Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Antioxidantii: rol si beneficii pentru piele

Antioxidantii: rol si beneficii pentru piele

Auzi de o multime de ori despre antioxidanti si ce efect au acestia pentru intreg organismul, cum trebuie consumati si unde ii gasesti.

Proprietatile lor au fost demonstrate de-a lungul timpului, deci merita sa afli mai multe detalii despre cum te pot ajuta si despre cum ii poti include in rutina ta zilnica de ingrijire.

Ce sunt antioxidantii

Antioxidantii sunt substante pe care le gasesti, atat in produse naturale, cat si chimice, si care ajuta celulele sa nu se deterioreze odata cu trecerea timpului. Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista antioxidanti in mod natural in organism. Cu toate acestea, din cauza multor factori externi, ei isi pierd din putere si acest lucru poate sa duca le efecte nedorite.

Ce rol au antioxidantii

Acum ca stii ce sunt antioxidantii, este momentul sa detaliem rolul lor in organism.

Dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, vom vorbi despre efectele pe care acestia le au asupra pielii si a tenului.

Pe unele poate le-ai obsevat fara sa-ti dai seama, iar de altele speram sa afli acum si sa te bucuri pe termen lung de ele:

1. Hidratateaza pielea si imbunatatirea texturii acesteia sunt doua dintre cele mai insemnate efecte pe care antioxidantii le au. Astfel, pielea si tenul vor arata fi vor fi mai sanatoase si mai catifelate.

2. Previn imbatranirea prematura atat timp cat ai si tu grija la alimentatie si la stilul de viata in general. Antioxidantii apara colagenul de efectele nocive ale mediului si acest lucru se traduce printr-o piele mai elastica, deci mai tanara.

3. Ajuta la vindecarea mai rapida a pielii, insa nu atunci cand vorbim despre cazuri grave. Spre exemplu, daca ai suferit sau suferi inca de acnee, sa stii ca antioxidantii te vor ajuta sa scapi mai repede de ranile lasate de aceasta.

4. Reduc inflamatiile provocate de diversi factori si ajuta la tratarea rosetii pielii.

5. Uniformizeaza tenul si ajuta la diminuarea hiperpigmentarii datorata expunerii la raze UV, atat naturale, cat si artificiale.

6. Ajuta la protectia solara, desi nu trebuie sa inlocuim produsele cu SPF cu acestia. Ei sunt numai un adjuvant al cremelor cu protectie solara si este bine sa le folosim impreuna.

7. Ajuta functionarea corecta a barierei naturale a pielii in ceea ce priveste noxele, razele UV si alti factori externi care afecteaza sanatatea pielii intregului corp.

Acestea sunt doar cateva dintre efectele benefice pe care antioxidantii le pot avea asupra pielii si a tenului.

Si, pentru ca suntem profesionisti in ingrijire, iti spunem si unde anume ii gasesti si cum te poti bucura de produsele cosmetice care ii contin.

Surse naturale de antioxidanti

Este important ca aportul de antioxidanti sa fie adus, in principal, prin alimentatie, astfel incat intreg organismul sa se bucure de beneficiile lor. Pentru aceasta, include in dieta ta fructe citrice, legume cu frunze verzi - ca spanacul, patrunjelul, kale etc. -, legume colorate - ca morcovii si ardeiul gras -, leguminoase - ca fasolea, lintea si mazarea. Alte surse importante de antioxidanti sunt rosiile, piersicile, pepenele galben, afinele, ceaiul verde, ciocolata neagra si uleiul de masline. Iata cate surse usor accesibile exista!

Cosmetice cu antioxidanti

Dintre cei mai cunoscuti antioxidanti - atat naturali, cat si chimici - amintim: Vitamina C, retinolul, coenzima Q10, polifenolii si resveratrolul. Pe toti acestia ii poti intalni in diverse produse cosmetice de ingrijire, cum sunt cremele, serurile sau lotiunile.

Vitamina C o gasesti in seruri si creme si este un puternic adjuvant al colagenului si elasticitatii pielii.

Vitamina A sau retinolul este cel mai intalnit in serurile si cremele antirid.

Vitamina E se intalneste in creme si lotiuni si ajuta la regenerarea pielii.

Coenzima Q10 este si ea un ajutor al colagenului si o gasesti in creme antirid pentru fata.

Resveratrolul protejeaza pielea si are efecte anti-imbatranire care se vad dupa utilizarea cremelor care il contin.

Niacinamidele reduc inflamatiile, imbunatatesc textura pielii si o apara de razele UV.

Acidul ferulic este si el adjuvant al texturii pielii si al protectiei impotriva razelor UV.

Antioxidantii au un puternic efect asupra intregului organism, fie ca ii luam numai din alimente sau si din suplimente si cosmetice.

Cel mai important lucru atunci cand vine vorba despre antioxidanti chimici este ca acestia sa provina din surse sigure. Cand vine vorba despre cosmetice, te poti asigura de acest lucru alegand numai produse profesionale care ii contin, cum sunt cele oferite de XpertBeauty.

Credit foto: Getty Images/iStockphoto