Transport Gratuit Pentru Toate Comenzile In perioada 23.04-25.04.2024!

Tratamente eficiente pentru cearcane

Tratamente eficiente pentru cearcane

Fiecare dintre noi a avut de-a face, la un moment dat, cu acele pungute inestetice, care ies in evidenta de sub ochi. De cele mai multe ori, ne propunem sa le ascundem sub machiaj, insa e foarte important sa aflam cauza care sta la baza formarii cearcanelor si sa o tratam.

Cauzele aparitiei cearcanelor

„De ce am cearcane”, se intreaba multa lume. Conform specialistilor, pentru 95% dintre cazuri, oboseala este de vina. Si, intr-adevar, lipsa de somn si oboseala fac tenul sa fie mai palid, de aici si aparitia cearcanelor.

Acestea, insa, pot fi si ereditare. Asadar, indiferent de cate ore de somn avem la activ, e foarte probabil sa le fi mostenit de la parinti.

Trecerea anilor, de asemenea, este unul dintre motivele pentru care pielea devine mai subtire, iar vasele mici de sange din jurul ochilor sunt mai vizibile.

Insa, cearcanele reprezinta un semnal pe care corpul ni-l transmite si pot trada si alte afectiuni sau boli.

Cearcanele pot fi si efectul unei alimentatii necorespunzatore, al unui deficit de fier, vitamina B12 sau K, acid folic, al unor disfunctii hormonale sau al unor medicamente care favorizeaza dilatarea vaselor de sange.

Fumatul, consumul de alcool, cofeina, stresul, anemia sunt si acestea cause ale cearcanelor.

Raceala sau sinuzita cresc presiunea vasculara, astfel formandu-se aceste pungute de culoare inchisa. Totodata, alergiile si eczemele produc iritatii oculare sau dilatarea vaselor sanguine.

Daca te expui o vreme indelungata la soare, se va produce o cantitate mai mare de melanina, substanta de culoare inchisa care da culoarea pielii si a ochilor.

Tipuri de cearcane

Indiferent de cum arata cearcanele, fie ca abia au aparut sau ca sunt adanci, e nevoie sa gasesti tratamente care sa te ajute la eliminarea acestora.

Cearcanele rosii sau cu tenta rosiatica ascund diverse iritatii, inflamatii, alergii sau rozacee oculara. Este necesar sa te adresezi de indata unui medic specialist. Intre timp, ai grija sa iti pastrezi tenul curat si hidratat.

Cearcanele albastre-vinetii sau mov sunt datorate subtierii pielli sau a circulatiei necorespunzatoare din zona ochilor. Daca te confruncti cu astfel de cearcene, cauta cele mai bune tratamente de la branduri de top, produse profesionale care sa ajute la diminuarea lor. Se recomanda ca aceste produse sa contina, de exemplu, cafeina, vitamina K, extract de lemn dulce.

Cearcanele maronii sau cearcanele negre se intalnesc frecvent, pentru ca au si cele mai multe cause – deficit de vitamine, dereglari hormonale, alimentatie si stil de viata neadecvat, probleme de vedere, expunere neprotejata si indelungata la soare. Ca si in cazul pungutelor de culoare albastru-vinetiu, acestea trebuie tratate cu cele mai bune produse de ingrijire, care sa aiba in compozitie acid azelaic, acid lactic, Vitamina C sau niacinamide.

Tratamente profesionale pentru cearcane

Noi iti recomandam sa apelezi la specialisti, care te vor ajuta sa gasesti cele mai potrivite remedii impotriva cearcanelor.

Exista o varietate de creme de ochi cu ingrediente care stimuleaza circulatia, care reduce inflamatia si care asigura si nutrientii de care are nevoie pielea din jurul ochilor. E nevoie ca pielea sa-si pastreze elasticitatea, asadar asigura-te ca folosesti serumuri cu acid hyaluronic, ceramide sau peptide.

Desigur, nu uita ca este esential ca toate cremele pentru fata sa contina factor de protectie solara.

Exista tratamente pentru cearcane pe care le poti urma in clinici specializate: peelinguri chimice cu acizi exfolianti care sa duca la albirea zonelor afectate, tratamente cu laser, terapii cu plasma, microneedling sau blefaroplastia. Cel mai indicat este sa discuti cu medicul tau si sa analizati impreuna optiunile.

Tratamente naturiste

Pe langa cremele, tratamentele si mastile pe care le folosesti pentru a scapa de cearcane si a regenera pielea, te poate ajuta si masajul pentru drenajul limfatic in jurul ochilor.

De asemenea, poti apela si la ingrediente pe care le gasesti in casa: cartof, castravete sau ceai verde, de exemplu. Acestea nu vor rezolva problema, insa pot fi complemetare rutinei tale cu produse profesionale.

Aplica pe ochi cate o felie de cartofi sau felii de castravete, seara, inainte de culcare si relaxeaza-te cateva minute. Repeta procedeul de cel putin trei ori pe saptamana.

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, asa ca fierbe timp de 10 minute apa dintr-o cana, cu 2 pliculete de ceai verde, lasa apoi la frigider pentru jumatate de ora si acopera-ti ochii cu cele doua pliculete pentru 15 minute. Poti face asta in fiecare zi.

Sigur ca, pentru mascare, anticearcanul ramane aliatul nostru. Insa e necesara o rutina adecvata pentru a ne pastra pielea sanatoasa, care sa cuprinda produse profesionale.

Prevenirea formarii cearcanelor

Nu vei mai auzi de pungi sub ochi si nici nu vei avea de-a face cu ele, daca ai grija de sanatatea ta si tratezi cauzele aparitiei lor.

Patreaza o alimentatie bogata in vitamine si minerale si bea cel putin 2 l de apa pe zi. O corectare a stilului de viata vine in beneficiul intregului corp, asadar evita alcoolul si fumatul si dormi cel putin 8 ore.

Foloseste numai produse calitative, profesionale, care sa aduca beneficii pielii tale. Noi iti recomandam creme pe baza de ulei de migdale, niamicide si acid hialuronic.

Consulta un oftalmolog si poarta ochelari de vedere cu diopotrii potrivite, daca e cazul. Acest lucru este valabil si pentru ochelarii de soare. Pe cat de mult posibil, evita sa petreci foarte mult timp in fata laptopului, TV-ului sau al telefonului.

Frumusetea si sanatatea pielii tale sunt in mainile tale. Asadar, fa cele mai bune alegeri, cu cele mai bune produse si tratamente profesionale.

Nota: Cititi instructiunile de utilizare pentru fiecare produs, rezultatele pot varia in functie de tipul de par, tipul de piele, tipul de unghii sau alte criterii unice, specifice fiecarei persoane sau de timpul si modul de aplicare. Instructiunile din acest material au caracter informativ. Pentru consultatii in ceea ce priveste produsele si modul de utilizare ne puteti contacta pe 0311 094 700.