Bloom Beauty: Pana la 50% Reducere si Extra Reduceri prin programul de fidelitate!

Ce sunt peptidele si ce rol au in ingrijirea tenului

Ce sunt peptidele si ce rol au in ingrijirea tenului

Ritualul de ingrijire a tenului este unul care nu trebuie ignorat daca doresti sa incetinesti dovezile trecerii timpului si nu numai.

Chiar daca unele substante, cum ar fi colagenul sau aminoacizii, se gasesc in mod natural in piele, de multe ori acesteau au nevoie si de ajutor din afara pentru a le potenta efectul.

Important este sa aflam care sunt nevoile tenului si, mai ales, pe cele care nu se vad cu ochiul liber. Apoi, e esential si sa gasim produsele pe care sa le folosim si care sa se potriveasca acestor nevoi. Doar asa vom vedea rezultate, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung si ne vom putea bucura de un ten frumos si, mai ales, sanatos.

Ce sunt peptidele

Peptidele sunt lanturi scurte de aminoacizi care intra in proteina pielii si ajuta la formarea colagenului. Despre colagen am mai scris aici , iar azi ne vom concentra pe importanta peptidelor, beneficiile pe care acestea ni le aduc, ce produse cosmetice le contin si cum sa le folosim in avantajul nostru.

Pe langa colagen, peptidele sunt folosite si in productia de elastina si alte componente importante care dau pielii un aspect frumos si sanatos.

Acestea au o multime de beneficii pentru ten si piele in general, tocmai de aceea este indicat sa folosim produse cosmetice care le contin.

Beneficiile peptidelor

Pe unul dintre acestea l-am amintit deja, acela ca ajuta la crearea colagenului si a elastinei in piele, insa pe langa acestea sunt mult mai multe. Noi iti spunem cateva dintre ele, cele pe care le consideram cele mai importante. Daca doresti explicatii stiintifice detaliate, iti recomandami sa discuti cu un medic dermatolog care, cu siguranta, iti va putea raspunde la toate intrebarile.

Beneficiile peptidelor:

- stimularea colagenului: peptidele ajuta la activarea celulelor care duc la producerea de colagen si elastina, care, la randul lor, imbunatatesc elasticitatea si fermitatea pielii si a tenului, reducand ridurile fine care pot aparea odata cu trecerea timpului;

- antioxidanti: anumite peptide pot actiona ca antioxidanti si astfel ajuta la protejarea pielii impotriva stresului oxidativ. Astfel, poti sa previi imbatranirea prematura a pielii;

- uniformizeaza textura pielii cu ajutorul regenerarii celulare si astfel reduce porii, petele inestetice si cicatricile fine;

- hidrateaza si retine apa in piele, deci contribuie la mentinerea unui nivel optim al hidratarii si astfel aspectul tenului va fi unul mai ferm si mai sanatos;

- pot avea proprietati antiinflamatorii si astfel sa ajute tenul sa lupte importiva inflamatiilor si a iritatiilor.

Acestea sunt doar cateva beneficii ale peptidelor pe care le poti observa cu ochiul liber si pe care le vei simti cu fiecare aplicare a produselor cosmetice care le contin.

Cosmetice cu peptide

Exista o serie de produse cosmetice cu peptide pe care le gasesti in magazine specializate si pe care iti recomandam sa le cumperi si sa le folosesti. Desigur, poti discuta in prealabil cu un specialist despre nevoile tenului tau si despre produsele profesionale benefice acestuia.

Atunci cand vorbim despre produse cosmetice cu acesti aminoacizi nu putem sa nu amintim de peptida C si polipeptide, care sunt cele mai intalnite atunci cand vorbim despre ingrijirea tenului.

Cosmetice cu peptite:

- crema cu peptide hidratanta si antiaging pe care sa o folosesti atat pe fata, cat si pe gat si decoltei pentru a oferi continuitate efectului acesteia;

- ser de intinerire care are avantajul de a fi superconcentrat si de a intra repede in piele. De obicei, acesta se foloseste inaintea cremelor pentru a le potenta efectul;

- masca cu peptide pentru ten ofera pielii o doza concentrata de ingrediente active si poate fi folosita o data la o perioada mai lunga de timp; spre deosebire de ser si creme, care se pot folosi zilnic.

Produsele cu peptide in general fac bine, dar pot exista situatii in care apar reactii adverse. Acestea nu sunt grave si nici ireversibile si amintim: iritarea pielii, mancarime, uscaciune sau acnee. Pentru a le evita insa, vorbeste inainte de a folosi produse cosmetice cu peptide cu un doctor dermatolog sau un specialist cosmetician si acesta va sti ce doza sa iti dea si pentru cat timp, in asa fel incat reactiile de care ai parte sa fie doar cele bune.

Regula de care sa tii cont mereu este: cumpara doar produse profesionale daca iti doresti sa ai parte de maxim rasfat!

Credite foto:

https://unsplash.com/