de protectie este amicul care trebuie sa ne insoteasca pretutindeni, indiferent de vreme. Acesta trebuie aplicat la fiecare 2 ore pentru o eficacitate sporita. Pe timp de vara, alege cu atentie lotiunile de plaja potrivite pentru tenul tau.

Mai apoi, e important sa eviti expunerea la soare in perioadele in care soarele este foarte puternic. Foloseste ochelari de soare, palarie, haine din materiale sustenabile, lejere.

Urmeaza sfaturile dermatologilor avizati si vei reusi sa tii in frau petele solare!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.