Ai Extra 15% Discount la achizitii de minim 299 lei cu codul EASTER

Trend: machiaj natural

Trend: machiaj natural

Fie ca stilul tau nu este unul in care culorile puternice isi au locul, sau doar doresti sa aplici un machiaj simplu zi de zi cand mergi la lucru sau cand iesi din casa, ai ajuns exact in locul in care trebuie.

Azi iti povestim despre machiajul natural: ce inseamna acesta, cum il poti obtine si de ce produse ai nevoie. Cu siguranta le gasesti pe toate la noi, asa ca nu trebuie sa mai cauti si in alte parti. Ti-am zis ca esti la locul potrivit!

Ce inseamna machiaj natural?

Machiajul natural este o tehnica de machiaj care are ca scop sa evidentieze frumusetea naturala a fetei si sa ofere un aspect proaspat si luminos, insa fara a folosi prea multe produse sau culori care ies in evidenta. Acest tip de machiaj pune accent pe hidratare, uniformizarea tenului, definirea sprancenelor si accentuarea ochilor si a buzelor, dar intr-un mod subtil.

In general, machiajul natural foloseste nuante neutre si pastelate care se potrivesc cu tonul natural al pielii si al părului. Este realizat cu produse usoare, cu putere mica de acoperire, transparente sau care au culori neutre. De exemplu, in loc de un fond de ten dens, se poate folosi un BB cream sau o crema hidratanta cu tenta de culoare, iar in loc de un ruj intens, se poate opta pentru un balsam de buze cu o nuanta naturala.

Scopul acestui tip de machiaj este să ofere un aspect fresh si sanatos intr-un mod subtil si natural, fara a fi nevoie sa se acopere sau sa se schimbe foarte mult din aspectul natural al fetei.

De cele mai multe ori machiajul natural face parte din tagma machiajelor simple, insa de efect. Cateodata simplitatea poate sa fie cea mai buna solutie, fie ca vorbim de zi sau de seara.

Cum realizezi o baza naturala a machiajului

Iata care sunt pasii unui machiaj natural. Unele etape sunt comune tuturor tipurilor de machiaj.

1. Curata pielea: pregatirea tenului este primul si cel mai important pas pentru a crea o bază perfecta, fie ca vorbim despre un machiaj natural sau unul de ocazie. Foloseste un demachiant bland sau un gel spumant de curatare a fetei pentru a indeparta orice urma de machiaj, murdarie sau ulei de pe fata.

2. Exfoliaza, daca este necesar, cu ajutorul unui produs special. Acest pas nu se face mai frecvent de o data la 3-4 zile.

3. Tonifica: tonifierea este importanta pentru a echilibra pH-ul pielii si pentru a ajuta la reducerea porilor. Aplica o lotiune tonifianta pe o discheta demachianta si sterge-ti fata.

4. Hidrateaza: hidratarea este esentiala pentru a mentine pielea catifelata si hidratata. Foloseste o crema sau lotiune hidratanta potrivita pentru tipul tau de piele. Aplica o baza de machiaj: aceasta trebuie sa fie usoara si naturala, care sa se potrivească cu tipul pielii si nevoilor sale specifice. Foloseste o pensula de machiaj sau un burete pentru a aplica uniform baza de machiaj pe fata. Aceasta poate fi un BB cream sau un fond de ten cu acoperire mica-medie.

5. Corecteaza imperfectiunile: pentru a acoperi imperfectiunile, cum ar fi cearcanele sau petele pigmentare, foloseste un corector care se potriveste cu tonul pielii. Estompeaza cu grija, folosind degetele, un buretel sau o pensula speciala.

6. Finalizeaza cu un strat subtire de pudra: aceasta ajuta la fixarea machiajului si la prevenirea luciului pielii. Folosește o pensula de pudra si aplica doar un strat subtire pe fata.

Urmand acesti pasi, pielea va avea un aspect uniform, insa va parea, in continuare, naturala.

Accentueaza subtil trasaturile naturale

Machiajul natural se bazeaza cel mai mult pe trasaturile fetei si cum poti sa le scoti mai bine in evidenta pe cele mai frumoase dintre acestea.

Pasii pentru machiaje simple ii ai mai sus, insa haide sa vedem cum poti sa scoti in evidenta ce ai mai frumos:

1. Foloseste nuante naturale, indiferent de zona de aplicare: pentru un aspect natural, alege nuante care sunt apropiate de culoarea pielii tale si evita culorile prea puternice sau prea stralucitoare.

2. Accentueaza ochii: foloseste un fard de pleoape intr-o nuanta neutra, care sa iti scoata ochii in evidenta si sa ii faca sa para mai mari. Poti folosi si un eyeliner subtire pentru a accentua forma ochilor, insa evita culorile tari - nuantele de maro sunt cele mai indicate.

3. Foloseste un blush natural: acesta poate da un aspect sanatos si proaspat obrajilor tai. Incearca sa aplici blush-ul in partea superioara a pometilor pentru un efect subtil de lifting.

4. Ingrijeste buzele: un balsam de buze hidratant poate face minuni pentru aspectul buzelor tale. Poti adauga si o nuanta naturala de ruj sau gloss pentru un aspect fresh si feminin.

5. Nu exagera: atunci cand iti doresti un aspect natural este important sa nu exagerezi cu machiajul. Aplica doar cat este necesar pentru a-ti accentua subtil trasaturile de care esti mandra.

De ce produse ai nevoie

Cand ne referim la produse de care ai nevoie pentru un machiaj natural vorbim atat despre produsele de make-up in sine, cat si despre pensule, bureti de aplicat baza si orice alte accesorii:

- crema hidratanta;

- fond de ten sau BB cream;

- corector;

- pudra;

- fard de obraz;

- clestisor de gene;

- mascara;

- balsam de buze colorat sau ruj;

- pensule de diverse marimi si forme pentru fiecare produs de machiaj pe care il aplici.

Nu uita insa: orice machiaj alegi sa iti faci, la noi gasesti tot ce iti trebuie in materie de produse si accesorii de machiaj, in varianta lor profesionala, pentru ca tu sa stai cat mai mult timp fara griji.

Ne vedem online si in locatiile offline din tara!

Credite foto:

https://unsplash.com