Spring Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Totul despre retinol

Totul despre retinol

In materie de frumusete, cautam constant ”miracole”, care sa ne ajute sa pastram sanatatea pielii si a intregului organism. De aceea, e foarte important sa acordam atentie ingredientelor produselor cosmetice pe care le folosim si sa cautam informatii clare despre rolul acestora, pentru a ne asigura ca se potrivesc tenului nostru. Retinolul, de exemplu, a devenit unul dintre cele ma cautate ingrediente din categoria ”must have”.

Ce este retinolul

Vitamina A este esentiala pentru dezvoltarea celulelor, a oaselor, pentru buna funcționare a sistemului imunitar. De exemplu, un deficit de vitamina A in timpul sarcinii poate duce la aparitia unor complicatii.

De asemenea, vitamina A este inclusa in majoritatea produselor cosmetice si dermatocosmetice, sub forma de retinol, etinal, retinoizi sau acid retinoic. Produsele comerciale contin retinol, o forma de vitamina A, cel mai cunoscut derivat de vitamina A, cu un rol antioxidant important in organismul uman, dar pe care pielea trebuie sa o transforme in acid retinoic, pentru un efect garantat.

Asa ca e foarte important sa lasi pielea sa actioneze in propriul ritm, mai ales daca e vorba de pete pigmentare sau stimularea sintezei de colagen. Imbunatatirile pot fi vizibile in timpul tratamentului sau dupa o anumita perioada de timp, asadar ai incredere in puterea retinolului pentru ten si ai rabdare!

Beneficiile retinolului

Retinolul are cateva proprietati, care nu numai ca ne pot rezolva problemele, dar care pot schimba si starea noastra de spirit.

Daca ai un ten sensibil, predispus la iritatii si roseata, produsele cu retinol te pot ajuta sa scapi de acestea.

Tenul matur cu pete pigmentare are nevoie de o doza potrivita de retinol pentru ca pielea sa fie luminata, iar ridurile sa fie tinute la distanta. Practic, functioneaza ca un adjuvant antirid.

Retinolul are o contributie importanta la desfundarea porilor si hidratarea tenului si poate elimina acneea. In plus, acest ingredient-minune amplifica procesul de regenerare celulara, oferind luminozitate pielii si creste nivelul colagenului, deci imbunatateste elasticitatea pielii.

Produse cosmetice cu retinol

Iti recomandam sa folosesti produse profesionale, de la branduri de renume. Cele mai apreciate produse de la XpertBeauty le gasesti online:

  • Fiole Babor Power Serum Retinol: combina retinolul stabilizat cu acid hyaluronic 2D si tripeptide -1 biomimetica ce combat semnele de imbatranire premature. Contribuie la diminuarea aspectului liniilor fine si al ridurilor, rafineaza porii si imbunatateste textura si nuanta tenului.
  • Crema De Ochi Revox Retinol Eye-Gel Anti-Rid Concentrat, special conceput pentru a ajuta la reducerea aspectului semnelor de imbatranire in zona delicata a ochilor, cum ar fi textura si nuanta neuniforma. Netezeste si protejeaza pielea, imbunatateste productia de colagen si alte semne ale imbatranirii premature cauzate de expunerea la soare.
  • Ser De Fata Revox Just Retinol In Squalane H2O Age Control vizeaza semnele vizibile ale imbatranirii pielii, cum ar fi liniile fine, ridurile si aspectul obosit. Este deosebit de benefic pentru pielea matura, precum si pentru pielea lasata, cu aspect obosit.
Cum se foloseste retinolul

In primul rand, fata trebuie sa fie curata, asa ca foloseste un gel de curatare cu actiune blanda si apa calduta si nu folosi scrub-uri sau alte produse cosmetice cu efect exfoliant.

Aplica produsul cu retinol gradual, folosind o cantitate foarte mica de produs, de marimea unui bob de mazare, iar apoi, pe parcursul a 1-2 luni, mareste cantitatea folosita, astfel incat sa ajungi la cea potrivita. Foloseste produsul cu retinol doar o data pe zi sau chiar la 2-3 zile.

Tip: Este de preferat sa aplici produsul cu retinol seara. Daca aplici pe timpul zilei, evita expunerea la soare dupa folosirea retinolului sau, in caz contrar, asigura-te ca folosesti o crema cu protectie solara.

Bonus tip: Inainte de a aplica serum sau crema hidratanta, asteapta cel putin 20 de minute pentru ca produsul cu retinol sa fie absorbit in piele.

Atentie insa! Chiar daca are un rol important in rutina de ingrijire, retinolul poate cauza iritatii sau alte efecte nadorite, asa ca te sfatuim sa discuti si cu medicul tau dermatolog despre produsele pe baza de retinol. De asemenea, daca folosesti produse cu alfa hidroxi acizi (AHA), evita aplicarea in aceeasi seara in care aplici si retinol.

Ai grija de pielea ta in fiecare clipa si straluceste!

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.